Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til et enkelt og billig digitalkamera?

#1

Dixie Diner sa for siden:

[LEFT]Tidligere hadde vi et Canon Ixus 400-kamera. Helt enkelt og greit, ikke noe tekniske utfordringer for min blånne hjerne, passet meg ypperlig! Knakende gode hverdagsbilder tok det også, og det var filming på det (så vi har masse snutter fra vesla var baby, feks).

Det gikk i stykker etter noen år, og så tenkte vi at vi skulle kjøpe et litt bedre og mer teknisk kamera. Bad idea! Vi endte opp med et Nikon Coolpix S9 med 2 gb minne. Jeg vil jo helst ha såpass mye minne (iallfall 1 gb!), men dette kameraet driver meg til vanvidd!! Det er FOR avansert! Det må stilles inn for ditt og datt, det er innstillinger for natt, dag, morgen, kveld, tåke, fyrverkeri, portrett, makro, ja ALT! Jeg har prøvd å sette meg inn i det, men det ender med at jeg ALDRI får klare bilder, alt går til helvete. Kameraet er knallbra det, for de som kan sånt, men jeg er blånn! Jeg har gitt opp!
Det enkle kameraet vi hadde før tok mye klarere bilder, helt uten alle disse møkka-innstillingene.

Så, har dere et tips til meg om hvilket kamera JEG kan kjøpe? Mannen vil nemlig ha dette, men det kan han få ha i fred. Jeg må ha et eget som passer min n00b-hjerne. Må helst ikke koste for mye (1500-2000 maks), være så enkelt at et barn kan ta gode biler, men allikevel av god kvalitet. Og det bør være filming på det, men det er ikke et must siden det er filming på Einstein-kameraet vårt. Det må også kunne gå an å ha et passe stort (1 gb eller mer)) minnekort i det.

Hjelp![/LEFT]


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Har du sett på Canon Powershot kamera ? Eg har det første av dei. No er det vel kommen ut det 5 trur eg. Enkelt greit kamera med film mulighet ( eg ønsker meg noko litt meir avansert no då )
Du kan jo og sjå på akam.no


#3

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk. :) Jeg må ha noe skikkelig ikke-avansert, og Canon hadde vi jo tidligere så kanskje det hadde vært noe ja. Kan jo kjøpe brukt også, om de ikke selger de enkle lenger. Vet at svigermor kjøpte et Canon Ixus noen år etter oss, det var likt men litt mer avansert (ikke noe voldsomme greier), så jeg kan jo se meg om etter noe sånt.

Skal stikke en tur på Lefdal snart. :)



#5

Dixie Diner sa for siden:

Der er det vi hadde ja (bare vi hadde en eldre og tykkere modell, men ellers helt likt). :D
Tusen takk for linken, det er nok et sånt jeg ender opp med, elsket det kameraet!


#6

Azi sa for siden:

Vi har også hatt en eldre modell av det tidligere. Var skikkelig fornøyd! Kommer nok til å kjøpe en slik også for å ha en handy liten sak engang i framtiden! :D


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er jo så fantastisk praktisk det kameraet, og det tar FLOTTE bilder til tross for mangelen på alle duppedittene. Det vi har nå tar bare møkkabilder fordi jeg ikke klarer å stille det riktig inn, det er FOR mange funksjoner, jeg blir sinnssyk! Her var det bare å skru på kameraet og evt. skru av/på blitsen og så var det bare å knipse eller filme i vei!

Nei, jeg SKAL ha det kameraet igjen! Aldri mer noe avansert dritt på meg.


#8

Skilpadda sa for siden:

Og jeg kjøpte Ixus 75 for en måned eller to siden, og er veldig fornøyd. :) Lite og nett (mindre og penere enn det ser ut på bildet), og raskt, og god kvalitet både på bilder og film. Jeg kjøpte med et 2GB kort.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Flott, tusen takk! Setter det på ønskelista til jul. :glis:


#10

Azi sa for siden:

Tenkte også på den 75. Men det såg veldig stort ut på bildet. Så jeg ble skremt gitt! :knegg:


#11

Skilpadda sa for siden:

Det er både lett og nett, og har kjempefin skjerm på nesten hele baksiden. Men uansett så er det alltid verdt å kikke på kameraer i butikken og se hvilke man selv føler at ligger best i hånden, selv om man eventuelt ender opp med å kjøpe dem på nettet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.