Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mens vi venter - 2

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
9. årgang

2
:lys:
[1 Taien] 2 Albertine [3 Adrienne] [4 Najade] [5 Prima] [6 Nenne]
[7 Che] [8 Tallulah] [9 Tjorven] [10 Java] [11 Skilpadda] [12 Miley]
[13 Hjertensfryd] [14 pøbelsara] [15 Ru] [16 noen] [17 LilleLeo] [18 Nextlife]
[19 Tangerine] [20 Teofelia] [21 Lorien] [22 Toffskij] [23 007] [24 Tåtti]

Albertines negerprinser[/CENTER]

Jeg hadde egentlig skrevet en julehistorie som trengte litt finpussing før publisering, men så slo Livet til og fortellingen ble skrinlagt. Tappet for energi som jeg er, velger jeg heller å dele mine favorittsmåkaker med dere. De har dessverre fått det svært lite fengende navnet Negerprinser, så hvis dere har forslag til hva de kan hete tar jeg imot Politisk Korrekte navn med takk.

Dette er en slags kransekake med hakket kokesjokolade, og de blir sprø utenpå og seige inni. Jeg lager (fire)dobbel porsjon og fryser dem ned i poser, og de tiner på vei til kakebordet. Hvis det mot formodning skulle bli noen igjen, kan de knuses og brukes som bunn i f.eks. iskake, eller smuldres over is med litt espresso over. Nam!

Ingredienser:
250 gram mandler, hele
150 gram kokesjokolade (gjerne 70%)
250 gram sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg

Fremgangsmåte:
Kjør mandler og kokesjokolade i foodprosessor. Vend inn sukker, vaniljesukker og egg og arbeid deigen godt sammen. Sett deigen kaldt i minst tre timer, gjerne over natta.

Lag stenger på ca. 5 cm og stek dem på ca. 160 grader i 8-15 minutter til sprekkene er store. Følg med, ovner kan steke litt forskjellig.

Ønsker dere alle en riktig god førjulstid!


#2

Toffskij sa for siden:

Ooooh, høres godt ut! :nam: God førjulstid til deg også, Albertine!


#3

Eia sa for siden:

Nam, det hørtes godt ut! Takk for oppskrift!


#4

Skilpadda sa for siden:

De høres supergode ut - jeg tror både Poden og jeg kunne trenge akkurat noe sånt. :nam: Tusen takk!


#5

Inagh sa for siden:

Dette høres digg ut!

Håper du får ei god førjulstid. :klem:


#6

Pamina sa for siden:

Nam, de skal jeg lage!


#7

Nenne sa for siden:

Takk for oppskrift! Det høres deilig ut. :)


#8

Najade sa for siden:

De høres ut som en drøm, så hva med mørke drømmer som nytt navn?

Må bare få meg en foodprocessor nå så..


#9

Adrienne sa for siden:

Nammmm. Alle mandeloppskrifter som ikke innebærer mandelkvern tas i mot med takk. :D


#10

Pappalille sa for siden:

Oooh. Disse skal jeg lage.


#11

Benzo sa for siden:

Nam!


#12

Divine sa for siden:

Å! Spennende oppskrift. Jeg skal bli flinkere til å bake til jul i år, har jeg tenkt. Så denne skal jeg prøve. :nam:


#13

Gaia sa for siden:

Nam! De så supergode ut!


#14

Tangerine sa for siden:

:nam:

Jeg elsker kransekakelignende julekaker!


#15

celebelen sa for siden:

De høres ut som en kombo av mine favoritter - kransekaker og sjokoladestenger. :nam:
Kan du ikke følge oppdateringen av Pippi-bøkene og kalle dem Sydhavsprinser?


#16

nolo sa for siden:

Dette høres ut som noe min datter hadde blitt henrykt for, kanskje hun og jeg må lage. Takk for oppskrift og de aller beste ønsker for adventstid og jul til deg Albertine. :klemme: :lys:


#17

tink sa for siden:

Hurra! Og det beste er at alle i familien kan spise denne. Synes sydhavsprinsforslaget til celebelen var knakende godt.

Sjokoladekransekake blir liksom litt for traust.


#18

Pøblis sa for siden:

Sydhavsprinser! :hjerter: Perfekt navn! :D


#19

Ru sa for siden:

:elsker: og :vilha:

Dette må jeg prøve!
Riktig god førjulstid til deg og dine, Albertine!


#20

Tjorven sa for siden:

Dette hørtes spennende ut.

Skal de være samme tykkelse som kransekake?


#21

Polyanna sa for siden:

Å, de høres vidunderlige ut!!! :nam:


#22

Albertine sa for siden:

De blir litt annerledes i konsistensen enn kransekake, grovere på en måte. Og siden det er hele egg i blir de mer flytende enn kransekake også. Noen ganger dropper jeg å rulle dem ut, jeg legger bare på med en skje og da oppfører de seg litt som vanlige cookies.

Sydhavsprinser høres bra ut! (Selv om jeg får kokossmak i tankene når jeg hører det. :) )


#23

Addison sa for siden:

Høres helt nydelig ut, må prøves!! God førjulstid til deg og dine! :klemme:


#24

Fersken sa for siden:

Åh, den oppskriften tror jeg at jeg også kan greie!

God forjulstid til deg og dine, Albertine! :klemme:


#25

Che sa for siden:

Ååå, My kind of cake! Skal lages!


#26

carmenzita sa for siden:

Denne må jeg prøve :nam:


#27

Bergensis sa for siden:

Ser godt ut! Da har eg ein plan for bakinga til jul: negerprinsar og englepikkar. :knegg:

Er det berre her peppermyntestenger blir kalla englepikkar? Eg håpar det! Og eg har aldri kalla dei englepikkar. Eg kallar dei sjølvsagt peppermyntestenger. Men etter at alle knakk har eg laga kuler, så no er det peppermyntekuler. Ein eller annan vittig sjel har sjølvsagt døypt desse kulene om til noko ugreit også. :himle:


#28

gnuri sa for siden:

Åh disse var jo superenkle å lage, og smakte såå godt!
Lagde bare enkel posjon, men har fått beskjed fra resten i familien om at det er helt greit om jeg lager en tredoblet posjon til :humre:


#29

Albertine sa for siden:

Ja, ikke sant? De er bare helt fantastiske! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.