Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger man fasttelefon?

Trenger man fasttelefon?

  • Ja
    54 stemmer
  • Nei
    79 stemmer
#1

Hasselnøtt sa for siden:

Vi har fortsatt ISDN-linje fra pre-ADSL-tiden, hvilket er totalt unødvendg. Vi funderer på om vi skal kutte ned til vanlig analog linje, eller fjerne fasttelefonen helt. Trenger man egentlig fasttelefon?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Vi vurderer også å kutte ut fasttelefonen siden vi begge har mobiler med abonnement i tillegg og det jo ikke er like dyrt å ringe til/fra mobil som før. Men det som stopper meg er at jeg faktisk får hodepine og blir veldig varm i hodet og på øret etter å ha snakket i mer enn 5 minutter i mobilen, og jeg sitter ofte lenge i telefonen, så jeg tror ikke vi kan kutte ut fasttelefonen da. Jeg blir litt nervøs av de "bivirkningene" jeg får av å snakke i mobiltelefon ...


#3

Hasselnøtt sa for siden:

Det er faktisk det som stopper meg også. Men så tenker jeg at jeg jo kan bruke de ørepluggene de gangene jeg sitter lenge. :gruble: Det er jo ikke så ofte. (Dessuten blir jeg egentlig varm på øret at fasttelefonen også, det er en bærbar en).


#4

Azi sa for siden:

Vi har IP fasttelefon. Har eget fasttelefon nr, men må betale 50 kr i gebyr da til telehor for at vi ikke har fasttelefon fra dem.


#5

Manitoba sa for siden:

Jeg er også skeptisk til langtidsvirkningene av mobiltelefon, og vi har derfor fasttelefon i tillegg til mobiler. I tillegg synes jeg det er mer behagelig å snakke i fasttelefon. Lyden er bedre og den er bedre å holde i.

Et siste moment er at jeg ikke vil at Tass skal få mobiltelefon mens han er barn, og da må vi ha et nummer andre barn kan nå ham på. (Svært lite aktuelt enda)


#6

Mei sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon de siste sju årene. Har aldri savnet det.


#7

Føniks sa for siden:

Vi har IP fasttelefon. Jeg synes det er riktig når man har barn. Jeg synes det er greit at folk ringer oss hjemme når de skal ha tak i barna feks. Nå har eldstemann mobil, men jeg ser jo at del bruker klasselisten når de ringer og der står hjemmenr. og det er veldig greit.


#8

Tinka sa for siden:

Vi har Isdn, fast telefon og vil ikke kutte ut den til fordel for mobilen(vi har hver vår mobil)


#9

Azi sa for siden:

www.phonzo.no/forside

Det er her ifra vi har våres IP telefoni. Rundt 90 kr i mnd betaler vi og det er kun det vi betaler faktisk. Det er gratis å ringe til fasttelefoni og mobil.

Jeg kan godt verve hvis noen vil? :hyper:


#10

Føniks sa for siden:

Jeg glemte å nevne at vi ringer til USA minst en gang i uken, og jevnlig til Spania. Så det er også grunn god nok, og det koster oss ingenting så lenge vi ringer til fasttelefon i utlandet.


#11

Pelen sa for siden:

I det store og det hele så skulle jeg vel svare nei. Vi har ikke fasttelefon (men bredbånd) på hytten og det går jo aldeles strålende bra. MEN, når man har barn så syns jeg at man trenger noen form av telefon hjemme. Hva når de er litt større og eventuell mobil (for noen form av telefon trenger jo barna å ha også, alternativt at man alltid har en mobil liggende hjemme) er tom for batteri og de ikke finner laderen? Hva om de blir syke eller trenger noen form for hjelp etc.???


#12

Tallulah sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon på fem år. Jeg liker ikke å snakke veldig lenge i telefonen, men gjør jeg det kan jeg bruke handsfree.


#13

Huldra sa for siden:

Vi har også IP telefoni fra Phonzo. Vi betaler rudt 100 kr i mnd. og ringer da gratis til andre fasttelefoner samt ringer 1 time gratis til mobil i mnd.

Er veldig fornøyd, og liker å ha en hustelefon som barnas venner kan ringe oss på. Tror aldri jeg kvitter meg med denne.


#14

Chanett sa for siden:

Vi trenger. Vi har ufrivillig vært uten i fire måneder nå mens vi venter på fiberoptikk og det er helt pyton. Vi trenger fasttelefonen for å nå ungene når de er hjemme (de har ikke mobil) og dessuten blir jeg svett av å snakke i mobil.


#15

Blånn sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon på flere år. Det fungerer helt greit. Nå skal vi snart kjøpe mobiltelefon til storebror også.

På klasselister og andre lister står stort sett mitt mobilnummer.


#16

vimjer sa for siden:

Det var der vi også var.
Vi sa opp hele fasttelefonen. Vi ringte for ca kr. 50.- pr. mnd., så vi betalte stort sett for abbonnementet.


#17

Mandarin sa for siden:

VI har ikke hatt fasttelefon på flere år. Kan ikke se at dette er nødvendig på noen som helst måte?


#18

Fruktflua sa for siden:

Samme her. Og det til tross for at de sier at trådløse fasttelefoner stråler mer enn mobiltelefoner.


#19

Nenne sa for siden:

Jeg ringer utrolig lite fra mobiltelefonen, den bruker jeg til å sende meldinger med og til å være tilgjengelig for familien. Stort sett all ringing skjer fra fasttelefonen, så JA, jeg trenger i hvert fall fasttelefon.


#20

syllan sa for siden:

Vi har IP telefon igjennom Telio å jeg er kjempefornøyd:)
Jeg ringer gratis til nesten hele europa, Mamma å Pappa bor i spania å det er virkelig greit å kunne snakke med dem gratis:)
(betaler fast beløp på 149 i mnd)


#21

Fibi sa for siden:

Vi har ADSL telefon, og jeg kunne ikke klart meg uten. Betaler 150 kr i måneden (eller noe sånnt) og ringer gratis til alle fasttelefoner i Norge. Fungerer supert for meg som er utrolig skravlesyk til tider. Blir ikke så dyrt å sitte i telefonen med Iset i en time eller to. :knegg:


#22

Tjorven sa for siden:

Vi trenger fasttelefon. Men vi ringer ikke ut med den. Vi har nemlig begge mobiler betalt av jobben. Men det er faktisk en del mennesker rundt omkring som ikke ringer for å skravle i mobilen, så derfor har vi fasttelefon. Altså, for å holde kontakt med en del mennesker slik at det ikke bare er vi som ringer til dem. Vi har forresten IP-telefonlinje.

For å være helt ærlig så ringer vi innimellom ut på fasttelefonen. På Vålerenga har nemlig Netcom skikkelig elendig dekning, og vi må stå i det ene stuevinduet for å kunne snakke uten å bli brutt. Hvis det er sannsynlighet for at vi må bevege oss litt rundt, så bruker vi fasttelefonen.


#23

Filifjonka sa for siden:

Alle barna unntatt minstemann på fem har egen mobiltelefon, og han er foreløpig aldri alene hjemme. Vi har akkurat sagt opp fasttelefonen, etter at jeg ble lei av å mase på tenåringene om timelange samtaler til mobiltelefon. Går veldig greit.


#24

gethosmurfen sa for siden:

Jeg er skikkelig avhengig av fasttelefonen min. Sa den opp og hadde ikke fasttelefon i 2 mnd. Mobilregningen min ble himmelhøy, så det lønner seg iallefall ikke for ei skravlebøtte som meg:knegg:


#25

Aminta sa for siden:

Nei, har ikke hatt det på snart 6 år og savner det ikke.
Etterhvert som avkommet blir større kan det nok hende vi får oss det igjen fordi jeg ikke vil at hun skal snakke noe særlig i mobil så lenge jeg kan unngå det. Men da IP telefoni som vi hadde før så det blir billig.
Jeg bruker handsfree når jeg snakker i mobilen.


#26

Ole Brumm sa for siden:

Jeg synes det er utrloig greit å benytte fast telefoner for å finne ut om noen er hjemme, og når man sitter lenge i telefonen er hustelefon bedre å holde og prate i. Men sammtidig hadde vi ikke klart oss uten mobil. Men når det gjelder de fleste kontaktlister ol, er det nok med hustelefon nr sånn at jeg slipper "mas" på mobilen.


#27

Albertine sa for siden:

Vi har alarm med direkte linje til alarmselskapet installert, og da blir det så fryktelig innviklet om vi ikke har fasttelefon. Så vi beholder nok den en stund til.


#28

Fluke sa for siden:

Om MAN trenger fasttelefon vet jeg ikke, men JEG trenger det. :nemlig: Vi har IP-telefon, men det fungerer jo (for oss) som en vanlig fasttelefon, eneste minuset er at telefonen forsvinner om strømmen går.


#29

maggypop sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon, og synes vi klarer oss veldig bra uten. Men så er ingen av oss særlig skravlete på telefon. De får gangene jeg snakker med bestisen i Trondheim, får jeg heller tåle å bli svett i øret.


#30

Veronal sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon - det er vel et par år siden vi kuttet det ut. Vi har også alarm med direkte linje til alarmselskapet uten at det var noe problem.


#31

Mandino sa for siden:

Vi har bredbåndstelefon og det er helt genialt spør du meg.


#32

Senna sa for siden:

Ja vi har fasttelefon og kommer nok ikke til å kvitte oss med den med det første. Iallefall ikke så lenge ungene er små.


#33

gajamor sa for siden:

Nei, det kuttet vi ut. Det ble alt for dyrt. Vi ringer så lite at vi nesten bare betlate fastutgifter på den. Når ungene blir større får vi heller ha en mobil som bare brukes i heimen, slik at det fungerer som en trådløs.


#34

Karamell sa for siden:

Vi har IP telefon, men den har ikke virket siden i vår :mumle: Utrolig ustabilt! Nå styrer mannen og en montør for å få den fikset... Jeg mener at om ikke dette blir mer stabilt så kan vi si opp hele dritten! Jeg har bare brukt mobil siden i vår.


#35

Pelen sa for siden:

Det høres jo bra ut! VI har et annet "problem" og det er at jeg ringer mye til Sverige. Nå får jeg og mannen både mobil og fasttelefon dekket, men ting skal skattes for. Jeg bør ikke ha en høyere mobilregning (den private delen) enn det jeg har føler jeg. Slutter vi med fasttelefon så må jeg dermed ha en privat mobiltelefon og da er jo spørsmålet om det er så fordelaktig når jeg får fasttelefonen betalt av jobben (men må betale 50 % skatt på det). Det går jo alltid å regne på. IP telefon kan selvsagt være et alternativ.

#36

Pelen sa for siden:

Vi har GPS på hytten, det koster ikke mye å installere.

#37

Pastill sa for siden:

Syntes det er ok å ha. Om ikke annet så i tilfelle mobilen nekter fungere. Føler ikke at jeg kan være uten telefon særlig lenge. :niks:


#38

Martis sa for siden:

Ja, hvis man har familie i andre land og mobil betalt av arbeidsgiver ;) Jeg har ikke samvittighet til å ringe å skarvle med søsteren i timesvis på noen andres regning.


#39

LilleLeo sa for siden:

Det er akkurat det som opptar meg litt også. Vi har linje, men ikke hatt telefon på hvertfall to år. Jeg har bedt sambo fikse det i eviglang tid, men TTT. Jeg synes det er viktig å ha en fasttelefon. Hva om jeg er alene hjemme med Lille, mobilen min er borte, blitt ødelagt etc, det skjer noe og jeg ikke får ringt?

Takk for denne tråden, den minnet meg på å purre på sambo - nok en gang.


#40

Selma sa for siden:

Vi har IP-telefon gjennom Nextgentel. Den koster oss en femti-lapp i måneden. Våre foreldre ringer oss stort sett på hustelefonen. Dessuten er det greit å ha telefon tilgjengelig hjemme når eldstejenta kommer hjem før oss. Hun er 8 1/2 og har ikke mobil ennå


#41

Garbella sa for siden:

Jeg har ikke hatt fasttelefon på 10 år. Eldstemann har egen mobil og minsten er aldri alene.

Bruker talkmore og har regnet ut at han og jeg ringer for i underkant av 200 tilsammen i måneden så det lønner seg ikke i det hele tatt å bytte.


#42

Susse sa for siden:

Vi har fasttelefon, men den eneste som bruker den er 7åringen i huset. Det er greit å ha den når han er alene hjemme og skal ringe oss, eller til kamerater.
Hadde vi ikke hatt telefon (bredbånd) betalt av jobben hadde vi nok ikke hatt hustelefon lenger.


#43

Señora sa for siden:

Vi har fasttelefon via fiberoptikk. Er superfornøyd. Ringer gratis til hele Norden (fasttelefoner).


#44

Line* sa for siden:

:dulte:


#45

Michelle sa for siden:

Vi har nettopp sagt opp fasttelefonen. Mannen har ivret for dette men jeg er noe skeptisk.


#46

Chanett sa for siden:

Gjennom kraftlaget? Det er de vi venter på.


#47

Agent Scully sa for siden:

September 2001. Vi ga oss da NextGenTel tilbød ADSL uten fasttelefoni. Man kan bli litt varm om øret, men til det har man handsfree.


#48

~TM~ sa for siden:

Vi var en lang periode uten fasttelefon og savnet det ikke. Nå har vi fiberoptikk og da fikk vi oss fasttelefon igjen. Det er det enkleste i forhold til storebror også.


#49

Anuk sa for siden:

Vurderer å kutte. Med to mobiler, virker det som unødvendig luksus å ha enda en telefon. Jeg liker ikke å snakke lenge i telefonen, så jeg er bare glad til om andre synes det blir for dyrt eller jeg blir varm i øret - enda en grunn til å bruke telefonen kun til beskjeder og avtaler ;)


#50

Benzo sa for siden:

Vi har fasttelefon, men bruker den ikke så mye. Jobben til samboer betaler alle våre telefoner, så vi kommer ikke til å kvitte oss med den på en stund. Synes det er greit med en fasttelefon når barna blir eldre.


#51

Kirsebær sa for siden:

Vi har ikke hatt fast telefon på mange år. Sambo, jeg og Stesnuppa har mobiltelefoner.
Når poden blir så stor at han kan være litt hjemme alene kommer vi til å kjøpe en mob som kan ligge her hjemme.

Vi har også Skype på Pc'en, så jeg snakker litt med kompisen min i Thailand og slikt.


#52

Acsa sa for siden:

Hadde du spurt for et par år siden, så hadde jeg kanskje sagt nei. Men Storesøster i nå i en alder hvor jeg synes hun er for liten til mobil, men hvor hun kan finne på å være alene hjemme, venner ringer for å spørre om hun er hjemme osv.


#53

Señora sa for siden:

Jepp, har vært kunde siden slutten av 2004, er kjempefornøyd. Supert internett også.


#54

Chanett sa for siden:

Jeg får stole på deg. Om de bare kn få fingen ut å komme så får jeg nok glede av det.


#55

Stikka sa for siden:

Vi har valgt å beholde fasttelefonen. Vi har isdn men har en type med bare en linje. Ringte for å bytte til analog linje men fant ut det var like greit å bare gå ned til en linje på isdn.

Argumentene for å beholde er alarmen vi har, folk som ikke liker å skravle i mobil, arbeidsgiver betaler mobilen og noen samtaler liker jeg å betale for selv, storesøster er nå så stor at hun begynner å få telefoner fra venner og ikke alltid jeg vil oppgi mobilnr og da er det greit å ha et fastnr jeg kan bruke.


#56

Orkide sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon i dag, men jeg kan tenke meg å få det igjen når snuppa blir litt større. Det kjennes tryggere å kunne ringe på en fasttelefon enn på en mobil som kan bli tatt med ut og glemt igjen/bli tom for batteri osv.


#57

Honda sa for siden:

vi har aldri hatt fasttelefon. altså jeg og mann.
Vi har bestandig hatt kabel nett og mobil.
og har nesten bestandig hatt det sånn at det var gratis å ringe til hverandre. med på netcom sin prøve. og en stund fikk mann telefon regninga dekt av jobb så da ringte jeg bare å la påler
men siste 3 årene har vi hatt det gratis å ringe til hverandre. så ikke sett vits å koste flere tusen i året ut vindu. på å ha fasttelefon

Mamma og pappa har koblet ut telefonen for lenge siden og har kabelnett og ip telefon.

Svigers koblet ut sin telefon for 1 år siden-. de hadde isdn hehe. svigerfar hadde gratis mobil gjennom jobb.


#58

Observatøren sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon på tre år, og klarer oss godt uten. Med familienett koster det ingenting å ringe hverandre/sende smser. Det som koster er vennesamtaler, og å holde kontakt med familie på den andre siden av landet.

Jeg er fortsatt usikker på om vi skal legge inn fasttelefon igjen, men jeg regner ikke med at vi kommer til å gjøre det.


#59

Sonar sa for siden:

eneste grunnen til at vi har fasttelefon er ungene. De bruker den til å ringe til venner og der kan venner ringe dem.

Reagerte her på fakturaen som vi fikk...masse fastavgifter i forhold til ringetid. jeg må nok se litt på abonnementet vårt, mener det er noe som heter mini for dem som ringer lite.


#60

Lykketrollet sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon, så jeg svarte nei.

Men føler nok kanskje at nødvendigheten blir større når ungene begynner på skolen.


#61

Ru sa for siden:

Vi har kuttet fasttelefonen. Hadde IP-telefon et halv øyeblikk, men gadd ikke det heller.
Det holder med mobil.


#62

Angelique sa for siden:

Vi har GSM kort til alarmen vår
Ellers har vi ADSL og ISDN .Hatt i mange mange år siden ADSL kom.Da måtte man ha ISDN.
Vi må ha fasttelefon fordi jeg har mobitlf gjennom jobben, og fasttelefonen er da eneste nummer som er søkbart på meg.
Som Tjorven skriver, vi må ha den for å holde kontakt med familie og venner
Barna bruker også fasttelefonen å ringe med hjemmefra.Det er endel dyrer for de å ringe fra ders mobiltelefoner

Forøvrig så betaler jobben både ADSL,ISDN og mobil, så jeg har egentlig ikke tenkt veldig hardt på om vi virkelig trenger det eller ei for å være helt ærlig.


#63

Moria sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon på 2 år, og har ikke savnet det heller.
Mobil holder i massevis.


#64

Olympia sa for siden:

Vi har fasttelefon og kommer ikke til å kutte den. Mest fordi jeg ringer til utlandet mange ganger i uken, men også fordi lyden er bedre, og det er deilig å sitte og snakke i fasttelefon uten å bli varm på ørene og tenke på stråling.


#65

Mamma Rosa sa for siden:

Signerer denne jeg. :)


#66

Teofelia sa for siden:

Vi sa opp fasttelefonen for noen måneder siden og ser at det går helt fint an å klare seg uten.


#67

kokosbolle sa for siden:

Vi har ikke fasttelefon, men får det nok når knerten blir så stor at andre barn vil ringe til ham.


#68

Zip sa for siden:

Kun mobil her.


#69

Teofelia sa for siden:

Og det var ikke meg som dro frem denne altså; den lå på Uleste, så noen må ha stemt nylig. :snurt:


#70

polarjenta sa for siden:

Vanskelig å svare egentlig. Om man trenger det er jo noe hver enkelt må vurdere. For noen er behovet tilstede, for andre ikke.


#71

Magica sa for siden:

Har IP-telefon og syns det er greit. Blir så varm i øret av å skravle lenge i mobil.


#72

Svanen sa for siden:

Hadde Telenor fasttlf frem til april i år. Men når vi ringte for ca 50-100 kr i løpet av tre måneder, og hadde faste utgifter på nærmere 500 kr, så skjønte vi at det bare var tull...
Har phonzo vi nå, men uten noen månedlig beløp. Betaler kun det vi ringer, og det er ikke mye...
Jeg og gubben ringer gratis oss i mellom på mobil, foreldrene mine og broren min bruker vi Skype til, og svigerfar ringer gratis til oss... Så vi har bare nettopp fylt opp igjen Phonzo-kontoen med 200 kr...

To grunner til at vi ikke bare har mobil:
Ungene har ikke mobil enda, så greit at de kan ringe oss om de er alene hjemme.
Jeg er for lat til å gi beskjed alle stedene vi tidligere har oppgitt kun fasttlf.nr...:nemlig:


#73

Niobe sa for siden:

Vi trenger ikke fasttelefon, hvertfall. Vi kvittet oss med den etter at den hadde ligget urørt i et år. Alle ringte oss på mobilene, og vi brukte mobilene til å ringe.


#74

Trulte sa for siden:

Jeg har ikke hatt fast telefon på 10 år. Ikke liker jeg å kjase i telefonen heller. Kan faktisk ikke fordra å kjase privat over telefon. Meldinger er derimot en genial kommunikasjonsmåte. Men om kvelden liker jeg å være med mann og barn, og ikke med noen jeg ikke ser over telefon. Som oftest tar jeg ikke telefonen en gang. Men sender kanskje en melding til dem i ettertid at de må sende melding om det er noe viktig.


#75

krystallklart sa for siden:

Trenger ikke, men jeg liker å ha likevel.


#76

Anne C sa for siden:

Vi har ikke hatt fasttelefon på noen år. De faste utgiftene var tre ganger så store som det vi ringte for så vi kutta det ut. Savner det litt, for det er så sinnsykt dårlig dekning i huset vårt. Det var det ikke der vi bodde før.


#77

Tammen sa for siden:

:plystre:


#78

Maya80 sa for siden:

Nei vi har ikke det, men kunne godt tenkt meg ip pga att jeg noen ganger ringer div fastnr.


#79

Skvetten sa for siden:

Har vært uten i over et år nå og det fungerer veldig fint.


#80

Irma sa for siden:

Jeg har ikke lest tråden (jadda, jeg har fått med meg at den er gammel :knegg: ) men jeg trenger fasttelefon for å ha noe å ringe med når jeg har rota bort mobiltelefonen. :nemlig: Dessuten synes jeg det er bedre lydkvalitet på fasttelefonen, alltid god forbindelse.


#81

Pelikan sa for siden:

Har fasttelefon. Orker ikke å "koke" i ørene de gangene jeg ønsker å prate over lengre tid. Bedre lyd er det også.


#82

Teofelia sa for siden:

Det hadde vært et uslåelig argument hadde ikke Teomannen hatt mobil også; nå bruker jeg hans til å ringe min. (Pussig nok er det alltid den veien det går …)

#83

Tangina sa for siden:

Vi trenger fasttelefon, for her er det elendig mobilforbindelse. Fasttelefonen faller ut titt og ofte den og, men når den virker, kan man i hvert fall gjennomføre en normal samtale (bortsett fra de gangene naboen er på linja også).


#84

Nin sa for siden:

Har ikke hatt fasttelefon siden 2000. Vi greier oss mer enn bra nok med hver vår mobil her i huset, ingen av oss er av typen som skravler i telefon.


#85

iBam sa for siden:

vi har ikke hatt det på flere år.er uansett bare tlfselgere som ringer på den


#86

Obelix sa for siden:

Vi har hatt ISDN helt fram til nå.
Nå kutter vi ned til vanlig analoglinje.
Vi vil ha fasttelefon mye pga ungene og fordi alarmen vår kan bare kobles på fasttelefon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.