Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg drodler rundt jobb

#1

Bobbelur sa for siden:

Sjefen - han daglig leder/gründer-sjef - har hatt et par dager her der han ikke har vært fornøyd med jobben jeg gjør. :sukk: Jeg regner med at jeg får høre litt om det når det skal være lønnsforhandlinger (uss - jeg HATER lønnsforhandlinger!) og at de ikke er helt fornøyde med meg. Og jeg har vel bare ett svar på det - jeg er ikke fornøyde med dem heller. :nemlig: Jobbmotivasjonen er ikke den beste hos meg med andre ord, og ferien min viste meg at det er ikke her jeg skal jobbe til jeg blir gammel. Det er for slitsomt mentalt, og det å sitte foran data og holde på med regnskap tar knekken på livsgnisten egentlig.

Jeg har derfor begynt å tenke på hvordan løse det dersom jeg skal studere igjen. I går gikk vi tur, to fra klassen min og meg. Hun ene - venninne som er inngiftet i slekta - blir omplassert innen kommunens helsetjeneste og skal gå fra avdelingsleder på gamlehjemmet til nestleder på stedet hjemmetjeneste. (Muligens ikke helt korrekte betegnelser, men nære nok.) Så vi snakket litt løst om det, og hva Gnuri hadde sagt til meg her om dagen - at hun synes jeg er så fin med mennesker at det er der jeg bør jobbe. Med mennesker altså. Min venninne gjentok det hun har sagt siden vi gikk ut av ungdomsskolen - jeg burde bli lærer. Og jeg er enig i det. Nå. Jeg har vært enig i det i noen år.

Så... jeg har tenkt at når venninna mi har startet i ny stilling så skal vi ta en nærmere prat om det, og så skal jeg se om jeg kan trives med helgejobbing i hjemmesykepleien. Type stilling og sånt blir jo etter hva jeg kan, men hun mener at jeg har noe å tilføre der.
Og mandag ringte en dame og snakket med meg om det at jeg har sendt inn skjema for Pride-kurs. I utgangspunktet bor jeg ikke sånn at det passer å være fosterhjem, men om jeg ommøblerer det største soverommet (det som nå er hobby- og hunderom) så kan jeg og hundene og hobbyting bo der og så kan det minste soverommet bli fosterhjemsoverom.

Dermed blir neste skritt egentlig å finne en desentralisert lærerutdanning. For jeg tror egentlig at det er det jeg har lyst til. Med mindre jeg skulle vinne en million eller to sånn at jeg kan starte garnbutikk eller dyreutstyrsbutikk. :nemlig:


#2

Milfrid sa for siden:

Det hørtes i grunnen ut som en god plan det er aldri for sent å bestemme seg for man vil bli. Og jeg tror du hadde blitt en flott fostermor. :hjerter:


#3

Pelen sa for siden:

Veldig god plan! Så mye spennende!


#4

Susse sa for siden:

Kom deg bort om du kan, det er ikke godt for toppen og kroppen å gå sånn.
Lærer høres ut som en god plan!


#5

Njulaif sa for siden:

Jeg vil bare si en ting: Trives du ikke på jobben, så er det definitivt riktig å tenke alternativer. Jeg har brukt for lang tid på å bytte jobb et par ganger, og det har bare gått ut over meg selv.

Jeg heier på deg! :heia:


#6

gnuri sa for siden:

:klemme:


#7

Bobbelur sa for siden:

Jeg innser at jeg kan nok være god nok på regnskapsføring og sånn, men... Jeg har ikke et hode som ser tallene og skjønner konklusjonen slik enkelte andre kan. Jeg husker ikke bilag eller summer - jeg fører og det går inn det ene og ut det andre øret/øyet.

Og jeg trives ikke med det, nei. Så jeg tenker på alternativer. Lærer altså.
Det jeg er bekymret for er at det blir mer papirarbeid, testing og rapportskriving enn det blir undervisning. Jeg vet ikke om det er sånn i alle skolene, men jeg får inntrykk av at det er mye av det rundt om. Og det er ikke DET jeg vil utdanne meg til. Samtidig... samtidig så kan jeg bruke utdanningen andre steder. Og jeg kan gjøre en jobb mens jeg utdanner meg og forhåpentligvis ha en god og givende hverdag som gir mer overskudd enn hverdagene jeg har nå.


#8

Albertine sa for siden:

Det er papirarbeid i lærerjobben også, men det er først og fremst kontakt med elevene som er viktig. Og det er det som gjør jobben så bra også. Det er faktisk den beste jobben i hele verden. :hjerter: Du ville ha vært gull både som lærer og fostermor.


#9

Bobbelur sa for siden:

Papirarbeid er greit - i en viss mengde. Det jeg er litt bekymret for er at det blir minst undervisning og tid til ungene og mest rapportskriving og sånt.
Jeg har lyst til å lære ungene å se gleden i å lære mer. :jupp: Skjønne hvorfor det er greit å kunne matematikk eller å sy i en knapp eller...
Jeg tenker at jeg skal bli både lærer og fostermor. Dvs - jeg er vel på et vis fostermor allerede, men det er til en forvillet kattunge. :knegg: Det er godt det også, når jeg opplever at jeg endelig får stryke den forsiktig over pelsen. :hjerter:


#10

Taien sa for siden:

Å Bobbe! :hjerter: Du vil bli en fantastisk fostermor, det er jeg 100% overbevist om! Og det samme om læreryrket. Med dine kunnskaper, tålmodighet og styrke så vil du kunne tilføye ungene/ungdommene så uendelig mye godt!


#11

-ea- sa for siden:

Bare søk deg på desentralisert utdanning, så kan du bo på gjesterommet mitt hvis det er samlinger her.

Er det ikke et barnehjem i distriktet ditt? Hva slags utdanning trenger man for å jobbe der?


#12

Flubby sa for siden:

Jeg har også gjesterom til deg hvis du velger samlingsbasert utdannelse :) Tror du hadde blitt en topp lærer, og ikke minst fostermor :hjerter:


#13

Bobbelur sa for siden:

-ea-, jeg vet ikke om det er barnehjem her i distriktet, og jeg vet ikke hva man trenger for å jobbe der i så fall.

Og mange takk. Jeg holder dere oppdaterte på hva slags utdanning finner ut jeg kan ta. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.