Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff fra "Vet du hva biffkak er"

#1

Left sa for siden:

Noen som vet hva klæppsup er da?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Nei, men vet du hva "badla" er? :glis:


#3

malena sa for siden:

Jeg tenker med en gang på kleppsuppe?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Kleppsuppe? Hva er det da? Suppe fra Klepp?


#5

Left sa for siden:

Eh nei :knegg: Det kan høres ut som no ballstyr, men vet ikke?


#6

Benzo sa for siden:

Ketsjup? :knegg:


#7

malena sa for siden:

Kleppsuppe er en slags melboller (jeg har aldri lagd det, så jeg vet ikke hva som egentlig er i de bollene) kokt i melk. Det er snadder!


#8

Stompa sa for siden:

Regner med at det er det samme som kleppmelk. :nam:


#9

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Det er stavangersk for "rulletobakk".


#10

malena sa for siden:

Det er det sikkert. Det er så godt, og nå kom jeg på hvor lenge siden det er at jeg spiste det. :sulten:


#11

Left sa for siden:

:lol:
Og det var kleppsuppe - og det samme som kleppmelk jeg snakket om ja :)
Og det er nammis.


#12

malena sa for siden:

Jeg fant like godt en oppskrift. :glis:

Kleppsuppe

2 egg
3 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

1,2 liter melk
sukker
salt

Rør de fem øverste ingrediensene godt sammen til en forholdsvis fast og smidig masse. Røren skal være så fast at kleppene holder fasongen når de tilsettes den kokende melken.

La melk, sukker og salt få et oppkok før kleppene legges i med skje. Kok ved svak varme i ca 20 minutter.

Sett sukker og kanel på bordet.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Sukker og kanel?? Var det ikke melboller, dette her? Det har jeg brukt i supper. Sukker og kanel? :eek:


#14

Left sa for siden:

Det er utrolig godt! NAM!!

Du tenker sikker på sånne melboller man har i fersk suppe? Men dette ligner ikke på det i det hele tatt.


#15

Stompa sa for siden:

Vi bruker ikke kanel, bare sukker. Mange år siden jeg har smakt nå. Kanskje jeg skal lage det til ungene en dag?


#16

malena sa for siden:

Vi har aldri hatt kanel på kleppsuppe.

Iset: Det er det samme som makaronisuppe, bare med klepper i stedet for makaroni.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Men med sukker på? :eek:

Jaja, folk spiser jo til og med sukker på komler/raspeballer, så jeg skal vel ikke la meg sjokkere. Folk er rare. :knegg:


#18

Divine sa for siden:

Ja, nam nam. Men i min familie brukes klæppsup om to forskjellige typer supper, da. Det som er beskrevet i denne tråden, går også under betegnelsen "bollemelk". Jeg tror "ekte" klæppsup har en annen type boller i seg, som involverer kjøttkraft eller noe sånt. Er jaggu ikke helt sikker lenger. Det må være 20 år siden jeg sist spiste noe sånt.


#19

malena sa for siden:

Ja, melken som utgjør suppen søtes.
Og jeg spiser selvsagt potetball med sukker på. :rar:

:knegg:


#20

malena sa for siden:

Oppskriften over her er hentet fra tradisjoner.no, og den kalles også Kleppsuppe fra Nordland.
Jeg har hørt om salt kleppsuppe med kraft, men har aldri spist det.


#21

Fadese sa for siden:

Jupps, det var også kjent. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.