Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas

#1

Inagh sa for siden:

Vi har tenkt å invitere endel venner på besøk om ikke så lenge og har lyst til å servere noe tapas-aktig mat.
Vi blir 10 voksne om alle kommer.

Gode forslag til hva vi kan servere mottas med takk.


#2

maribo sa for siden:

Har vel ingen tips akkurat nå, men jeg håper å få det her følger spent med

Det er jo så godt!!!!


#3

Heiko sa for siden:

Hva slags type tapas tenker du på? Hvor mange retter? Kjøtt? fisk? Er det middag (altså 10 stk skal komme sultne og gå stappmette :D ), eller litt småsnacks?

Nam, jeg elsker foresten tapas!


#4

Michelle sa for siden:

Her er noen forslag som jeg kommer på i farten. Det kan bli endel å tilberede så er det noe som kan fåes kjøpt ferdig så utnytt det.

Serrano skinke eller annen god skinke må være med. Honningmelon, chilli/hvitløks marinerte scampi (Om du ikke orker lage selv så får du kjøpt hvitløksmarinerte scampi i frysedisken og varmer det opp i pannen og heller sur søt chilliaus over) Frityrstekte Calamares (Fåes også i frysedisken) Ferdige stekte Kyllingvinger e.l varmes opp i pannen med olje og hvitløk eller rå kyllingvinger som marineres i chilli, soya/balsamico.
1 kg kyllingvinger
3 dl balsamicoeddik
3 dl soyasaus
2 hvitløk
2 chili

Oliven sorte og grønne, litt grove kjøttboller i tomatsaus (Fåes kjøpt vegetariske urteboller i frysedisken og de er nydelige og steker dem litt og heller tomatpure og litt vann over og varmer det opp med litt krydder) Chorizopølse, Bruschetta eller hvitløksbrød, Tomatsalsa (Jeg kutter tomatene i bittesmå biter blandet med hakket løk og krydder) Alioli, Et par gode brie/camembert oster,
Mandelpoteter halvkokte og delt i båter og stekt i olje, hvitløk og rosmarin. Eller du kan ta en pose med potet båter med skall.

Det er også godt med kokt asparges med spekeskinke rundt og revet parmesanost over.



#6

Michelle sa for siden:

Har ei bok jeg fikk som heter Tapas og småretter. "Smått" Gyldendals forlag.
Masse godt å finne her og med litt mere avanserte retter enn det du fikk tips om.


#7

Gaia sa for siden:

Jeg kan anbefale en bok som heter "Den store fingermatboken". Koster 99 kroner hvis jeg ikke husker så alt for feil. Den har utrolig mye snacksent man kan servere som tapas.

For øvrig er jeg en stor fan av:

  • cognacmarinert chorizo
  • hvitløksmarinert scampi
  • manchego (ost) og seranoskinke
  • kyllingklubber i litt sterk marinade
  • ristet baguette innsmurt med frisk tomat og toppet med litt hvitløk og basilicum
  • godt brød som dyppes i en blanding av god olivenolje og god balsamico (med litt maldonsalt på si')
  • enkel tomatsalat
  • aïoli (hjemmelagd eller kjøpt)
  • albigondas (kjøttboller i sterk tomatsaus)
  • marinerte kamskjell
  • partypoteter "sprengt" i ovn med litt havsalt og god olivenolje
  • div. oliven
  • mini quicher

Tapas kan jo egentlig være det man vil, bare i små porsjoner. :)


#8

Michelle sa for siden:

Ser Gaia nevner havsalt og det er viktig å ha over potetene.


#9

Koma sa for siden:

Den har jeg også, og den kan anbefales! Man blir veldig inspirert :nikker:


#10

Fadese sa for siden:

Surr baconskiver rundt dadler (1/2 skive bacon pr daddel) og fest med tannpirker. Stekes ved 200 grader i 30 minutter.


#11

Inagh sa for siden:

Her var det mye nam! Takk for tips!

Jeg tenker litt "surf & turf" rundt tapasbordet... noe fisk og noe kjøtt/kylling -
egentlig mest småsnacks, for vi har ramlet ned på at vi skal servere chilli også.


#12

Gaia sa for siden:

Hvis du skal servere chili så er jo litt mer meksikanskinspirert mat også et alternativ. Det trenger ikke være tacos fra Old El Paso, finnes mye annet spennende på TexMex-fronten. Skal dere sitte til bords eller ha stående buffet?


#13

Nooria sa for siden:

Når vi serverer Tapas står bl.a. følgende på MENYEN:

  • Kjøttboller med div spennende krydder i tomatsaus med div. spennende krydder
  • Tomatsalat med mozzarella
  • Spyd med cherrytomater og basilikummarinerte mozzarellakuler
  • Kyllingvinger marinert i bl.a aprikosmarmelade og barbeque saus
  • Bruschetta
  • Gresk salat (ikke Tapas men passer veldig godt til)
  • Smådjevler på hesterygg (svisker pakket inn i bacon med et par dråper tabasco saus)
  • Lakseruller (laks i tullet inn i noen slags hjemmelagede lefser)

#14

Inagh sa for siden:

Vi satser på å ha en slags koldtbord, så kan folk forsyne seg på kjøkkenet, og sette seg hvor de finner plass i stua.


#15

Eia sa for siden:

Noen forslag:

  • brød
  • aïoli
  • tomatsalat med hvitløk, løk og frisk koriander
  • kyllingklubber, gjerne marinert i appelsin og hvitløk
  • oliven
  • serrano- eller parmaskinke
  • parmesan- eller manchegoost
  • scampi marinert i f. eks. lime og hvitløk

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.