Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine favorittjulekaker!?

#1

Nessie sa for siden:

Hva er TOPP 3 ?? :D

Hos meg er det:

1. Sarah Bernard

2. Hvite kakemenn

3. Bordstabler

Sarah B er ganske omfattende å bake, men jeg tror jeg må hive meg på det i år likevel, for de er nyyyyyyydelige :elsker:.


#2

Left sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i julekaker, men om jeg må velge så står tyske skiver på førsteplass.
Sjokoladehjerter er også veldig godt (laget av malte nøtter - litt kransekakeaktig og med tynt sjokoladetrekk)
Krumkaker.


#3

Hippie sa for siden:

Hvite kakemenn - men da må det være mamma's oppskrift. Jeg liker de ikke myke og porøse!

Falske mandelstenger - :nam:

Sjakkrutete kjeks - husker ikke hva de heter

Risboller


#4

Nessie sa for siden:

Her er oppskrift :blunke:

Sarah Bernhardt kaker

250 gr. mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter(små)

Fyll:
200 gr. smør,
3 dl. melis,
3 eggeplommer,
1 pl. revet sjokolade

Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler.
Legg på brett med teskjei.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.

Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade
Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund.

Dypp de så i glasuren


#5

Sitron sa for siden:

Jeg liker kokosmakroner, bestas hjemmelagede lefser og pepperkaker.


#6

Left sa for siden:

Lefser glemte jeg ja. Det er mye bedre enn julekaker :)


#7

Adrienne sa for siden:

Kokosmakroner, peppernøtter og sandnøtter er mine favoritter og bakes hvert år. Alle tre oppskriftene er hentet fra Haugesund Husmorskoles kokebok. I år skal vi få en hel haug med lefser av svigermor i tillegg, og da tror jeg ikke vi skal ha flere julekaker.


#8

Bluen sa for siden:

Kjøpte pepperkaker fra Nyåkers kommer helt på topp hos meg. I fjor spiste jeg ca. 7 kg før jul. :o (Jeg ammet voldsomt mye, da.)

Ellers liker jeg serinakaker (og enda bedre: serinakakedeig!) og julekake med fløtemysost, uten - jeg gjentar: uten - sukat.

Jeg er generelt en kakemons og glad i søtt, men alle de tre du har avbildet her, Guniss, ser fæle ut. :sorry:


#9

lille my sa for siden:

1.Lefser
2. hvite kakemenn
3. Kransekakestenger.


#10

Røverdatter sa for siden:

Pepperkakene vi lager selv. De lukter og smaker jul. Vi lager dem tykke og litt seige, jeg syns ikke det er så godt når de blir for sprø.

Jeg baker kokosmakroner og knekkaker også. :nam:


#11

Bluen sa for siden:

Ah, kransekake! Den må være med på topp 3, ja. :nikker: Serinakakene utgår.


#12

Aminta sa for siden:

Dette kan jeg signere.
På 3. kommer Delfiakake tror jeg.


#13

Selma sa for siden:

Dette er ikke tråden man leser en halvtime før lunsj :sulten:
Akkurat nå hørtes alt av julekaker veldig godt ut :nemlig:


#14

Adrienne sa for siden:

Jeg har de siste årene også bakt pepperkaker (i tillegg til peppernøtter) etter oppskrift fra Madam Mim. De er kjempegode og deigen er skikkelig grei å jobbe med. Pepperkakedeigen blir brukt til pepperkakehus, som er et must.


#15

Jinx sa for siden:

  • Marposteier
  • Pepperkaker
  • Brune pinner
    Er Sarah Bernard julekake?

#16

Stellebord sa for siden:

Jeg liker pepperkaker. Biscotti spiser vi mye i jula, men det teller vel ikke helt som en julekake.


#17

Skilpadda sa for siden:

Favorittene mine er skårne pepperkaker, sandkaker (eller kanskje krumkaker) og sandnøtter - vel å merke med de oppskriftene mamma (og jeg) bruker; alle disse kakene finnes også i tørre og kjipe utgaver. Mørlefsene farmor lager er også nydelige, og mammas kransekake. Og Sarah Bernhard-kakene jeg lagde i fjor var nærmest en åpenbaring for den sjokoladeglade poden min - jeg mistenker at de kommer til å bli absolutt nødvendige i julene fremover, selv om vi hittil ikke har hatt noen tradisjon for dem. :D


#18

LilleLeo sa for siden:

Disse har jeg hverken sett eller hørt om! De virker jo meget spennende! :D


#19

Dixie Diner sa for siden:

Sarah Bernhard er spiselig orgasme.


#20

Miss Norway sa for siden:

Tradisjonelle julekaker er døllt. Waste of calories. Det eneste som er sånn OK er Mor Monsen.

Sarah B er jo ufattelig godt, men sorterer ikke under julekaker i min heim. Heller under gastronomisk-orgasme-kategorien til Iset ja! :knegg: På den måten kan jeg rettferdiggjøre å lage denslags hele året.

Eller kanskje jeg IKKE skulle gjøre det...


#21

Skilpadda sa for siden:

Jeg har aldri sett poden vår mer salig enn da han smakte dem for første gang i fjor:

Han snakker fremdeles om dem innimellom. "Husker du at du lagde sånne små sjokoladekaker en gang? Kanskje vi skulle gjøre det en gang til?"


#22

Bluen sa for siden:

Sarah Bernhard er verken gode eller julekaker. :niks:

(Da var poden til Skilpadda atskillig søtere. :humre: )


#23

Veronal sa for siden:

Hiver meg på kransekakebølgen så lenge det er en ordentlig seig kransekake. Det er alt for mange som lever i villfarelsen at de kan lage (og oppbevare) kransekake. Det inkluderer min svigerfamilie, så det ser ut som at jeg må ta ansvar. :utleverer:


#24

Left sa for siden:

Kransekake må lages - og så fryses. Så tar man opp akkurat de ringene eller stengene man vet man spiser. Da er den alltid seig.


#25

5barnsmor sa for siden:

Kakemenn
Serinakaker
kransekake|


#26

Divine sa for siden:

Ja, det lurte jeg også på? :confused:

Selv foretrekker jeg pleskner, pleskner og atter pleskner.


#27

Veronal sa for siden:

Jepp. Dessverre noe som det syndes mot. :mumle: Man tar f.eks. ikke opp kransekake fra fryseren dagen før et bryllup for å pynte den.


#28

daffy sa for siden:

Berlinerkranser er min favoritt!


#29

Sitron sa for siden:

Que?


#30

Che sa for siden:

"Sara beinhard" liker jeg også godt. Vi pleier å ha den som vanlig kake og ikke som porsjonskaker - men oppskriften er veldig lik. NÅr jeg tenker meg om er nok det min favoritt også.

Ellers er kokosmakroner og "sjakkruter" godt.

..og brune pinner (seige skal de være!)


#31

Nenne sa for siden:

Oppskrift? :blafre:

  1. Lefser
  2. Drømmer
  3. Kransekake

Drømmer er vel egentlig ikke julekaker i tradisjonell forstand, men småkaker med masse smør og litt hjortetakksalt, så de er sprø og smelter på tungen. Stor favoritt hjemme hos oss.


#32

~TM~ sa for siden:

Mamma baker noe jeg ikke aner hva heter, men som er rett og slett nydelig. Det er en slags tynn bunn av noe mørdeiglignende noe med mandelhakk og noe mer (?) på.

Ellers er jeg også glad i brune pinner.


#33

Skilpadda sa for siden:

Småkaker? Er det bordstabel?


#34

Miss Norway sa for siden:

Denne oppskriften vil jeg GJERNE ha! :vilha: søtsyk

Brune pinner har jeg ikke hørt om. Hva er det?


#35

DM sa for siden:

Krumkaker, kransekakestenger, tyske skiver, og delfiakake. :gleder meg:


#36

Zip sa for siden:

Det hørtes godt ut, har du oppskrift? :)

Mine favorittar er:

  1. Brune pinnar
  2. Sandnøtter
  3. Pepperkaker

Og vesle juleeftan lagar me alltid karamellar :nam:


#37

Dragen sa for siden:

Krumkaker
Kokosmakroner
(Sparer tredjeplassen til jeg kommer på noe, det er litt tidlig på året enda.)

Sara Bernard og marvposteier er gode, men det er ikke julekaker.


#38

Dixie Diner sa for siden:

Er ikke Sarah julekaker? Jeg ser alltid den oppskriften i julekokebøker og den dukker alltid opp i julediskusjoner. Hva gjør den i jule-kokebøker om det ikke er julekaker? :hmm:

Tror kanskje det har med hvor man bor å gjøre? Her i Rogaland er nemlig ikke hvite kakemenn julekaker, her selges de hele året, overalt.


#39

Dixie Diner sa for siden:

www.norsk-jul.no/c/julebakst.htm


#40

Dragen sa for siden:

Iset har rett. Jeg spiser gjerne Sarah Bernhard hele året, men det er en julekake.

Korrigert liste:

  1. Krumkaker
  2. Kokosmakroner
  3. Temmerns hjemmebakte julekake med smør og brunost. (Uten sukater, ja.)

#41

Strå sa for siden:

Nei, nei, nei, Sarah er IKKE julekaker, men helårsluksus. Hva de gjør i dine julekokebøker vet jeg ikke, de finnes ikke i mine. (det er selvfølgelig mulig at jeg lukker øynene når jeg ser oppskrifter på feil sted...)

Mine favorittjulekaker må jeg ha hvert eneste år. Frokost 8 dager på rad er et stort fat med kaker og et par, store glass melk.

Berlinerkranser, sandnøtter, peppernøtter, sirupsnipper, sandkaker, sjokoladekjeks (ikke samme som resten av året) og smultringer. Jeg eller Mutter'n må lage dem, kjøpte duger alldeles ikke!


#42

Dixie Diner sa for siden:

Alt som er godt kan spises hele året. :slafse: :knegg:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Helårsluksus kan de godt være, om man velger å bake dem når man vil (sånn som jeg gjør, hehe). Men det er bare å se på linken jeg la ut over her, eller å google på julekaker og se i julekokebøker, så ser du at det faktisk blir regnet som en julekakesort.


#44

Strå sa for siden:

Hjelper ikke, jeg kommer garantert ikke til å se at Sarah nevnes ;)


#45

Dixie Diner sa for siden:

Samme med meg og hvite kakemenn. :knegg:


#46

Propella sa for siden:

Pepperkaker, krumkaker og kransekake er de eneste julekakene som spises her i huset. Kransekake er vel egentlige en helårskake. Svigermor lager verdens beste kransekake. Akkurat passe seig . Nydelig :nam:


#47

~TM~ sa for siden:

Nei, de er ruterformede og deigen i bunn er mer "porøs og skivet".


#48

Divine sa for siden:

Jeg nevnte pleskner, men glemte colakaker. Hvordan kunne jeg det! :sjokkert over seg selv: De er jo til og med ENDA bedre enn pleskner.


#49

Manga sa for siden:

Jeg synes vel egentlig ikke julekaker er så innmari godt, men må jeg velge får det bli sandkaker, berlinerkranser og ..... nei, der kom jeg ikke på flere. Kransekake er jo veldig godt da, men det kaller jeg ikke julekake egentlig.


#50

Nenne sa for siden:

Drømmer ca. 50 stykker

100 gram smør
3 dl sukker
1 dl olje, jeg bruker solsikke
1 ts hornsalt
2 ts vaniljesukker
4-4,5 dl hvetemel

Smør og sukker røres hvitt, oljen has i litt og litt. Rør inn hornsalt, vaniljesukker og hvetemel. Deigen blir ganske klissete når du elter med hendene, så det lønner seg å røre sammen med miksmaster/kjøkkenmaskin og bare bruke hendene etterpå. Rull ut pølser og skjær i skiver. Legg en (skåldet) mandel på hver kake og stek i 20 minutter på 150 grader. Avkjøl på rist og legg i tett boks eller fryses.


#51

Skytte sa for siden:

  1. Kokosmakroner (mormor sin oppskrift)
  2. Kransekake
  3. Sirupsnipper

#52

Jinx sa for siden:

:confused: Jeg bake slik???Skal faktisk spørre min bestemor på torsdag, så skal du få oppskrift. Ho er julekakedronninga:D


#53

Pebbles sa for siden:

He,he - ja SUKAT er vel et produkt verden godt kunne klart seg uten...!


#54

Skytte sa for siden:

.
Ja hvorfor ødelegger man egentlig gode kaker med sukat?


#55

Dixie Diner sa for siden:

Sukat er djevelens verk! Er det virkelig noen som liker det? Det ser jo ut som store bussefanter!


#56

Kanutte sa for siden:

  1. Berlinerkranser
  2. Delfiakake
  3. Hjemmelaget marsipan (ok, kanskje ikke akkurat kake, men knask som lages til jul. Dessuten usannsynlig godt. Nam!)

Poden til Skilpadda har dessuten overtalt meg til å prøve å lage Sarah Bernhard kaker til jul i år.


#57

Hyacinth sa for siden:

Ikke jeg heller, men jeg har lett i ÅREVIS etter oppskrift på tynne og sprø! Har du oppskrift du vil dele?


#58

Nessie sa for siden:

Vi bør vel egentlig ha en egen OPPSKRIFTSTRÅD? :hyper:


#59

Bluen sa for siden:

Ja, faktisk. Jeg lagde en spørreundersøkelse om temaet på SG for tre år siden. 107 personer avga stemme på spørsmålet "liker du sukat?":

78,5 % svarte "Nei, fri og bevare!"
9,35 % svarte "Tja, det er greit nok." (Hvordan det er mulig å ha et så kjølig forhold til denne grusomme varen, er meg en gåte)
5,61 % svarte "Vet ikke/har ikke smakt det."
6,54 % svarte "Ja, det er snadder!"


#60

Dronningen sa for siden:

Jeg liker Serinakaker, kokkosmakroner (må være hjemmelagede), skriverfruens og kransekake (som det heter på bokmål).

PS. Noen som har en skikkelig god oppskrift på hvite kakemenn (myke) ? Og hvordan bør de best oppbevares?


#61

Nessie sa for siden:

Jeg er definitivt blant de 78,5% :nemlig:


#62

Bluen sa for siden:

:lettet: Måtte legge inn undersøkelsen her også.


#63

Divine sa for siden:

Jeg liker sukat. Apsikat også. :Åpplyser:


#64

Jinx sa for siden:

Marposteier
250 gr mel
250 gr smør
Knas sammen med 2 ss cognac

1/2 dl vann
1 egg
Arbeid alt sammen, skal ikke bli seigt. La stå over natten.

Mandelmasse:
250 gr skåldede,malte mandler
250 gr melis
5 stivpiskede eggehviter
Dette skal lages like før deigen kjevles u.

Kjevle ut deigen og stikk ut med sandkakeformer. Legg i ca 1 ss med mandelmasse. Skjær gjerne ut tynne strimler av deigen som legges som et kryss over massen.Stekes på 200 grader, i ca 15-20 min. Du ser at mandelmessen er gylden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.