Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hel- og halvfabrikata ...

#1

nam sa for siden:

Er det så ille?


#2

Lisa sa for siden:

Det kommer vel an på men hvis du leser den lange listen etter "Inneholder" på hel og halvfabrikata så er i alle fall det nok til jeg synes mye av er ille.


#3

Veronal sa for siden:

Hermetiske tomater og tomatpuré er innenfor akseptansgrensen. :blafre:


#4

nam sa for siden:

Å for oss som ikke vet hva den listen betyr... ;)


#5

Maverick sa for siden:

Morsomt. Denne tråden må jeg følge med i. :knegg:

Mitt synspunkt: det er ikke akkurat Djevelens verk, men jeg prøver å unngå det. Liker å vite hva som er i maten.


#6

Dragen sa for siden:

For Lillebror, som ikke tåler hverken melk eller gluten, og for Bonus som ikke tåler melk, er det veldig ille. Så vi bruker det minst mulig.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg vil ha full kontroll med hva familien min og jeg putter i oss, så vi lager alt fra bunnen. Men bønner og tomater og mais på boks er innenfor, altså. Men jeg styrer unna posemat og en del ferdig-bare-varm-opp-mat. Det er dessuten mye billigere og kjappere og lage maten selv, og man kan satse på mer kvalitet.


#8

Maverick sa for siden:

Hva med frosne grønnsaksblandinger? :blond:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Frosne frukt- og grønnsaksblandinger inneholder vel ofte MER vitaminer og mineraler enn såkalt "frisk" frukt og grønnsaker i grønnsaksdisken, fordi det fryses ned ferskt mens frukt og grønnsaker kan ligge i evigheter i grønnsaksdisken på Rema og miste mer og mer næringsinnhold ettersom tiden går. Ferske varer handlet på torget eller tilsendt hjem i kasser blir jo noe annet.

Vi bruker endel hermetikk her i huset (mais, ananas, bønner, kikerter), men så lite som mulig av posemat, rett og slett fordi det inneholder en god del dritt. Hvor mye av det som står på innholdsfortegnelsen på en Toro-gryterett høres naturlig og sunt ut? Huff. Bruker jeg slikt en sjelden gang, tilsetter jeg en drøss med grønnsaker og kryddere selv. Posesauser er vel det som blir mest brukt (en gang i uka eller noe sånt, feks. Bearnaisesaus), men jeg har bedre samvittighet når jeg lager det selv.


#10

Maverick sa for siden:

Supert. Da kjøper jeg fortsatt frosne grønnsaker med god samvittighet.


#11

Aminta sa for siden:

Djevelens verk :nemlig:

:humre:

Kanskje ikke fullt så ille, men vi bruker det ikke.
Jo, mais og bønner på boks bruker vi vel litt av.
Men ellers lager jeg alt fra bunnen, jeg vil ikke putte i verken meg eller ungene alle de tilsetningsstoffene.
Og dessuten bruker vi økomat, Toro er liksom ikke økologisk da.
På helsekosten har de forresten speltburgere som vi bruker, og det er vel halvfabrikata, men det er ikke noe "møkk" i de, kunn naturlige økogreier, så slikt er unntaket.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

For å fortsette på djevelens verk-stien så kan jeg fortelle at disse trekantsandwichene man får kjøpt på 7-11 etc faktisk har en holdbarhet på ett år! Og disse inneholder egg, ost, bacon osv. Yaiks! :skremt: Jeg antar dette året er i frossen tilstand, men allikevel. Det blir jo solgt som ferskmat.


#13

daffy sa for siden:

Hva med brødmiksposer? Jeg syns brødene blir bedre når jeg blander melsortene selv, men hvorfor er det slik egentlig?


#14

Skremmern sa for siden:

For meg ligger det der oppe med svartedauden. :nemlig:


#15

Koma sa for siden:

Nei, det er ikke så forferdelig ille.

Selvsagt er det fint hvis man har tid og ork til å lage alt fra bunnen av hjemme på kjøkkenet. Men man er da vitterlig ikke hverken dum eller kriminell hvis man spiser en Grandiosa eller gryterett fra Toro.

Jeg synes det er helt ekstremt hvor "flinke" alle/mange/de fleste/noen? er her inne til å lage mat selv. Men jeg innrømmer gladelig at både hel og halvfabrikata fortsatt er en del av vår hverdag selv om jeg har blitt inspirert til å lage mer selv, etter at jeg ble aktiv her inne. Så all honnør til foregangskvinnene :)

Det som er enkelt lager jeg selv; som feks. hvit og brun saus, pizzabunner,kakebunner, vafler, pannekaker, lasagna, tomatsuppe etc. Ferdiglagete kjøttboller, hamburgere etc. synes jeg ikke er godt, og lager selv.

Bruker noen posesupper, av og til frossenpizza, gryteretter, men mest av alt bearbeidede fiskeprodukter som fiskepinner, fiskekaker og fiskegrateng er stort sett halvfabrikata hos oss.


#16

safran sa for siden:

Ja, jeg syns det er veldig ille. :nemlig:


#17

Tallulah sa for siden:

Så ekkelt!

Jeg er helt amøbe på sauser og bruker bare ferdigposer der. Jeg trenger et sausekurs. Men lite posemat ellers. Kanskje annenhver måned? Og betydelig mindre de ukene vi greier å forholde oss til ukesmenyen og middagsboksen. Jeg er ikke så begeistret for alt som er oppi der og liker å kontrollere innholdet selv.


#18

Røverdatter sa for siden:

For oss er det veldig ille, siden en av oss blir syk av mye av halvfabrikata. Tomatpuré og hermetiske tomater, mais, bønner etc. bruker vi. Mat som er halveis tilberedt, pulverform eller frosne grønnsaker bruker vi så godt som aldri. Til nød en frossen dr. Oetker-pizza. Heldigvis er jeg veldig glad i å lage mat og koser meg med det. Har ikke savnet Toro eller andre poser en eneste dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.