Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, cøliaki

#1

Pia sa for siden:

Jeg skal lage middag til noen med cøliaki, men det er jo mel i alt! Kan noen tipse meg om en god glutenfri rett jeg kan lage?


#2

annemede sa for siden:

Wok er genialt! Ris er uten gluten.


#3

Superior sa for siden:

Vi bruker poteter eller ris, og lager en god gryterett feks. Bruker maismel som jevning.
Kylling og ris, er jo greit. Eller ovnsbakt fisk med poteter og grønnsaker..
Jeg har dessverre ingen oppskrifter, for det går på slumpen og hva jeg har.

Lykke til.. Og husk at hvetestivelse er ikke gluten så det går bra. Det er kamuflert med veldig mange forskjellige ord også, så man må vite hva man skal se etter.


#4

Superior sa for siden:

De har oppskrifter og gode tips på cøliakiforeningen sine sider. www.ncf.no/


#5

Pia sa for siden:

Jeg har vært inne på den siden, men fant ingen oppskrifter?


#6

Bluen sa for siden:

Det finnes også glutenfri pasta. Da kan du jo lage en nesten hvilken som helst saus ved siden av.


#7

annemede sa for siden:

Det er ikke alle med cøliaki som kan ha hvetestivelse har jeg erfart.


#8

Superior sa for siden:

Man må inn på den enkeltes lokallag slik jeg forstår det, men det er mest kaker ser jeg. ;)


#9

konemor sa for siden:

Lille Leo sin Meksikanske rekegryte(bruk maizena i stede for hvetemel).
De nachos chipsene er jo også fri for hvetemel.
Fullkornspasta med tomatsaus er jo også godt.
Om du vil ha en enkel og grei rett så er de Onkel Ben glassene greie å bruke.


#10

DM sa for siden:

Du må inn på diskusjonsforumet.

Men dersom du lager maten fra bunnen av selv, så kan du jo selv bestemme hva som er i. Du kan også kjøpe toro eller semper glutenfri mix og bruke det som vanlig mel i maten din.


#11

Superior sa for siden:

Det kan du visst også ja.. :o

Akkurat som vi gjør det.. ;) Man kan nesten bruke hvilken som helst oppskrift..


#12

Benzo sa for siden:

Hvilke ingredienser vil du bruke?


#13

Carrie sa for siden:

Fullkornspasta er ikke glutenfritt.

Det finnes glutenfri pasta, men ingen fullkornsvariant så vidt jeg vet.
Onkel Ben glassene må du lese innholdsfortegnelsen på.

Middag er noe av det enkleste å lage glutenfritt. Bare råvarene er glutenfrie. Bruk maizenna til jevning av saus.

Personlig synes jeg middager basert på naturlig glutenfrie råvarer smaker bedre enn middager med glutenfri pasta f.eks. Hvis du vil imponere :)

Også ville jeg undersøkt med cøliakikeren om vedkommende tåler hvetestivelse eller ei.


#14

Benzo sa for siden:

Jeg har oppskrift på en nydelig og veldig enkel indiskinspirert kyllingrett, uten mel. Serveres med salat og ris.


#15

Honda sa for siden:

Jeg vet bare at toro sin langpannesjoklade kake er glutenfri;)

Men kanskje ikke så bra som middag? hihi


#16

Pia sa for siden:

Kjekt å vite.. :nemlig: Det blir nok sjokoladekake og sopp. Jeg har nå funnet ut at jeg vil lage skinkestek, men nye problemer åpenbarer seg.
løpe og lage ny tråd


#17

turi sa for siden:

Du kan bruke maisenna i sauser.


#18

Tallulah sa for siden:

Du må også passe på at alle kjøkkenting du bruker til å lage maten er godt rengjort, noen med cøliaki tåler ikke spor av gluten. Hvis ikke all maten er glutefri må du passe på at f. eks. øser eller kniver som har vært oppi det med gluten ikke kommer oppi det uten.


#19

Maxine sa for siden:

Du kan jo lage stekt laks med mandelpoteter, grønnsaker eller agurksalat og rømme til. Namnam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.