Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prosjekt "Ta jula tilbake"

#1

Susse sa for siden:

Mannen min og jeg hadde en lang prat om dette i går. Om alt maset, den vanvittige pakkehaugen, utgiftene, søpla, osv.
I dag tok jeg noen telefoner, til familie og til flere venninner. Alle var helt enige med meg i at vi begrenser pakkeberget mellom familiene i år. Vi satte en langt lavere maks sum for gavene i år. (til totalt 20 barn)
De voksne i familien i år får hjemmelagede julegaver (konfekt) og ungene skal male på telysglass.
42 julegaver skal ut av dette huset i løpet av desember :knegg:
Vi skal lage juleverksted sammen med naboene våre, datoen er klar :) Vi skal også ha bakedag med et vennepar.

Planen i år er klar : mindre mas, mer kos og mindre utgifter !

Flere hyggelige og besparende forslag mottas med takk :)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Nå begynte jeg å svette litt, trodde du var en av særingene som ville ha en stopp på tidlig julemarsipan og pepperkaker og julebrus. :skremt:


#3

Kneazle sa for siden:

Dette er tredje året vi prøver å begrense pakkehaugen hos oss. De to foregående årene ble det mange geiter og kort fra Leger Uten Grenser, Røde Kors etc. under treet. Vi er enige om at dét at vi begrenser oss, skal komme noen andre til gode. I år kjører vi en ny vri: Alle vi 12 voksne skal få én "ordentlig" gave under treet, til en fastsatt sum (600 kr, tror jeg). Vi trekker lodd om hvem vi skal kjøpe til, og alle skriver ønskeliste. :) Ellers er små, kreative og/eller hjemmelagede gaver tillatt. Regner med at de fleste også vil gi en pengegave til en veldedig organisasjon utenom dette.

Vår lille snuppe på to år blir eneste barnet her på julaften, og hun skal selvfølgelig få gaver. :p Men vi ha bedt om at det blir holdt på et anstendig nivå...

Våt bittelille bidrag til å redusere overforbruket i samfunnet, og "ta jula tilbake". :nemlig:


#4

Mor til 4 sa for siden:

Vi har for noen år siden kuttet ut julegaver til søsken, de vi er tante og onkel til som er over 18 år, venner og barn av venner (da jeg hadde brevvenner så kjøpte jeg gaver til noen av de og ungene dems også) Hadde vel 40-50 gaver å kjøpe den gangen.
Nå kjøper vi kun til våres barn, 5 som vi er tante og onkel til, mine foreldre og en vi er fadder til. Og i år blir det vel til kjæresten til dattera også. Jeg og mannen kjøper også til hverandre da og fra ungene.
Ungene kjøper til noen av sine venner.

Her blir det vel mindre gaver og mere utgifter enn da vi kjøpte til mange, men ungene her får dyre gaver da.


#5

Chanett sa for siden:

Så flott å se at flere henger seg på. Vi har holdt på i alle fall tre år, og det er deilig. Jul er blitt familie/vennekos fra ende til annen og bismaken liten. Lavterskelaktiviteter kan hvem som helst få plass til og man trenger vitterlig ikke alt rælet.


#6

pippimamma sa for siden:

Er vi søsken? Akkurat sånn gjør vi det også. :nikker:


#7

Blåbær sa for siden:

På min side gir vi bare yngste generasjon gaver dersom de er tante/onkel/fetter eller kusine. Det betyr at jeg ikke gir gaver til tante og onkel, men til mine fettre. Vi får igjen gave til Jørgen, men ikke til oss. Min ene onkel som er singel får gave da. På min mann sin side har de kuttet ut gaver fra onkeler/tanter/fettre og kusiner.

Dette betyr at vi bare har ca 10 gaver på hver vår side.
Mye bedre syns jeg! Faddre får hjemmelaget gave.


#8

Jinx sa for siden:

I år og neste år er jeg hjemme hele jula, så har tid til alt jeg vil. Men vi har også kuttet ut å kjøpe gaver til søsken og venner som har barn, og kjøper kun til barna. Jeg scrapper en del gaver, og broderer noen håndklær og grytelapper til de eldre damene. Men vi har allikevel ca 40 å kjøpe/lage til....


#9

Kaija sa for siden:

Vi gir pakker til egne barn, nieser og nevøer. Mannen og jeg finner vel også på ett eller annet til hverandre. Mine søsken og deres menn og koner får en blomst eller noe annet koselig å pynte opp med, eller billetter til noe hyggelig m. barnepass på kjøpet. -Det er jo gjerne kjærestetid og barnepass man har minst av. Foreldrene mine og oldefar får sannsynligvis kalender m. bilder av alle barnebarn/oldebarn. Det er jammen meg stor nok jobb å organisere noe slikt. Barneflokkene begynner nemlig å bli ganske store. Synes ikke så mye om at jula bare skal handle om gaver, så for min del kan gjerne haugen krympe litt.


#10

amylin sa for siden:

Jeg har kjøpt inn alle gaver og er ferdig med unntak av mannens. I desember skal jeg bare lage julepynt, julekort, bake og gå på juleteater sammen med barna.


#11

Siri sa for siden:

Dette er et veldig bra tiltak! Jula har aldri vært noen kjøpefest hos oss. Jeg satt akkurat og skrev ned ønskeliste til familien til moren min (ja hun har altså bedt om det!) og ser til min lettelse at det var lite skrap å spore der... Vi ønsker mer eller mindre nyttige og varige ting til ungene; ulltøy, fiskestenger, bøker, lydbøker etc. Nå går jeg bare og håper at svigermor også skal be om ønskeliste... :uskyldig: Ellers skal vi bare kose oss mest mulig. :)


#12

Erica sa for siden:

Mitt mål er å kjøpe ferdig alle gaver i november, så pengene i desember kan å til andre ting.


#13

syllan sa for siden:

:eek: Jeg elsker gaver.....:o Både å gi å få..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.