Kalenderpiken sa for siden:
[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
7. årgang
19
[1 Kanina] [2 Inagh] [3 Toffskij] [4 Ruslebiffen] [5 Magnolia] [6 Flubby]
[7 Maverick] [8 ingling] [9 Koma] [10 m^2] [11 vixen] [12 Joika]
[13 Skilpadda] [14 Serafin] [15 Heiko] [16 Che] [17 DM] [18 pøbelsara]
19 Fersken [20 Tallulah] [21 Ru] [22 LilleLeo] [23 Éowyn] [24 Tåtti][/CENTER]
Det er 5 dager igjen til julaften og hos mange er sikkert alle julegaver ferdig handlet og kanskje pakket inn.
Men hos mange av oss (inkludert undertegnende) er ikke alle julegaver helt i boks. Derfor tenkte jeg at en liste med tips til de aller siste julegavene, som også gjerne er de vanskeligste å kjøpe inn, kan være til hjelp.
Hva med noen magiske enhjørningstøfler til den som har alt:
Tetris-lampe:
Eller hva med en boblekalender:
Okei, det var litt tullegavene. Her et par oppskrifter til virkelige gode gaver eller til deg selv:
Rett i kakaotoppen:
Den som får gaven, legger en sjokoladeknapp i et krus og fyller opp med kokende melk. Etter 1 minutt er sjokoladen smeltet og kan røres opp og nytes.
Du trenger:
200 g mørk sjokolade
2 ss kakaopulver
2 ss sukker
1/2 ts kanel
1/2 vaniljestang
Revet skall av 1/2 appelsin
Slik gjør du:
- Brekk opp sjokoladen og ha den i en stålbolle. Smelt sjokoladen over vannbad.
- Rør inn de andre ingrediensene til en glatt masse.
- Ha 1 ss sjokoladerøre i egnete former (muffinsformer, konfektformer) og sett dem i kjøleskapet. Når sjokoladen er stiv tas den ut av formene og kan pakkes i cellofanpapir eller liknende. Pynt emballasjen, og du har en fin julegave
Lys Gløgg
En nydelig juledrikk. Juster mengden honning etter hvor søt/syrlig eplemost du bruker. Du kan også lage en rød variant med hjemmelaget bærsaft som du tynner ut i passe mengde med vann før du smaker den til. Om du vil ha en alkoholfri variant går det helt fint å sløyfe akevitten.
Du trenger:
8 dl eplemost
Skall av 1/2 sitron
2 ss honning
2 dl akevitt
4 kardemommekjerner
2 skiver fersk ingefær
3 nellikspiker
1 liten kanelstang
Slik gjør du:
- Varm opp honningen sammen med litt av eplemosten.
- Ha deretter alle ingrediensene i en nyvasket glassflaske og tett den godt.
- Når gløggen skal brukes, varmes innholdet sakte opp i en kjele til rundt 80 grader.