Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hundeliv

#1

Bobbelur sa for siden:

For halvannet år siden ble den ene hunden min syk. Hun fikk diare og ble ikke bra. Fire måneder prøvde vi å få henne frisk, men endte opp med å avlive henne to dager før julaften i 2015. Halvannen måned etter det ble cairnterrieren min omplassert, for hannhundene bare sloss etter at tispa var bort. Så jeg mistet to hunder på under to måneder.

Så nå når sistemann også har fått diare, så kjenner jeg at det sitter som en tung klump. Jeg liker ikke utviklingen jeg ser. I morgen skal jeg se om jeg får tak i noe som heter diarsanyl som kanskje hjelper.
Deretter skal jeg ta med avføringsprøve til veterinæren sånn at de kan sende inn til undersøkelse, og så får jeg se.
Det som er bra er at han er i fin form ellers. En god del syting er det, men sånn ellers er han i fin form.

Og jeg vil ikke annet med dette enn å skrive det av meg, for mens de fleste andre har barn så har jeg hund. Ikke som erstatning for, men som noe annet å bruke tid på. Så jeg blir veldig knyttet til disse firbeinte jeg har i hus, og jeg synes oppriktig at jeg ikke skal måtte ta tunge avgjørelser på mange, mange år nå.


#2

Pelen sa for siden:

Så leit, men godt at han er i god allmentilstand.



#4

Hjertensfryd sa for siden:

Håpar sånn på at det er noko som kan la seg ordne Bobbelur. :klemmer:


#5

Heilo sa for siden:

:klemme: Håper det viser seg fiksbart. Det trenger jo ikke bli samme forløp selv om jeg skjønner redselen.


#6

Olvina sa for siden:

:klemme: Eg håpar dette går over eller er lett fiksbart.


#7

Blånn sa for siden:

Håper hunden blir frisk snart! :klemme:


#8

Fersken sa for siden:

:klemme:


#9

Timar sa for siden:

:klemme:

Jeg skjønner veldig godt at du blir nært knyttet til dyrene dine. Det er forferdelig trist å miste hunder. Krysser fingre for at prøvene viser en forbigående infeksjon eller noe, og at han snart blir tipp topp! :)


#10

trøtt sa for siden:

:klemme:


#11

gnuri sa for siden:

Åh håper at fine hunden blir snart frisk :klemme:


#12

polarjenta sa for siden:

Jeg håper det er fiksbart.:klemme:


#13

Bobbelur sa for siden:

Jeg håper også dette går over/er mulig å gjøre bra. :hjerter:


#14

LilleLeo sa for siden:

Håper virkelig det går over og at det ikke er noe skummelt i gjære. :klemme:


#15

Embriksmamma sa for siden:

Å, kjenner så godt den følelsen. Man blir ubeskrivelig knyttet til hundene og helt ærlig så er jeg like bekymret for dem som for ungene når de er syke. Hundene er jo ungene mine de også, på en måte. :hjerter:

Krysser fingre for at dette går veldig bra og sannsynligheten er jo stor for at det gjør nettopp det. :klemme:


#16

Bobbelur sa for siden:

Telefonsamtale med veterinær:
Han har ingen infeksjoner. Vi tok blodprøver av han for ca to uker siden, og da var det ingen tegne på infeksjon. Alle blodprøvesvarene var fine og ikke noe feil noe sted der. Dermed er det antagelig maten han reagerer på.

Med den forrige hunden jeg måtte avlive - Norah - var det infeksjoner og hun var multiresistent så ikke noe vi prøvde hjalp. At det er noe annet som feiler Rick hjelper tankene, men utfordringen blir å finne ut hva.
Så da går jeg for plan lagt for og av meg selv i helga: Vi går over til Royal Canin Dermacomfort, som var det foret han hadde fin og fast mage på. Han skal ha støttebehandling i form av Inupekt (elns) for det hjelper å binde magen hans har jeg sett. :nemlig:

Embriksmamma - det er akkurat sånn det er. Men jeg kan ikke helt sammenligne det, for jeg har jo ikke barn.
Og når jeg nå får Rick frisk så skal jeg se etter en hund nr to. Han trenger selskap mens jeg er på jobb. Og siden jeg ikke kan bruke masse tid på å venne en valp til å være hjemme alene, tenker jeg at jeg skal se etter omplasseringshund. Jeg vet om at det kanskje kommer en tispe på seks år fra Polen - og det er en jo mulighet. Selv om det er en annen rase enn det jeg vil ha. Sånn egentlig.


#17

Susse sa for siden:

Godt det ikke er noe fysisk feil å finne!

Du vet jo hvor knytta jeg er til mine firbeinte, en hund knytter man seg jo enda mer til, tror ikke jeg hadde fiksa det rett og slett. :klemme:
Håper du finner det rette foret for Rick, og at du snart er på leting etter hund nr.2


#18

Bobbelur sa for siden:

Jeg vet hvor knytta du er til dine, og jeg tenker at med sånne katter som det du har - i alle fall enkelte av dem - så blir man nok like knyttet som til en hund. :nemlig:
Det var veldig godt å høre at det ikke var tegn til infeksjon hos Rick ja. Så får jeg se om vi finner det han kan spise, og om ikke... da blir det avføringsprøve eller utprøving mtp allergi, alt etter hva veterinæren tror.


#19

Pelen sa for siden:

Jeg håper at det gamle foret ordner til det verste.

Hvilken rase er det du ønsker deg og hvilken rase er den fra Polen?


#20

Blånn sa for siden:

Så fint at det ser ut som noe som ganske greit lar seg fikse! Hund er koselig!


#21

Bobbelur sa for siden:

Den fra Polen er en griffon. Om den er griffon belge eller bruxellois er jeg ikke sikker på - jeg regner med det er en belge. (Det er bare pelsfargene som skiller de to.)
Det jeg EGENTLIG vil ha er en cairnterrier. Men etter å ha hatt det sammen med det jeg har nå, engelsk toyterrier, blir behovene deres for ulike og jeg tenker at det blir ikke fair for noen av dem.
Siden han jeg kjøpte Rick fra har gitt seg med oppdrett for nå, så går jeg over til whippet. Tror jeg. De er litt mer lik ett i sine behov har jeg inntrykk av. Begge liker fart og spenning og har lite pels så de trenger klær på og... ja.
En griffon er gjerne mindre enn ett og er definert som selskapshund. Den fra Polen har linjer fra et oppdrett i Nederland som er godt kjent innen rasen. De har gitt seg, de i Nederland, men jeg har vært så heldig å få treffe dem og få snakke en hel kveld om rasen og oppdrettet deres. Når noen holder på i over tyve år og blir kjent for å ha kvalitet i de det avler - da er det nesten en gudegave å få høre om det de har gjort. Selv om det ikke er min rase. :nemlig: :knegg:


#22

gnuri sa for siden:

De er jo fryktelig søte de også da bidrar :humre:


#23

Bobbelur sa for siden:

Whippet eller griffon?
:jupp:


#24

gnuri sa for siden:

Begge- men tenkte egentlig på griffon. De er sånn styggkule :)


#25

løve70 sa for siden:

Så godt at det ikke ser ut til å være noe 'farlig' som feiler Rick. Satser på at det hjelper å skifte for. :klemme:

Selvsagt blir man knyttet til de firbeinte - de er jo en del av familien de også.


#26

Bobbelur sa for siden:

Han har fått RC sin Dermacomfort i en drøy uke nå, samt Inupekt som sikkert er noe a la zoolac og sånt, bare i tablettform.
I går hadde han den fasteste avføringen på lenge, lenge. Det går rette veien ser det ut til. :jupp: Og nå stuper han i matskåla omtrent - det er tydelig at han liker dette fôret mye, mye bedre enn noen av de andre han har fått.
Så langt ser det ut til at det er fôret han reagerer på og som gjør magen hans så dårlig. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.