Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Freffe


#2

Frk_Fryd sa for siden:

Åh, søte valpen! :hjerter:

"I made it" er for øvrig dekkende, det har vært en seig uke. Har dessuten blitt skikkelig forkjøla, og det passer særdeles dårlig. Skal jo på morsom fest i morgen!


#3

Tussa sa for siden:

Eg er så inderlig trist over Leonard :leppe:


#4

celebelen sa for siden:

Triste nyheter å våkne til i dag også :sukk:
Jeg har hørt på det nyeste Cohen-albumet om og om igjen de siste dagene, det er så vakkert.


#5

polarjenta sa for siden:

Endelig fredag og helg. Blir ikke en veldig rolig helg, så egentlig gleder jeg meg mer til neste helg, da har vi fri på fredag, og ungene reiser til faren på torsdag.

I dag er det sesongavslutning for fotballen, storebror har valgt bursdag istedenfor. I morgen kommer foreldrene mine og broren min med familie på kake og kaffe siden jeg ikke klarte det når jeg hadde bursdag i oktober. Ja, også skal lillebror i bursdag. Og søndag er det minisvømmestevne for lillebror.


#6

Albertine sa for siden:

Leo tenkte vel det var like greit å sjekke ut nå når Trump vant. :sukk:

Jeg skulle ønske det var mandag i dag.


#7

Tjorven sa for siden:

Det er så kaldt, så kaldt. Jeg var ikke helt klar for vinter riktig ennå.

Jeg er verdensmester i logistikk i dag også. Eller naboen min mener i hvert fall det. :knegg: Jeg synes ikke det er så voldsomt. Det innebærer egentlig bare å "passe" hennes unger mens mannen og jeg er i operaen i kveld. De er store nok til å passe seg selv, og jeg har bare sørget for at de får i seg mat. :D


#8

sindrome sa for siden:

Jeg tenkte for meg selv at det ikke var så kaldt idag morges da jeg gikk til bussen. Lurer på om det er mangel på vind som ga meg den følelsen. Stor jobbfest ikveld, gleder meg til å være sammen med kollegaer, spise mat og bli underholdt :jupp:


#9

Timar sa for siden:

Hjemme med syk minstemann. Får prøve å jobbe litt så lenge han er i barnetv-modus. Deretter kan energinivået finne på å stige faretruende fort, og da er det om å gjøre å skjerme sofaer og stoler og annet inventar :knegg:


#10

Hondacrv sa for siden:

Timar :knegg: i dag skal eg ordne det slik at eg får reist innom mi aller beste venninne, som sit med beinet høgt, stakkar. Og så skal eg ha med sjokolade, og sørge for å få sett på kaffien.


#11

Fintdethei! sa for siden:

Idag tenkte jeg å være effektiv på vanskelige oppgaver...hvem prøver jeg å lure, egentlig? Nuvel, kaffe br to på vei ned.


#12

Divine sa for siden:

Det er kaldt, jeg står som sild i tønne i et overfylt og forsinket tog, jeg har fått tilbake hudproblemene i ansiktet og jeg er kjempelei meg pga. Cohen. Ja, han var en gammel mann, men læll. Ikke noen topp dag, med andre ord. Jeg skal også i operaen i dag, og er veldig spent. Har forberedt meg så godt jeg kan, men hva om jeg kommer til å kjede meg i tre stive timer?


#13

Tjorven sa for siden:

Divine: verken mannen eller jeg er "operafolk". Dette er vår opera nr 2. Nr 1 var Carmen, og vi ble ikke helt enige med oss selv om dette var helt greia for oss. Så i dag forsøker vi igjen. Jeg mistenker at konklusjonen er at vi er for trivielle for slik høykultur og at vi passer bedre inn sammen med klanen på fotballkamp.


#14

Divine sa for siden:

Jeg velger opera foran fotball any day.

Toget mitt står bom stille på Lysaker. Jeg skulle vært på jobb for en halvtime siden. Akk, ja.


#15

Blånn sa for siden:

Jeg på på vei til BI og veiledning på en oppgave som knapt eksisterer. 24 dager til levering og jeg har en mastergrad til i lomma. Lenge til jeg skal studere igjen!


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg leser på nettsidene til Aftenposten at det er signalfeil i dag. Hipp hurra for jernbaneverket!

Fotball vet vi jo at vi liker. Vi er enkle sjeler. Så jeg tror nok at vi snart får konkludere med at det er det vi er. Det er jo en grei nok konklusjon, og ingen skal beskylde oss for ikke å ha prøvd alternativer. Men hvis det er fotball vi liker best, så skal vi kanskje ikke streve etter så mye annet?


#17

Tangerine sa for siden:

Fotball. :hjerter:

(Liker mye annet også, men fotball er fascinerende. Og ungene elsker å spille. Så da.)

I dag skal jeg bare slappe av (samt lage kake). Skal i 40-års lag i morgen, så opp tidlig på fotballcup, etterfulgt av familieselskap hos søstra mi. Blir en bra helg. :)


#18

007 sa for siden:

Jeg kunne sikkert gått i operaen sånn for å ha vært der, men gi meg heller en fotballkamp, ja. Helst i England. :hjerter:

Jeg har egenmeldingsdag uten å være syk for første gang ever, tror jeg. En uke med minimalt med søvn og en utmattende rettsak i nær familie tok lurven av meg, så i dag skal jeg strikke, lese og rydde litt.


#19

Tjorven sa for siden:

Vi lurer på å ta fotballinteressen fullstendig ut og få med oss (minst to) av Norges EM-kamper i Nederland i sommer. Siden det er damelagene, så antar vi at det skal være mulig å få tak i billetter.


#20

Toffskij sa for siden:

Jeg og Secunda gleder oss veldig til Madama Butterfly, så dere får værsgo oppføre dere pent! :knegg:


#21

Pingis sa for siden:

Jeg jobber så fort jeg kan, for i ettermiddag skal jeg ta med tiåringen og en kompis til sjølvaste hovedstaden. Helga skal tilbringes med å gjøre ting tiåringer elsker, og trettiåtteåringer kanskje ikke er like glad i. Men det blir nok bra.


#22

Skilpadda sa for siden:

Åh, jeg skulle gjerne fått en ny mulighet til Madama Butterfly! :hjerter:


#23

Tangerine sa for siden:

Damekampbilletter tenker jeg det er lett å få tak i, ja. Skulle ønske interessen var større, men forstår det litt også.

Jeg har lyst til å ta med familien og se en Liverpookamp en gang. :)


#24

Addison sa for siden:

Leonard Cohen! :leppe: Another one bites the dust. :nemlig:

Endelig fredag, men uhorvelig mye jobb som må gjøres før helg. Bare å gyve løs!


#25

Tjorven sa for siden:

Mannen min tok med snuppa på Liverpoolkamp for noen uker siden. Hun var helt i 100.

Han rare, rare sønnen min har valgt å heie på Manchester United, så han får nok aldri se favorittlaget sitt før han er stor nok til å betale for det selv. :knegg:


#26

Bluen sa for siden:

Jeg velger fotball foran opera hvilken dag som helst. Tror "Don Giovanni" var min kanskje siste forestilling på den fronten - en ren lidelse. :skremt:


#27

007 sa for siden:

Liverpool på Anfield er fantastisk! Vi har vært der to ganger, og det er minner for livet. I tillegg er Liverpool en veldig pen by med gode restauranter og shoppingmuligheter.
Damelandslaget er jeg derimot ikke særlig interessert i. Eller damefotball generelt.


#28

tink sa for siden:

God fredag. Her er det planleggingsdag, så jeg jobber litt hjemmefra før det blir kvalitetstid for meg og lillesøster. I løpet av dagen skal vi kjøre innom verksted for akutt-time til bilen som hoster. :skrekk: I tillegg har jeg bestilt en dy spatime til det samme dieselvraket på tirsdag. Lønna får bein å gå på denne måneden også.


#29

tink sa for siden:

Apropos Opera, så var vi faktisk høykulturelle senest på mandag. Alle i byen var på sølvkampen på Brann stadion på søndag, mens mannen og meg prioriterte Romeo og Julie i Grieghallen på mandag kveld.


#30

Anda sa for siden:

Jeg har prøvd både opera og fotball, og jeg har altså ikke klart å bli fenget av hverken det ene eller det andre. Hva gjør det meg til, tro? :gruble:

Andamannen er forøvrig topp og fortjener skryt. Jeg sliter jo vilt med skulderen, han er på guttetur hele helgen, men kvitterte med å tømme peis og ta omtrent rubbel og bit av klesvasken før han dro, samt å finne frem grusski til både meg og Andungen. :love:

(Så får vi se om de blir brukt i morgen, men det er en annen sak.)


#31

Divine sa for siden:

Skal dere også i dag?

Jeg er kanskje ikke verdens mest høykulturelle, men jeg kan stort sett oppføre meg, da. Jeg lover å ikke rope "SPELL NO' CREEDENCE".


#32

Tjorven sa for siden:

Grusski? :gruble:


#33

Gaia sa for siden:

Grusski er gamle ski som tåler litt grus i sålen. :knegg:


#34

Martis sa for siden:

endelig fredag! Dagene går så fort nå at hodet mitt spinner. :gal: Julebord med barndomsvenninner i morgen, det blir veldig koselig!

Tøffe gutten, tjorven, som står imot familievalgte laget. :knegg: Mine må stå imot kompisene som alle heier på ManU!


#35

Fersken sa for siden:

Jeg er på heldagskurs uten kaffe i nærheten. :sjokk: satser på kaffe til lunsjen i det minste.


#36

Polyanna sa for siden:

Å, hvorfor er jeg en sånn som aldri klarer å planlegge og kjøpe billetter! Jeg vil også på opera! :trasser:


#37

Tjorven sa for siden:

Toffen: Jeg lover at vi skal oppføre oss fint. Sist vi var i Operaen ble vi litt plaget av at han mannen som satt bak meg snorket så høyt. :rofl: Vi kommer ikke til å finne på noe sånt tull.


#38

Polyanna sa for siden:

Ellers har vi besøk av to småtasser hjemme, hvorav en med vannkopper, og begge to vil helst være INNI mammaen sin samtidig hele tiden, og det er både nusselig, nostalgisk (rosa vintersko istørrelse 20 i gangen! :hjerter: ) og "deilig-å-være-ferdig-med-det". :knegg: Og greit å se at å håndtere et rasende lite kryp ut av klær og på med hvitvask og inn i pysj går helt på automatikk og "sitter i hendene". Det virker så LENGE siden vi var der, men hendene har ikke glemt. :p


#39

Toffskij sa for siden:

Jeg er beroliget. :knegg:

Secunda mener ellers det ligger en forbannelse over Madama Butterfly, for første gang vi prøvde å se den her i Oslo, også med Hui He, ble Hui He dramatisk syk på scenen og måtte avlyse, mens andre gang, på the Met i NY, sovnet Secunda selv etter første akt og ble deretter dramatisk syk på vei ut av salen (etter altså å ha sovet seg gjennom det aller meste først, uten å snorke, for øvrig!). Så vi krysser fingrene for i kveld!


#40

Éowyn sa for siden:

Spørsmål: Vinrød paljettkjole som antrekk på jobbens julebord. Yay or nay?

Har ikke prøvd den på, men den så ikke ut til å ha veldig dyp utringning. Skal jeg dømme etter kjoler jeg har sett på utstillingsdukker er årets kjoler meget ærbare.


#41

Mex sa for siden:

Å alltid være den som funker, som fikser, som stiller opp. :sukk:
Så frem til en rolig helg hjemme med ungene, venninnebesøk og kos. Istedenfor blir det Vestlandets hovedstad, slagrammet bestemor, søster nyutskrevet fra rusakutten, og mor som ikke har sovet på aldri så lenge.. the joy of family ..


#42

Mex sa for siden:

Vinrød kjole er lekkert! Absolutt innafor, eowyn. :jupp:


#43

007 sa for siden:

Oi, Mex. Det var heftige saker. :klemme:


#44

Divine sa for siden:

Jeg øver meg på å huske at damen heter Hui He, og ikke Hu Hei, som jeg automatisk blir fristet til å si.


#45

Divine sa for siden:

Klem til Mex! :klemme:


#46

Divine sa for siden:

Men hvor skal vi spise før vi skal i Operaen, da? Ikke for dyrt, ikke for langt unna Operaen.


#47

Tallulah sa for siden:

Hva med en av stedene i Østbanehallen? Jeg nekter å kalle det Ø.

Eller Piscoteket? Ellers det nye stedet i Folketeaterpassasjen: Nikay!


#48

Addison sa for siden:

Å nei Mex!! :klemme: :trøste: Tenker på deg, dette er så utrolig kjipt! :klem:


#49

Blå sa for siden:

:klemmer: på Mex.


#50

Divine sa for siden:

Fikk ikke bord verken på Opland Burger eller gastropubben. Er de andre stedene der bra?



#52

Divine sa for siden:

Takk for bra tips! Da vet jeg det til siden. Det ble Opland Burger likevel, måtte bare bestille en halv time før vi egentlig hadde tenkt å spise.


#53

Pøblis sa for siden:

:klem: til Mex.

Og JA! til vinrød paljettkjole til Eowyn - det er nok en nydelig farge til deg. Og paljetter er alltid innafor på julebord.

Ellers kan jeg melde at jeg liker både opera og fotball :rundograus: og at jeg akkurat har fått tidenes fineste votter overlevert fra en strikkende FP'er.

Og at det er kaldt på kontoret mitt og ikke spesielt ryddig heller.


#54

Blå sa for siden:

Absolutt ja til vinrød paljettkjole på Eowyn. Med dine farger må du bli nydelig i det.

Jeg har nettopp hatt en telefon fra oppskjørtet tenåring. Det har gått opp for henne at hun har brukt hele dagen på å ikke få gjort noe og nå må hun droppe avtale med venninne for å gjøre det alt sammen. Jeg har trøstet og formanet i like doser og håper at jeg har fått gjennom at det i hvert fall er bortkastet å bruke enda mer tid på å sutre over den tiden hun allerede har kastet bort. Bedre å komme i gang med det hun skulle ha gjort og ta tur med venninne i kveld. Det er ikke lett å begynne å bli voksen og måtte ta ansvar for egne valg.


#55

Pamina sa for siden:

Det blir mange FP'ere på Operaen i kveld. Jeg skal lufte min gamle mor. Gleder meg til å høre Hui He.


#56

Tallulah sa for siden:

Gled dere, også forventer jeg rapport etterpå. Det er jo min favorittoppsetning.




#59

Matilda sa for siden:

Jeg må bruke fredagskvelden på å male. Jeg vil jo ikke det! :dramaqueen: Det viser seg at mannen ikke synes det er så fint med alle stuemøblene, derav tre store skap/bokhyller, plassert midt på golvet, og siden jeg har satt i gang dette, så får jeg vel bare gyve løs på andre strøk og gjøre meg ferdig. Blir fint, da! :hyper:


#60

ingling sa for siden:

God malings, Matilda! Og stor :klem: på Mex, det høres i overkant tøft ut.

Vi har hatt hjemmekontor med innlagt legebesøk for småjentene, det har vært begrenset effektivt men til dels veldig hyggelig. :knegg: Nå sover de, og jeg skal synke ned i sofakroken og bli servert taco av en fin mann. I morgen blir det lesebonanza før besøk, så jeg spår en tidlig kveld.


#61

Pamina sa for siden:

Jeg er full av nyvasket (her prøvde jeg å skrive nyrøsket) sjel og har oppdaget Madame Butterfly på ordentlig. For en forestilling og for en sanger. Nydelig scene, flott samspill, nært og gripende og ståpels store deler av kvelden. Jeg er så glad jeg fikk oppleve denne forestillingen.


#62

Toffskij sa for siden:

Fantastisk forestilling! :hjerter: (Hadde forresten godt utbytte av Duolingo-italiensken min!)


#63

Tallulah sa for siden:

Åh! :rørt: Er ikke slutten bare helt utrolig gripende?


#64

Pamina sa for siden:

:rørt: Jeg klarte å samle meg skikkelig når jeg kom hjem, hadde gråten i halsen hele veien hjem på trikken.

Det er noe vidunderlig når du får kjenne på hele spekteret av følelsene i løpet av noen få timer.

:hjerter: Jeg er nyfrelst!


#65

Toffskij sa for siden:

Ja, det er jo det opera på sitt beste kan by på – digre følelser i destillert form – og denne leverte i bøtter og spann. Om man ikke likte dette, kan man bare droppe opera for godt.

Jeg grein skikkelig av åpningen på andre akt, der hun forestiller seg hvordan det skal bli når Pinkertons skip endelig en gang kommer inn. Snakk om å legge hodet på hoggestabben.


#66

Tallulah sa for siden:

Åja, det og var trist. :hylgrine: Men når hun knyter bind for øynene på sønnen sin, da brister det virkelig for meg.


#67

Pamina sa for siden:

Jeg og!


#68

Tallulah sa for siden:

Nå er jeg veldig spent på hva Divine syns.


#69

Pamina sa for siden:

Divine :hyper:


#70

Divine sa for siden:

Jo takk, Divine likte det. :knegg: Jeg synes Hui He var aldeles strålende. Hun var veldig uttrykksfull, og hadde en fantastisk stemme. Dette var mye mindre skrikende enn den versjonen jeg har "øvd meg" på på Spotify. Jeg ble ikke rørt av forestillingen. Det er noe med operaformatet som gjør at jeg ikke lar meg bevege. Jeg ble faktisk mer rørt under introduksjonen, da hadde jeg faktisk tårer i øynene på slutten da hun som presenterte, snakket om Butterflys skjebne. Jeg regner med at man skal være udelt positiv til Butterfly, men jeg syntes hun kunne være litt irriterende, rett og slett.


#71

Pamina sa for siden:

Butterfly er jo fryktelig naiv og det er jo litt irriterende, samtidig så er det jo noe med måten hun håper og håper og håper på.


#72

Toffskij sa for siden:

Hun er jo bare 15–18 år, stakkars.


#73

Toffskij sa for siden:

Og til opera å være er jo historien i Butterfly svært så realistisk og utbygd. Turandot, sier nå bare jeg. :knegg:


#74

Divine sa for siden:

Kanskje det var det som var irriterende – nemlig å kjenne seg igjen i det der ungdommelige, uendelige håpet.


#75

Addison sa for siden:

Jeg kjører mer folkelig stil og ser konsertopptak med Leonard Cohen fra 2009. :elsker:


#76

Frøy sa for siden:

Jeg har vært ute med nye kollegaer og er pærefull. Hurra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.