Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Canada - stikkontakt og strøm?

#1

Acsa sa for siden:

Æsj, nå gidder jeg ikke google lenger, det er jo mye bedre å få svar her! Hva slags stikkontakter er det i Canada? Og er strømstyrken annerledes så man må ha med etellerannet for å ikke ødelegge det man kobler til? Og hvor får man tak i denslags? Og er det det samme som i USA? Jeg har litt tid å slå ihjel på Newark flyplass, og denslags pleier man vel å få tak i på flyplasser?


#2

Manitoba sa for siden:

Det er en stund siden jeg bodde der, men jeg tror det er samme kontakter som i USA, dvs. kontakter med flate metalldingser (ikke lett å forklare). Jeg tror også strømstyrken er annerledes. Men jeg tror det er sånn at man kan ha med norske ting og bruke dem der, men ikke omvendt. Dvs. at de har lavere strømstyrke enn oss. Men dette er jeg ikke 100 pst sikker på.


#3

Che sa for siden:

Denne koster 129 hos clasohlsson (198 for jordet)
Om du søker på reiseadapter finner du sikkert flere andre også...


#4

Acsa sa for siden:

Det sto et sted at det var 110 volt i Canada, hva er det i Norge? :blånn:


#5

Toffskij sa for siden:

Samme spenning og samme kontakter som i USA. Ikke samme spenning som i Norge, vi bruker 220 volt, tror jeg. (Mobilladeren min virket ikke i Canada i sommer. :mumle: )


#6

Acsa sa for siden:

Så da holder det altså ikke med en vanlig adapter pga. formen på stikkontakten, man må ha enellerannen omformer for strømstyrke i tillegg? Og hvorfor i all verden kunne man ikke blitt enige om dette på verdensbasis? En jobb for FN!


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg er så enig, så enig. Men i bruksanvisninger. Mobilladeren min aksepterer bare 220 volt, men mannens mobillader og laderen til iBook-en min tåler begge deler.


#8

Toffskij sa for siden:

Disse er klin umulige å få tak i, i hvert fall var det sånn både på Gardermoen, Heathrow, Montréal-Trudeau flyplass samt i minst tre elektronikkbutikker i Montréal. :gaah: (Men jeg fikk sannelig snakket med lokalbefolkningen. «Siemens what? Never heard of it.»)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.