Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ordnung muss sein

#1

Bobbelur sa for siden:

Jeg skal ikke skryte på meg å være den med mest orden eller den skarpeste kniven i skuffen og heller ikke den som er best når det kommer til regnskap.

Jeg har likevel en struktur i måten å tenke på som gjør at jeg skjønner logikken i det å føre et regnskap. Jeg finner rutiner og systemer og følger dem, og jeg prøver å videreformidle til den jeg har som kollega og som ikke har jobbet med regnskap før. Og jeg blir stadig vekk forundret over hvor mange ganger jeg må repetere hvordan de samm oppgavene skal løses.
Og det er klart at det går ut over de oppgavene jeg skal gjøre. Å holde fokus på mine ting, bli avbrutt og skru over til noe helt annet for så å finne tilbake fokus på min jobb er egentlig veldig slitsomt. I dag har jeg faktisk latt meg selv bli litt irritert over bankavstemming. Selvfølgelig vil den ikke stemme når man ikke fører beløpet som går ut av eller inn i bank! :gaah: Jeg anser det som det viktigste man gjør når man fører bank - passer på at beløp A ut av bank faktisk BLIR beløp A ut av bank. Ikke beløp B selv om det er det som står på fakturaen fra leverandøren. Drit i at det står beløp B der - det er A som skal bokføres som betalt! Differansen mellom A og B blir gjenstand for en helt annen avstemming. :gaah:

Jeg merker at jeg blir fort sliten på jobb, og det er ikke bra. Jeg mister tålmodigheten og evnen til å være pedagogisk når jeg blir sliten, og jeg tror ikke det hjelper noen om jeg eksploderer. :niks:


#2

Timar sa for siden:

:klemme: Dumme folk ER slitsomt. Og særlig folk som er så dumme at de ikke skjønner mine systemer! :nemlig:

Høres irriterende ut, er det mulig at du avtaler visse perioder i løpet av arbeidsdagen der du er tilgjengelig for spørsmål, og at du resten av tiden får sitte i fred?


#3

Bobbelur sa for siden:

Det vil ikke fungere, rett og slett fordi kollega ikke kommer seg videre i jobben i mens.
Jeg har mer og mer inntrykk av at det er mangel på evne til å jobbe selvstendig, evt liten tiltro til å finne løsninger. Etter at jeg skrev blogginnlegget var det et bankbilag jeg måtte bokføre i sin helhet fordi kollega ikke fikk det til. Valutabetaling riktig nok, men kan gjøres veldig enkelt.

Og jeg elsker gode systemer! Jeg hadde sikkert skjønt ditt veldig fort. :jupp:


#4

-ea- sa for siden:

Fikk flashback til for et par år siden da jeg liksom skulle få kontorhjelp, som viste seg å være mer til byrde. Man kan forklare og forklare, men er det teflon der kunnskapen skal sitte så nytter det jo ikke...
Vedkommende viste seg å kunne være til hjelp et annet sted i bedriften, og fungerer godt der, men "papirarbeid" var ikke tingen for han.

Slitsomt når de ikke har forståelse for hvorfor ditt og datt må skje sånn og sånn.


#5

Bobbelur sa for siden:

...etter middag og luftetur med hunden, måtte jeg faktisk lukke øynene litt mens jeg lå. Ikke at jeg sovnet, men bare det å hvile sånn og ikke gjøre en pøkk hjalp masse. Jeg fikk faktisk ryddet masse etterpå - alle de løse rundpinnene mine er nå plassert i plastlommene sine gitt. :nemlig: Ordnung muss sein i strikkepinnedepartementet også. Og i strikkeprosjektene, men det får jeg ta i neste omgang.

...og når jeg ikke engang orker en serie eller film på Netflix, da er jeg sliten.


#6

gnuri sa for siden:

:klemmer:
Dumme folk er irriterende.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.