Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vil ha oppskrift på den beste kaken du har smakt!

#1

Pastill sa for siden:

Skal ha bursdagsparty om litt. Har lyst på noen SKIKKELIG gode kaker!! :party: :heia: :woohoo:
Bilder må med! :nam:

:D


#2

Sitron sa for siden:

Den har jeg ikke oppskrift på. Har prøvd meg her inne, om noen av kakegærningene kkjente den igjen. Men nei da.


#3

Pastill sa for siden:

Kan ta til takke med den beste du klarer lage. :nemlig:


#4

Sitron sa for siden:

Jeg er da ingen kakebaker. :knegg:


#5

amo sa for siden:

Franz Joseph konfektkake
[font=Arial][/font]Dette trenger du:
6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel(Jeg pleier å erstatte dette med mandler,altså
jeg lager en vanlig nøttebunn).
Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Slik gjør du:

Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.

Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.

Fyll:

Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem og smøres over kaken.

Glasur:

Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i vannbad med kokosfett. Når alt har smeltet, røres glasuren jevn og strykes over kaken med en bred kniv. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet. Del kaken i små biter (ca. 4 x 4 cm) og server dem som konfekt.

Kaken kan gjerne fryses og trenger liten tid til opptining.

Stekes i langpanne (35x40 cm) på midterste rille, ced 170° i ca 20 min.
(Jeg pleier å bruke en stor rundt form 26 cm)

Denne er nydlig, og blir enda bedre om den får stå en dag og to i kjøleskapet.
Jeg fant oppskriften i en sånn 17.mai meny brosjyre på Rimi for noen år siden, og ble frelst.


#6

Honda sa for siden:

[img]http://www.kakemonsen.no/sider/theImg.asp?id=661[/img]
Peanøttkake

                                                  Dette er en kake som faller i smak hos alle. Kaken er litt anderledes p.g.a. det salte som blandes med det søte. Godt likt både av barn og voksne.                                                                                                                                              <strong>Ingredienser</strong>                                                                                                                                                                                                                                  Bunn:

3 eggehviter
3 dl sukker
2,5 dl peanøtter
20 stk Ritzkjeks

Sjokoladefyll
60 g margarin
100 g kokesjokolade
2 ss kaffe
3 eggeplommer
3 ss sukker

Pynt
3 dl kremfløte
3 ts sukker

peanøtter Slik gjør du Pisk eggehvite og sukker. Peanøtter og Ritzkjeks knuses og blandes i eggehviten.
Kaken skal stekes i en rund form.
Stek på nederste rille i 30 min. ved 175 grader.

Sjokoladefyll:
Smelt smør og kokesjokolade og bland med 2 ss kaffe.
Eggeplommer og sukker piskes. Bland alt sammen og avkjøl.

Sjokoladefyllet skal oppå den stekte, avkjølte kaken.

Pynt:
Pisk fløten stiv med sukker.
Pynt kaken med kremfløte, og strø deretter med noen knuste peanøtter.
Jeg har peanøttern rett på sjokoladen og noen krem durter opppå og peanøtter på kremmen og hehe


#7

Pastill sa for siden:

:nam:
Gøy med litt andre kaker enn gulrot og sjokoladekake.


#8

Nenne sa for siden:

Denne ostekaken som skal stekes er veldig populær her i huset. Det er den beste ostekaken jeg har spist. :nam:

Ostekake med sitron og rømme

[color=#000000][/color]

Dette trenger du:

Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker eller brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør

Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron

Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
Slik gjør du:

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24
cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, et om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Pynt kaken med bær og pent oppskåret frukt.
Jordbær, bringebær eller pasjonsfruktsaus smaker nydelig til.
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]
[font=Verdana][/font]
Jeg har en oppskrift på en hvit sjokolademoussekake med mandelbunn som er utrolig god, den skal jeg finne frem.
[font=Verdana][/font]


#9

Nenne sa for siden:

Her finner du sjokolademoussekaka. Den er så god. :nam:


#10

IOA sa for siden:

Oreo-kaken er den beste jeg har smakt, tror jeg. Guniss har lagt ut oppskriften her inne, og jeg får alltid masse skryt for den. Så hvis ikke alle vennene dine henger her inne eller på NM kan det være en suksess.

En stor fordel er at den blir best etter en dag eller to i kjøleskapet, sånn at du kan lage den et par dager i forveien.


#11

LilleLeo sa for siden:

Frans Josefs'en skulle jeg finne oppskrift på. ;)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan da ikke velge, det er så mange gode, hehe. Men denne er iallfall EN av de aller beste jeg vet om:

New York Cheesecake


#13

Selma sa for siden:

Her var det mye fristende! Mannen har lovt meg å bake kake i morgen - kanskje jeg burde vise ham denne tråden :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.