Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan beholde mørke olabukser mørke?

#1

Elisabet sa for siden:

Når jeg kjøper mørke blå olabukser så prøver jeg å behandle dem pent for å beholde fargen. Har fått tips om å vaske dem med Milo for å unngå skjolder, men de mister litt fargen etterhvert uansett. Har noen som bare kan vaskes på 30 grader, og da gjør jeg bestandig det.

Stemmer det at eddik kan fiksere fargen på mørke olabukser? Hvordan gjør jeg det i tilfelle? Har en ny en jeg skal vaske for første gang i dag før jeg bruker den, og skulle gjerne vite hvordan jeg beholder den best i den fargen den har nå.


#2

Pastill sa for siden:

Vask de på vrangen. :jupp:


#3

gullet sa for siden:

Jeg googlet litt, her er noen tips;


#4

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Jeg tror aldri jeg kommer til å legge meg i badekaret (som jeg ikke har) med buksa på og la den tørke på kroppen etterpå. :tullerdu:

Men jeg har hørt at dongeri SKAL vaskes på minst 60 grader, nettopp for å fiksere fargen.


#5

Stikka sa for siden:

Jeg har jeansprogram på maskinen. Det bruker 40grader og 900 omdreininger som standard. Vasker buksene på vrangen. Fargen holder seg bra synes jeg. Først nå i det siste jeg har brukt jeansprogrammet. Har alltid tatt dem på vanlig 40grader før.


#6

Benzo sa for siden:

Jeg spurte om dette i en butikk i dag og de anbefalte ullprogram og Milo.


#7

Elisabet sa for siden:

Ingen som har hørt noe om at buksa kan legges i eddik så og så lenge med en viss dose før den vaskes første gangen? Ikke aktuelt med noe badekar her heller, og ei heller å bruke buksene til de "står" av seg selv. :knegg:

Jeg tørr ikke å vaske på 60 grader bukser det står 30 og 40 grader på vaskeanvisningen. Blir ikke stretchen ødelagt fort på 60 grader? Eller var det tørketrommel som tar knekken på den? :undrer:

Buksene vaskes bestandig på vranga, og jeg bruker ikke trommel på de buksene jeg vil bevare pene. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.