Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har kjøpt frityrkoker og trenger oppskrifter og tips

#1

Fluke sa for siden:

Overskriften sier alt ...


#2

daffy sa for siden:

Kjøp tempuramix på innvandrerforretning, bland den ut etter oppskrift på pakken og dypp i grønnsaker før de friteres. Vårløk, aspargestopper, sukkererter, paprika, spinatblader etc blir kjempegodt. Bruk gjerne sweet chilli saus som dip, eller lag din egen.

Rekechips (slike som ofte serveres som starter på vitenamesiske og thairestauranter) kjøpes "rå" i innvandrerbutikker, friteres i gryten din, og så har du en super forrett til asiatiske måltider.

Vårruller er jo også kjempegodt. Det var den en tråd med nettop, jeg har aldri prøvd selv, men har tenkt å prøve Bent Stiansens oppskrift snart. Han har har god greie på asiatisk mat, så jeg regner med hans oppskrift er god.


#3

Beathe sa for siden:

Berlinerboller :)


#4

daffy sa for siden:

Fritert Camembertost med bærgele som dip. Hmmm, jeg kjenner jeg begynner å få behov for en frityrkoker!


#5

Fluke sa for siden:

Jeg lånte frityrkokeren til en venninne en stund før jeg bestemte meg for å kjøpe selv, men da laget jeg bare dim-sum (eller hva det nå heter), så jeg kjenner jeg trenger å lære mer nå som jeg har kjøpt en selv.

Noen som vet hvor lenge jeg kan bruke samme olje, og hvilken olje som er best?


#6

Benzo sa for siden:

Du skifter olje mellom hver gang du bruker kokeren, håper jeg? Jeg tar det litt på feelingen, hvis det detter av mye "bøss" fra maten, skifter jeg ofte. Liker best fersk olje.


#7

daffy sa for siden:

Smultrinnger.


#8

Irma sa for siden:

Løkbhaji er sabla godt. Har lagt ut oppskrift i Irmas kokebok, hvis ikke er det sikkert bare å søke på nett.


#9

allium sa for siden:

Hjemmelaget pommes frites. Skjær opp poteter, fritér én gang i halvannet til to minutter, renn av på kjøkkenpapir lagt oppå avispapir. Når alt er fritert én gang, tar du alt en gang til, til de ser passe brune ut.

Ikke sunt, men veldig godt. Mye bedre enn noe ferdigkjøpt.


#10

Ekorn sa for siden:

Falafel!


#11

Karamell sa for siden:

Berlinerboller skal jeg lage en dag!


#12

Fluke sa for siden:

Heh. Googlet "frityrkoker" oppskrifter, og havnet I min egen tråd. :knegg:


#13

Ru sa for siden:

:skratte:


#14

Taien sa for siden:

Jeg har ønsket meg frityrkoker til jul, sånn som en bare trenger litt olje til.
Så jeg henger her for tips.



#16

Joy Stark sa for siden:

Pakk inn favoritt sjokoladen din i vårulldeig og friter. Server med is. Har prøvd fritert Smil og det var himmelsk.


#17

meisje sa for siden:

Vi bruker druekjerneoljen siden den er stabil også ved høyere temperaturer.

Vi pleier å lage oliebollen på nyttårsaften og temperatur i den 1. Nyttårsdag. Da kaster vi oljen etterpå og setter den tilbake i boden.

Mye godt man kan lage, men vi syns det blir for usunt til å brukes mere.


#18

Avatar sa for siden:

:nemlig: "Gammel" olje lukter!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.