Var (er?:o) fan av bøkene til Laura Ingalls Wilder om oppveksten hennes fra huset i den store skogen, og til huset på prærien.
Helt siden jeg var liten og så serien/leste bøkene har jeg jaktet på maisbrødoppskrifter.
Har da funnet noen på amerikanske sider, men synes de er litt vanskelige å oversette eller gjøre om så de kan lages her hjemme.
Driver å baker et brød nå som jeg fant i en oppskriftbok, men der er det bare 1 dl maismel, og 12 dl sammalt hvete, så andelen mais er liten. Har skjønt det slik at maisbrød med mye maismel blir veldig tørt og smuldrete?
Noen som kan hjelpe meg med flere oppskrifter jeg kan teste ut?
Server sammen med suppe eller salat!!
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser:
1 dl hvetemel
3 dl maismel
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2 ts bakepulver
3 egg
3,5 dl melk
85 g smør el. margarin
Tilberedning:
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre. Pisk sammen egg og melk, og bland det med melblandingen. Smelt smøret og ha det i røren, rør lett.
Hell røren i godt smurt form (20x20cm.) og stek i 20 min.
Og her er en til:
Cornbread - maisbrød
3,5 dl maismel
3,5 dl siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 ss sukker
3 egg
6 ss smeltet smør
4 dl melk
Ha maismel, hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Skill eggene. Ha eggeplommer, smeltet smør og melk i melet og rør det sammen. Stivpisk eggehvitene. Vend inn forsiktig inn eggehvitene.
Hell røren forsiktig over i en godt smurt brødform som rommer 1½ liter. Sett formen på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Har ikke prøvd dem, altså. Bare googlet litt for deg... :)
[b][/b]
Tusen takk for hjelp! Tilfeldigvis snubla jeg over noen av oppskriftene på ei side i dag!!
Ble så glad! vet det er gitt ut bok med noen av oppskriftene som er nevnt i bøkene, men har ikke sett noen ligge ute før.
Og jeg fant jeg fant akkurat maisbrødoppskriften!
(men asså..baconfett kjente jeg ikke tiltalte meg helt da) www.laurasprairiehouse.com/recipes/cornbread.html
Og jeg forsto den, til og med. :cool:
Det jeg mente med at enkelte oppskrifter kunne være vanskelige, er forskjellen i ingredienser. I Amerika er det visst vanskelig å få tak i gjær, og de selger "self raising flour", såvidt jeg skjønner altså hvetemel tilsatt bakepulver. Og hvetemelet har nummer etter grovhet og sånt tror jeg.
Dermed blir det fort litt styr for ei enkel blond jenta fra Østfold å bake. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.