Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Tilberedt" pålegg

#1

Acsa sa for siden:

Vi skal ha lunsjgjester på søndag, og jeg har tenkt å steke rundstykker. Ulvefar har bedt om røkelaks og snøfrisk, men har noen idéer til annet godt tilbehør til rundstykker? Gjerne hjemmelagde påleggsalater e.l.


#2

Dali sa for siden:

Kyllingsalaten til Denja eller Delikat eller hvem det er - med ekstra kylling i. Bruk grillet, det er enklest! :nam:


#3

Malus sa for siden:

kjøttpålegg og hjemmelaget potetsalat?
Laks og eggerøre?


#4

Storm sa for siden:

Karbonader, med stekt løk og sylteagurk til?


#5

Sue sa for siden:

Denne har jeg fra "Wenches kjøkken" og er veldig suksessrik hver gang jeg lager den.

Kyllingsalat

3 x kyllingfilet
olje til steking
2 x vårløk
1/2 paprika
1 1/2 dl mais
2 dl matyoghurt, kesam eller lettrømme
1/2 dl majones
2 ss sweet chili
2 ts fajitaskrydder
salt
pepper

Stek kyllingfilet, avkjøl og del opp i små biter. Det samme med paprika og vårløk. Bland sammen yoghurt, majones, chilisaus og krydder og bland til slutt i kyllingfilet, paprika, vårløk og mais.

Kjempegodt som pålegg.


#6

Røverdatter sa for siden:

Eggesalat med karri:

8-10 personer:

8 hardkokte egg
2-3 vårløk
1 kvast gressløk
1 pk. majones
1 ss. karri (smak til)

Alt blandes i foodprocessor og er deretter klart til servering. Noen ekstra eggskiver lagvis med små skiver av cherrytomat over er veldig godt.

Bruchetta-mix:

4-5 skoldede tomater uten kjerner og delt i terninger
2 avokadoer delt i terninger
1 hakket rødløk
pinjekjerner

Alt blandes til en liten salat og legges på brød/rundstykke med noe god skinke og eventuelt revet parmesan el. manchego over.


#7

Luftslottet sa for siden:

Tunfisksalat:
1 boks creme fraiche
en god dæsj majones, helst Hellman's
1-2 ts Dijon-sennep
litt sitronsaft
1-2 bokser tunfisk i vann
1-2 oppskårne vårløk
1-2 hardkokte egg i små biter
Fersk persille (evt. dill)

Rør sammen creme fraiche, majones og sennep, smak så det blir passe sterkt. Smak til med sitronsaft og krydder. Bland i de andre ingrediensene, og la den stå i kjøleskapet en stund. Denne kan spises straks, men er aller best dagen etterpå. :nam:


#8

Nenne sa for siden:

Godt moden brie med spesialsyltetøy fra ostedisken, av typen kirsebær. :nam: Det er også veldig godt med pære-kanel-syltetøyet sammen med Mascarponeost. Parmaskinke og parmesan.


#9

Millis sa for siden:

:nam: Eggesalat skal lages til lørdagsfrokosten.

Ferske urter er sikkert også godt i bruschetta-mixen.


#10

Acsa sa for siden:

Takk for gode tips! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.