Ja, spiser dere helst brødskiver til lunsj eller liker dere litt mer avanserte greier?
Jeg spør fordi min mann får med seg en boks med middagsrester hver dag på jobben. Den varmes i mikroen, og når han setter seg ned for å spise kommer omtrent alle bort for å se hva han har med seg. Alle de andre (ALLE) sitter med kneipp og brunost omtrent, og er misunnelige på han som har med seg middag på jobb. De samme personene sitter altså HVER dag og misunner matboksen hans. :knegg:
Men hallo, er det så vanskelig å ha med noe annet enn kneipp da? Alle spiser vel middag, og det er jo bare å slenge restene i en boks? Jeg lager alltid for mye middag slik at det er en god del rester til mannens lunsj dagen etterpå. Denne uken har han hatt med seg alt fra ovnsbakte fylte paprika med ris, lasagne med salat, pizzastykker og gryterett.
Jeg gjør som deg. Er det rester tar jeg med det, eller jeg lager omelett f.eks.
Hvis man VIL så kan det vel ikke være så vanskelig å ta med noe annet enn kjedelige brødskiver. I hvert fall om de gir uttrykk for at de veldig mye heller ville hatt noe annet :ja:
Jeg foretrekker så absolutt noe annet enn brødmat til lunsj. Helst en velfylt salatbar og en varmrett eller to å velge mellom......... Dessverre har vi bare en liten kantine på min arbeidsplass, så utvalget begrenser seg :(
Savner det rikholdige utvalget på tidligere arbeidssteder....
Jeg spiser oftest brødskiver med masse salat og skårne grønnsaker og pålegg oppå der. Pålegg er noen ganger varmt, noen ganger kaldt. Når det er varmt er det omelett, karbonade, laksepaté eller fiskekaker, gjerne med kokt egg eller hjemmelaget eggsalat ved siden av. Noen ganger kald, kokt laks, reker eller røkelaks.
Av og til er det pastasalat med soltørkede tomater, oliven, feta og sweetchili-saus som jeg blander med bladsalat og masse andre grønnsaker.
Vi har disse valgmulighetene i kantina vår faktisk. Jeg har aldri med meg matpakke. Hun som jobber i kantina har jobbet i svensk skolekjøkken i mange år og er kjempeflink til å sørge for en god og variert lunsj. Hva som er varm mat veksler hver dag, og så har vi ekstra ost og kjeks hver torsdag og vafler eller gulrotkake hver fredag.
Fniiiz, jeg leste "varm eller kald dusj", og tenkte med meg selv at det var jo også et spørsmål! :knegg:
Jeg foretrekker kald lunsj - salat - vi har en kanongod salatbar på jobben. Kan strekke meg til en varm suppe, men tyngre enn føler jeg ikke for, så lenge jeg skal ha middag samme dg.
Hadde jeg kunnet velge fra øverste hylle, ville jeg hatt salatbar med brød til fra Det åpne bakeri.
Som det nå er, blir det middagsrester om vi har noe jeg kan spise dagen etter (er litt sær på oppvarmet mat :barndomstraumer: ). Men det har vi nesten aldri. Eller skiver om jeg orker lage (alle 3 ungene får stort sett skiver). Eller så har jeg stående en pakke knekkebrød og en pose frokostblanding på jobb.
Forresten så er vel spørsmålet litt for flytende, for kald lunsj betyr jo ikke bare brødskiver. Jeg ELSKER salater, og det er jo mer spennende enn brød.
I dag spiste jeg feks. en halv avokado med fetaost, lettrømme og krydder oppi. Den er jo kald, men akk så godt!
Foretrekker varm lunsj. Mannen spiser også middagsrester til lunj, han ber meg om å lage litt ekstra til middag. AV og til sitter mannen og storebror og ser på hverandre og lurer på om de skal spise opp all middag eller dele broderlig til lunsj neste dag:knegg:
Jeg elsker VARM mat til lunsj og har i alle år vært veldig bortskjemt med fantastisk bedriftskantine der det bare er å velge og vrake i varmretter, salater, pålegg, brødmat, baguetter, frukt og dessert.
Nå har jeg byttet jobb og vi henter lunsj hos catering. Det varierer mellom enkel varmlunsj to ganger i uken, ellers rundstykker, baguetter, ciabatta med diverse pålegg etc.
Vi har ofte fisk hjemme, og det synes jeg ikke er godt som middagsrester dagen etterpå. Jeg ville gjerne sende med ungene middagsrester eller noe laget kvelden før i barnehagen, men de hadde ikke kapasitet til å varme det opp, de har ikke micro, og det er mye som ikke er så godt kaldt. Mannen min har ikke behov for å få sendt med rester, han spiser i den nevnte fantastiske bedriftskantinen hver dag.
Varm lunsj. Det gjør seg med varm mat midt på dagen. (Og heller spise en lettere middag om kvelden.) Om man fikk toppe lunsjmåltidet med et glass vin og en siesta, hadde det ikke vært å forakte, heller. :)
Hørte jeg noen si "feil land"?
Jeg liker begge deler, noen ganger frister brødskiver, andre ganger vil jeg ha suppe eller noe annet varmt. Kan kjøpe lunsj i kantinen her, men det varierer veldig om det er noe jeg har lyst på. I tillegg har jeg noen ganger med rester fra middagen som kan varmes i microen (det har jeg i dag).
Hos oss er det aldri rester og derfor har min mann med seg skiver. Det er hans egen feil. Han spiser opp middagen vi lager, uansett mengde vi har. :knegg:
Jeg synes brød er helt greit til lunsj. Vi har kantine på jobben med ferskt brød og pålegg - vanlig pålegg som egg, skinke, ost, agusrk, paprika og tomat. Det hadde gjort seg med en salatbar i tillegg, men varm mat har jeg ikke behov for på formiddagen
Siden begge deler er tilgjengelig i kantinen og jeg aldri har følt for å kjøpe varm lunsj, så ser det ut for at jeg foretrekker kald lunsj. Skiver m/så mye pålegg at man må spise med kniv og gaffel. :nemlig:
Hadde noen lagd maten for meg, så hadde jeg definitivt foretrukket varm lunch. Men siden jeg hater å lage mat, og vi aldri har middagsrester til overs, blir det trøtte skiver på meg i stedet. :nemlig:
Jeg foretrekker en ganske lett lunsj. Da jeg jobbet et sted med kantine som serverte varm mat, hendte det av og til jeg lot meg friste til å spise pastaretter, gryteretter og denslags, men det blir jeg veldig daff og trøtt av så tidlig på dagen.
Kan godt spise noe som er varmt forsåvidt, men ikke tungt. Jeg spiser som regel salat til lunsj, eller brødmat.
Jeg foretrekker vel egentlig varm lunsj eller en skikkelig god salat. I kantinen vår synes jeg imidlertid den varme lunsjen er for usunn. Jeg får gatekjøkkenassosiasjoner av å se noen av de rettene. Jeg synes også salatbaren er alt for kjedelig, så det blir ofte grovt brød med makrell i tomat. :rolleyes:
Jeg tror jeg må ta meg en tur til øyelegen min. Jeg leste:"Foretrekker dere varm eller kald dusj?" :blush:
Når det gjelder lunsj så foretrekker jeg kald. Det er svært sjelden jeg spiser varm mat midt på dagen. Matpakken inneholder somregel brødskiver eller salat. Er jeg hjemme så er det godt med ferske, grove rundstykker. :ja:
Jeg foreterkker også "varm" lunch. Altså, alt annet enn brødskiver. :knegg: Kan være hvasomhelst, egentlig. Suppe, salat, pai, middagsrester osv. Suppe syns jo jeg er super lunchmat, da. (Vi hadde blomkålsuppe til middag i går, så jeg slukte restene til lunch i dag. :D )
Det kommer helt ann på hva som blir servert. Vi har ferskt brød, deilig pålegg, salatbar og en varmrett i kantinen hver dag. Jeg ender som oftest opp med salat, men om det er noe ekstra spennende, så tar jeg av og til varm lunsj.
Litt same, same.
Men vanlige brødskiver med noe kjipt pålegg er det sjelden jeg spiser.
Det er salat, grønnsaker, frukt, smoothies, yoghurt m/nøtter og frø, knekkebrød med godt pålegg og grønnt, sandwicher, omelett, restemiddag osv.
Jeg er litt svensk på det området, og spiser helst varm lunsj, det metter ofte mer. Da holder jeg bedre ut arbeidsdagen. Og spiser ikke så mye til middag, det er ikke på kvelden jeg trenger så mye energi heller.
Pleier å ha med, og varme opp på jobb, men vi er omgitt av spisesteder, og det er lett å kjøpe seg noe, deriblant har et av stedene er herlig salatbar.
Når jeg jobber hjemme, lager jeg alltid varm lunsj.
Jeg spiser så og si alltid salat til lunsj og synes det er helt greit. Det er godt med varm lunsj på konferanser og sånt, men jeg ville ikke hatt det hver dag, man blir gjerne litt døsen etterpå.
Vi er så heldige å ha en dyktig kokk på jobben. Tre dager i uka spiser vi hjemmebakte rundstykker, og to dager er det varmmat. Jeg foretrekker helt klart varmmat - noen ganger er jeg så inderlig lei av brødmat at jeg kunne spy. Alt annet er mye bedre: salater, frokostblandinger, supper, pastaretter, paier... Om det er varmt eller kaldt, spiller i grunnen ikke så stor rolle, bare det er noe annet enn brød. (Rundstykkene er for så vidt varme, de også, men de er like fullt brød. :skikkelig bortskjemt: )
Jeg har aldri opplevd å bli trøtt av mat. Derimot vil jeg helst ha noe som metter bedre enn brød gjør. Etter 2-3 timer er jeg så sulten igjen at jeg blir fullstendig desperat.