På hytta har vi et kjøleskap på propan som skrus av hver gang vi drar hjem. I høstferien glemte svigermor en åpnet pose med kyllingfileter i fryseren. Svigerinnen min var der i helgen og det lukta så du kunne dævve.
Hun har vasket med både eddik og klorin, men lukta henger igjen, både i kjøleskapet og i hytta....
Fytti katta, sier jeg bare. Gammelt, rått kyllingkjøtt lukter død og fordervelse.
Jeg har ikke annet råd enn å ha sterk eddik (får man ikke kjøpt 28% eller noe sånt?) i en skål og sette inn, og la det stå en stund.
Vi opplevde det samme etter første helga i vår spitter nye campingvogn. Jeg sprayet JIF vuindusvask over hele fryseboksen og lot døra stå åpen. Dette gjentok jeg hver gang vi forlot vogna. Lukta forsvant etter hvert, men det tok sin tid.
Del en sitron i 2, Press ut juisen på den enne halvdelen- Vask kjøleskapet med juicen.
Den andre halvdelen har du bare i kjøleskapet. Så blir nok lukten fjernet iløpet av ett 1-2 dager.
Sitronsaft ja, det har vi ikke tenkt på.
Svigerinna mi har satt inn en skål med eddik både i fryseren, kjøleskapet og i hytta. For det er ikke bare at vi skrur av skapet, neida vi setter det jo på gløtt så det stinker i hele hytta...
Vi arvet en gang en frysboks fra en gal nabo. Fryseren hadde stått en uke eller to uten strøm, men med 1 stk hel laks, 1 stk kalkun og andre godsaker oppi. Mmm.
Vasket godt ut med klor og satte fryseboksen ute til lufting med lokket oppe. Lenge. Fryseren ble faktisk god som ny :)