Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lys i mørketid - 20

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
7. årgang

20

[1 Kanina] [2 Inagh] [3 Toffskij] [4 Ruslebiffen] [5 Magnolia] [6 Flubby]
[7 Maverick] [8 ingling] [9 Koma] [10 m^2] [11 vixen] [12 Joika]
[13 Skilpadda] [14 Serafin] [15 Heiko] [16 Che] [17 DM] [18 pøbelsara]
[19 Fersken] 20 Tallulah [21 Ru] [22 LilleLeo] [23 Éowyn] [24 Tåtti][/CENTER]

Tradisjonskanari

Dette blir litt hummer og kanari, akkurat som julen hos oss. En vill blanding av tradisjon, ønsker om tradisjon, påstartede tradisjoner, ikke tid til tradisjon, ikke tradisjon for tradisjon, og nye tradisjoner. En ting som har blitt en tradisjon, er å kjøpe ny julepynt på årets ferie. Særlig om ferien går til USA. Her har dere et bilde av årets fangst, og i dagens kalenderluke er det ikke bare en - men to! - konkurranser knyttet opp mot bildet.

[CENTER][/CENTER]

  1. Førstemann som kan fortelle meg hva, evt. hvem alt på bildet er.

  2. Jeg elsker jo som kjent kitschy julepynt; hva er dine egne favoritter? Vis meg yndlingsjulepynten din.

Disse to vinnerne vil motta en liten pakke hjemmelagede julegreier fra meg. Jeg kan ikke love at det kommer frem før årets pynt er nede dessverre, og jeg kan heller ikke love at det er elegant. Men jeg kan love at det er laget med glede, sikkert noe limpistol, og muligens noe spiselig. Hiawata vil hjelpe meg å trekke to verdige vinnere. Jeg vil nemlig gi noe tilbake til dere, til FP. Dere er en fin gjeng, altså! Jeg er sikker på at jeg har blitt både glupere og greiere av å henge med dere. :hjerter:

Selv om jeg egentlig har lyst til å lage noe personlig til dere alle, så innser jeg min egen begrensning (sånn omtrent, i allefall), så i stedet skal dere få denne fellesgaven:

For hva skal vi gjøre til neste år da, liksom? Over nyttår? Når alle julekonsertene er unnagjort, pinnekjøttlagene overstått, barneteaterturen er i boks og hverdagen setter inn. Hva skal man gjøre da?

Jo, det skal jeg fortelle dere! Jeg gir dere en rekke kulturtips for å utvide horisontene frem mot sommeren!

For å ikke få julekulturabstinenser så foreslår jeg at dere trapper forsiktig ned og kjøper billetter til Nationaltheatrets forestilling Julemiddag i januar. Den fortsetter etter jul og det er fortsatt billetter igjen!

Dere bør benytte sjansen til å se Marianne Heskes Gjerdeløa på Astrup Fearnley. Den har en interessant historie: Når dere først er der foreslår jeg at dere også spiser kyllingsalaten på cafeen. Den er helt supermegagod.

Jeg fortsetter min lobbyvirksomhet for etisk produsert mote, og foreslår et besøk på Kunstindustrimuseet for å se utstillingen om designeren Julie Skarland: Paris - New Dehli Oslo. I tillegg til å ta for seg produsjonsforhold gir den et fint innblikk i at design i aller høyeste grad også er kunst. For dere strikkere, er den spesielt interessant.

I mars kan dykk sjå Sweeney Todd på Det Norske Teatret. Frank Kjoaas som galen barberar, Charlotte Frogner som kona hans, mens Silya syngeforteljer oss gjennom historia (Som dykk skjønar jobbar eg ikkje som informasjonsansvarleg på Det Norske Teatret. Nynorsken har rusta fast. Feel free to dra fram rødpenna!)

Er det vanskelig å komme seg til Oslo, er det lov å kose seg med filmversjonen med Johnny Depp. youtu.be/L_hgrfZVlJA

I april foreslår jeg en skikkelig morsom gla'kveld på Parkteatret med en dobbel-whammie med Honningbarna og Razika. And the best part? De spiller to konserter! Den første for dem under 18, sånn i tilfellet avkommet trengs å introduseres for skikkelig gøyal musikk.

Jeg beklager at tipsene er Oslo-sentrert. :sorry: Men det er fordi jeg er så glad i byen min, og vil at flere skal oppdage den! Derfor gir jeg dere ett aller siste Oslotips, et forslag til en julegave til dere selv, kanskje? Nemlig boka Mitt Oslo. Bruk den som en guide, enten du bor her eller skal på besøk.

God jul ønskes dere, med et julealbum som kan nytes hvor som helst i hele verden: Sjekk ut Blood Oranges in the Snow med Over the Rhine.


#2

Pøblis sa for siden:

Takk! For en strålende luke, tally! :hyper: Pøbelprinsessen får billetter til Julemiddag i julegave, vi er helt nyfrelste på teater etter at vi var på Shockheaded Peter i forrige uke. Og Sweeney Todd skal vi også se.

Jeg klarer ikke å finne ut hvem han skjeggefyren er, og siden jeg åpner luken din i sengen med telefonen, orker jeg ikke google. Men Reese's julepynten er bare to die for! :hyper: :vilha:Jeg elsker Reese's! :elsker:


#3

Pøblis sa for siden:

Forresten har jeg spilt Blood oranges i ett siden jeg oppdaget den for noen dager siden. :hjerter:


#4

Pøblis sa for siden:

Sorry, repost.


#5

vixen sa for siden:

Åååhhh, nå savner jeg Oslo litt! For en kul luke! Digger julepynten.


#6

Toffskij sa for siden:

Julemiddag er kjempebra! :hyper: Sweeney Todd høres også temmelig fristende ut. (Det norske teatret gjør så mye gøy for tida!)


#7

Joika sa for siden:

Morsom luke. Favorittkjulepynten min ja.. har ikke noe sted å laste opp bilde. Æsj. Har knallfin pynt fra Russland!:D



#9

Tallulah sa for siden:

Åååå, så søte, Joika! :hjerter:


#10

tink sa for siden:

Som trønder i Bergen må jeg få si at hjembygleden din er av det hjertevarme slaget. :hjerter:

Jeg tror jeg vet hva halvparten av julepynten din er. Selv har jeg ikke fått hentet ned mine skatter fra loftet enda.


#11

Maverick sa for siden:

Flamingo! :hyper:

Er skjeggemannen Willie Nelson? Nei? Kris Kristofferson? Hm?


#12

Tallulah sa for siden:

Skjeggemannen skyter ender. :nemlig:


#13

Tallulah sa for siden:

Ok,
Siden klokka er over 12, her kommer fasiten: Reese's sjokolade; peanøttsmørfylte sjokoladekopper. Min favoritt. En dalek; Slemminger fra Doctor Who. En flamingo. Hovedpersonen i det amerikanske realityshowet Duck Dynasty, om en redneckfamilie som har blitt steinrike på fløyter for å kalle på ender. En lampe fra filmen A Christmas Story; må sees! Også en amerikansk sukkerhodeskalle. :nemlig:

Siden Joika er den eneste som har vist frem julepynt er hun en naturlig vinner, sammen med Pøbelsara og Maverick som er de eneste som har navngitt noe som helst av julepynten. Send over adresser, pakke kommer i posten!


#14

Pøblis sa for siden:

:hyper:

Reese's cups er den eneste sjokoladen jeg virkelig får stjerner i øynene av. :love:


#15

Polyanna sa for siden:

Ah, for sent for konkurransen, men jeg vil dele bilde av min favorittjulepynt likevel: Vi har et juleverksted hver advent (vi skal vel rekke det i år også), og resulatatene er alltid - eh, - middels, kan man vel si. Vi er litt estetisk challenged.

Første gangen satte vi entusiastisk i gang med et sånt ferdigsett fra Panduro, og stusset ikke før etterpå over hva det egentlig var vi laget. Var det de hellige tre konger? Men hvorfor vinger? Og hvorfor så de ut som om de var i drag? Og med våre tegneferdigheter ble ansiktsuttrykkene helt corny - de så ut som om de var høye-som-hus hele gjengen.

Jeg gir dere herved: Polyannahjemmets høye-som-hus-transvestitt-englekonger! Ingen jul uten!



#17

Polyanna sa for siden:

Englene i bakgrunnen er jo ikke helt gode de heller, og har nok også vært for dypt i gløggbegeret...


#18

Tallulah sa for siden:

Haha, fantastiske! Englekongenisseklovner!


#19

Kanina sa for siden:

Jaaa! Marianne-Aulie-klovne-engle-konger! :knegg:


#20

Kanina sa for siden:

Og takk for oppklaring, Tally! Jeg så daleken, men det var også alt. Og sukkerhodeskallen trodde jeg var meksikansk. :flau:


#21

Tallulah sa for siden:

Hallo, den ER meksikansk. Det er autocorrecten som bare ville det anderledes. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.