Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når jeg nerder på jobb

#1

Bobbelur sa for siden:

Akkurat nå er det regnskap som er jobben min, og det er ikke bare-bare når jeg skal finne ut av gamle synder før min tid og synder gjort i min tid i et firma der leverandører betales p åkryss og tvers av selskapene og pengene går i skytteltrafikk mellom ulike bankkontoer i ulike selskaper. Det er til å bli svett av!
Men i dag - i dag har jeg klart å sette to strek under svaret i det største av dem. Banken stemmer på en prikk! Lånene stemmer på en prikk!
Og nå skal jeg til med mellomregningene mellom selskapene. Det er her jeg nerder. På min måte. :jupp:

Jeg tar nå kontoutskrifter av de aktuelle mellomregningskontoene i excel, og så limer jeg dem inn i en større excel-arbeidsbok. La oss si at firma B er det største og er Mor. Mor har døtrene D og Y, og noen andre raringer dukker også opp innimellom. Mor B har vært i drift i nåværende orgnr siden 2012, og da tar jeg mellomregningskontoene Mor har med D fra 2012 til 2016 og limer inn i regneark. Ved siden av limer jeg inn mellomregningene datter D har med Mor for tilsvarende år. Og så kan jeg sette på musikk og bruke slettetasten hver gang jeg finner poster som samsvarer. De som står igjen til slutt er de jeg må sjekke mot reskontro (for Mor skriver fakturaer til døtrene sine, må vite!) og mot annet snask.

Altså, om det er noen lyse hoder som vil fortelle om en lettere måte å nerde dette på så er jeg åpen for forslag. Akkurat nå, på overtidsjobb, er jeg mektig fornøyd med å ha kommet i gang med å lage avstemmingsarbeidsboken. Den er til og med navngitt som Superavstemmingen Mellomregninger. :knegg:


#2

Pappalille sa for siden:

Du og mannen min hadde hatt ett og annet å snakke om
:knegg:


#3

Bobbelur sa for siden:

Ordnung Muss Sein! :knegg: Min kollega som ikke kan regnskap har fått høre litt i dag om Dokumentèr, dokumentèr, dokumentèr! og Orden, System og Ryddig! og Rutiner!
Det er så mye man ikke trenger skjønne dersom man følger rutiner - og jeg har laget en del skjemaer og rutiner som vedkommende skulle ha klart å bruke. Nå har jeg begynt å bli Streng Bobbelur for nå er det snart ett år siden vedkommende startet her.

Ikke vet jeg hva mannen din jobber med, Pappalille, men vi hadde sikkert blitt veldig enige ut fra det du sier. :jupp: :knegg:


#4

LilleLeo sa for siden:

Sånn nerding elsker jeg! :hjerter:


#5

vixen sa for siden:

:humre: Blir svett bare av å lese...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.