Hver morgen fra og med 1. til og med 24. desember blogges en luke i kalenderen, og her kan man finne noe hyggelig eller morsomt eller nyttig eller fint eller gøy; bilder, vers, aktiviteter, oppskrifter, sjokolade ... Det er bare lukeutøvernes fantasi som setter grensene.
Jeg hadde egentlig skrevet en julehistorie som trengte litt finpussing før publisering, men så slo Livet til og fortellingen ble skrinlagt. Tappet for energi som jeg er, velger jeg heller å dele mine favorittsmåkaker med dere. De har dessverre fått det svært lite fengende navnet Negerprinser, så hvis dere har forslag til hva de kan hete tar jeg imot Politisk Korrekte navn med takk.
Dette er en slags kransekake med hakket kokesjokolade, og de blir sprø utenpå og seige inni. Jeg lager (fire)dobbel porsjon og fryser dem ned i poser, og de tiner på vei til kakebordet. Hvis det mot formodning skulle bli noen igjen, kan de knuses og brukes som bunn i f.eks. iskake, eller smuldres over is med litt espresso over. Nam!
Fremgangsmåte:
Kjør mandler og kokesjokolade i foodprosessor. Vend inn sukker, vaniljesukker og egg og arbeid deigen godt sammen. Sett deigen kaldt i minst tre timer, gjerne over natta.
Lag stenger på ca. 5 cm og stek dem på ca. 160 grader i 8-15 minutter til sprekkene er store. Følg med, ovner kan steke litt forskjellig.
De høres ut som en kombo av mine favoritter - kransekaker og sjokoladestenger. :nam:
Kan du ikke følge oppdateringen av Pippi-bøkene og kalle dem Sydhavsprinser?
Dette høres ut som noe min datter hadde blitt henrykt for, kanskje hun og jeg må lage. Takk for oppskrift og de aller beste ønsker for adventstid og jul til deg Albertine. :klemme: :lys:
De blir litt annerledes i konsistensen enn kransekake, grovere på en måte. Og siden det er hele egg i blir de mer flytende enn kransekake også. Noen ganger dropper jeg å rulle dem ut, jeg legger bare på med en skje og da oppfører de seg litt som vanlige cookies.
Sydhavsprinser høres bra ut! (Selv om jeg får kokossmak i tankene når jeg hører det. :) )
Ser godt ut! Da har eg ein plan for bakinga til jul: negerprinsar og englepikkar. :knegg:
Er det berre her peppermyntestenger blir kalla englepikkar? Eg håpar det! Og eg har aldri kalla dei englepikkar. Eg kallar dei sjølvsagt peppermyntestenger. Men etter at alle knakk har eg laga kuler, så no er det peppermyntekuler. Ein eller annan vittig sjel har sjølvsagt døypt desse kulene om til noko ugreit også. :himle:
Åh disse var jo superenkle å lage, og smakte såå godt!
Lagde bare enkel posjon, men har fått beskjed fra resten i familien om at det er helt greit om jeg lager en tredoblet posjon til :humre: