Kalenderpiken sa for siden:
[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
8. årgang
17
:gave:
[1 Taien] [2 Palmen] [3 Fersken] [4 tink] [5 Inagh] [6 Høst]
[7 Lorien] [8 Adrienne] [9 Anne C] [10 Meissa] [11 Albertine] [12 Hjertensfryd]
[13 annemede] [14 Kirsebær] [15 Matilda] [16 Pappalille] 17 Tallulah [18 Che]
[19 Angelique] [20 Teofelia] [21 Nextlife] [22 Kanina] [23 IOA] [24 pøbelsara]
Juledrink [/CENTER]
Jeg hadde lyst til å gi dere oppskrift på en deilig juledrink, og begynte å lete i mine amerikanske hipsterkilder (og de ikke fullt så hippe) etter noe godt. Jeg er ikke så glad i søtt og alkohol sammen, og jeg er ikke så glad i brunt brennevin og alkohol. Skal det varmes opp er det nesten alltid brunt brennevin. Let, let, let - aha! Hva med en Christmas in Hollis?
Ser godt ut, jeg googler ingrediensene. Gugleguglegugle. Mmmm, ser enda bedre ut! :hyper: Men nei. :mumle: Jeg drikker ikke nok til at jeg kjøper tre ulike likører til 300-400 kr flaska for å tipse dere om en drink, ass. Sorry. Selv om Green Chartreuse visstnok er "the hipster Jägermeister" (sooo four years ago iallefall). Så da gikk jeg til Jamie. Min første kokkecrush. :hjerter: Den alltid så sjarmerende Jamie Oliver, og han hadde selvfølgelig løsningen. Mulled cider! Greie Jamie! Jeg er en ciderdame. Ikke sånn svensk søtklissesider, men sånn ekte, britisk tørr cider. En gang prøvde jeg til og med å bestille det til maten på en indisk restaurant i London, og større faux pas hadde de knapt vært borti, tydeligvis. Servitøren fniste nervøst og min britiske arbeiderklassevenninne prøvde å synke gjennom gulvet på restauranten. Tilbake til Jamie. Og cideren. I Norge er ikke ciderutvalget sånn helt superdupermegastort, men Bulmers er et godt alternativ, og er du ute på utvalgte barer i Oslo bør du prøve Lovløs. Ekte norsk cider fra Tøyen med et hint av karamell.
Her er your cast of characters for anledningen:
1 flaske Bulmers (eller eplejus om du vil ha det alkoholfritt. Velg en som ikke er så veldig søt)
saften fra 1/2 appelsin
saften fra en hel klementin
frø fra et halvt-ish (så mange du gidder å pelle ut) granateple
2 stjerneanis
3 nellikspiker
1 kanelstang
1/2 vaniljepod som er splittet nedover på midten
litt revet muskatnøtt
litt brunt sukker
Hell flasken med cider i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet. Klem saften fra appelsinen og klementinen oppi, sleng oppi krydderne og granateplefrøene også lar du det stå og syde til du ikke gidder mer og heller vil drikke. Klem litt på vaniljestangen med sleiva slik at frøene tyter ut. Om du syns det er litt bitter smak sukrer du litt. Jeg liker som sagt ikke så søte drinker, og brukte bare litt i underkant av 1 spiseskje, men du kan droppe det helt eller ta i masse mer om det er det du liker. Feel free! Server i pene glass og sørg for at alle får noen deilige granateplefrø i sitt.
Jeg serverte det med noe som skulle være pepperkakepekannøtter, men de ble så mislykkede at de gidder vi ikke snakke om. :mumle: Jeg skal forsøke å redde dem med litt sånn brent mandel-knekk i kveld.
God jul!
(og hvis dere alle nå gauler "FIIIIIIIIIVE GOOOOOOOLDEEEEN RIIIIIIIIINGS! så er det også min feil. :stolt: )
Soundtrack: [url="spotify:user:spotify:playlist:383pCeYAHfR23CBW91Zdzl"]Folksy Christmas på Spotify[/url].