Inspirert av julekaketråden og en undersøkelse jeg lagde på et annet forum en gang, prøver jeg meg her også.
Det torde jeg ikke gjøre, da. :sparke: Dessuten svarte hele 7 personer at sukat er snadder. Jeg er spent på om det noe modnere klientellet her inne har et annet forhold til sukaten.
Ja liker det i "Julebrød" som vi kaller det. Heter det julekake her? Et slags rundt bollebrød vi har i jula, med rosiner og sukat i. Moren min pleier å bake det av og til, og det er utrolig godt. Kan ikke sammenlignes med kjøpabrød, - som vi tyr til i nøden. ;)
Spiser det dog ikke i annen mat (tror ikke jeg vet om så mye annet som har det), og i hvert fall ikke i løsvekt.
Jeg glemmer aldri den gangen jeg som barn i et selskap tok et kakestykke med sukat i, ved en feiltakelse. Høflig som jeg var, tvang jeg det i meg, mens tårene stod i øynene på meg og kakestykket bare vokste og vokste i munnen på meg. Tilslutt hev jeg innpå med brus for å skylle bort den enkle fæle smaken.
Det er egentlig blomstergjødsel eller kanskje egnet til å bone gulvet med? I allefall sitter det noen et sted og ler av oss som stapper det i julekaker.
Jeg tilhører vel det modnere klientell (42), og har alltid syntes sukat var helt skrekkelig vondt. Da jeg var liten var det ofte sukat i boller, det var en prøvelse.
Enig. Men det ekleste jeg har smakt var noen slags boller med både rosiner og sjokoladebiter i. Og melis på toppen. Det var en ekkel kombinasjon, kan man si.
Sukat er nesten like vondt som sylteagurk. Men det er langt mer provoserende, for der man lett kan unngå sylteagurken, har jeg gjentatte ganger opplevd at herlig bakverk er fullstendig uspiselig på grunn av styggedommen. I likhet med sylteagurk avgir sukat så sterk smak at det er umulig å nyte julekaken selv etter at man har pillet ut den grønne galskapen.
Jeg har en fantastisk liten petit om sukat fra DN for noen år siden. Den spekulerer i hvordan i all verden noen kom på å putte sukat i baksten. Om en baker som finner noe gammelt, beskt fruktskall, og av en eller annen grunn tilsetter det i deigen. Den er utrolig morsom. Skal se om jeg kan finne den og ta en kopi til deg. :)
:dulte:
Sukat, korinter og rosiner er direkte inkompatibelt med mel og sukker. Rosiner har en viss eksistensrett i og med at det kan smake ganske godt i enkelte typer middag.
Sukat og korinter kan brenne på bålet.
Har akkurat samme erfaringen. Har også forsøkt å pelle ut sukaten uten at noen ser det, men klarer aldri å få bort alle. Det er noe av det verste jeg vet, det smaker skikkelg pføy.
Bare i julebaksten (julebrød), ellers er jeg ikke sikker. Tror ikke jeg har smakt det i andre typer kaker. Men julebrød (med sukat selvfølgelig) med smør og brunost er snadder. :p
Jeg noterer at vi pt er 7 som har krysset av på at sukat er snadder.
Samtidig kan jeg jo opplyse om at jeg aldri finner det i butikken (glemmer det kanskje?), slik at ingen kan risikere å få sukatholdige bakeverk hos meg.
Jeg liker ikke sukat. Jeg husker enda hvor forvirret jeg var den gang en eldre dame spurte etter når jeg jobbet i butikk. Jeg var 19 år og har aldri likt kaker veldig godt. Hva er det? måtte jeg spørre om.
Sukat er djevelens verk. Det er helt grusomt når man er i ferd med å bite i en deilig hvetebolle også kommer den eimen av sukat før man i det hele tatt har fått bitt inn. Må bare kaste bolla, den er jo uspiselig.
Heldigvis har de aller fleste bakerier sluttet med sånt tull.
Sikkert av samme grunn som jeg svarte i en utgammel tråd om Kolonihagen - noen har vært inne og stemt på undersøkelsene, og dermed har trådene kommet opp blant nye meldinger. Denne er litt utenfor sesong, kan man si. :humre:
Jeg liker ikke sukat. Jeg var innom en bitteliten matbutikk i mine forfedres trakter i Finnmark i sommer - vi snakker to korte reoler og noen hyller langs veggene. De hadde et imponerende utvalg av sukat, apsikat, korinter og andre ekle ting, som frambrakte en pussig kombinasjon av fascinasjon og vemmelse hos undertegnede. Jeg sjekket ikke best før-datoen, så jeg aner ikke hvor mye omsetning det var på djevelskapen, men noen må åpenbart like det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.