Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hundeliv - oppdatering

#1

Bobbelur sa for siden:

Det er en god stund siden (4 mndr) jeg skrev Hundeliv - om Rick som ikke var god i magen.

Vi skiftet fôr og gikk over til RC Dermacomfort. Det hjalp, men ble ikke helt optimalt. For å ikke drive på med fôrbytte i tide og utide så gikk han på det så lenge som to store fôrsekker varer, og så gikk vi over til RC sitt veterinærôr for sensitive mager. Knallbra! Han er så fin i magen som han ikke har vært på mange år! Ingen fising heller, så det er tydelig at han er sensitiv på hva han spiser. Jeg har kjøpt litt vom også, sånne kjøttboller, og det får han til middag. De to siste dagene har han tigget om tyggekos (lammeører) og det er lenge siden han har villet ha noe sånt.

Matmor er en erfaring rikere og konkluderer med at RC er ikke så ille fôr som mange synes. For min hund er det det beste fôret han kan få, faktisk. (Muligens med unntak av Vom. Jeg skal prøve å fullfôre med det senere.)

Som hund nummer to er jeg ikke i mål da. Jeg undersøker og grubler og tenker på hva neste rase skal bli. Whippet? De er fine, men er de gode på samarbeid med eier? Ikke godt egnet til agility egentlig, så jeg vet ikke helt...
På mange vis får jeg inntrykk av at gjeterhunder er mer det jeg må se på for å få det samarbeidet jeg synes er gøy. Men så er det det med at det skal passe sammen med Rick da. I-landsproblemer dette, og jeg skal jo ikke ha ny hund med en gang heller siden jeg satser på deltidsstudium til høsten. :jupp: Så jeg skal kose meg med å lære mer om ulike raser.


#2

-ea- sa for siden:

Hundenerding kan jeg intet om. Men det høres nesten ut som å ha en baby, bortsett fra at den aldri blir stor nok til å fikse seg middag selv. :humre:


#3

Bobbelur sa for siden:

Åh, han kan sikkert fikse middagen sin selv. :knegg: Det er bare å la lokket på fôrboksen stå åpen det! :rofl:


#4

star sa for siden:

Så flott at magen til Rick nå er fornøyd.
Kos deg med raselæring.


#5

Embriksmamma sa for siden:

Du skal komme til meg og forelske deg i Hilma'n min og litt i Helga - så vil du ønske deg Flat. :hjerter:
Neida. Joda. :knegg:

Etter diverse positive hendelser i det siste så blir det kanskje valper på Hilma om et år eller to... ;)


#6

trøtt sa for siden:

Rc er ikke så galt som "hundeekspertene" skal ha det til. Jeg skal gi orijen et par mnd til, men blir ikke pelsen og klørne bedre så går jeg tilbake til Rc på mine bikkjer og.

Jeg syns jo selvsagt fortsatt at du burde prøve papillon, flotte til agility, men de røyter en del da. :mumle:


#7

Timar sa for siden:

Så bra han er fin!

Berner er og blir min favoritt, den bør du lese litt om, syns jeg. :nemlig: Smartere enn man skulle tro, og min likte ihvertfall agility. Størrelsen er ulempen da, så hvis du gjennom dine rasestudier kommer over en minivariant, så hyl ut!

(Neida, jeg skal ikke ha hund. Absolutt ikke. Ikke i det hele tatt. Nei nei, ikke nå.. Ikke helt enda, ihvertfall..)


#8

løve70 sa for siden:

Så godt at du har funnet ut hva som hjelper på magen hans :)


#9

Bobbelur sa for siden:

:knegg: Jeg har faktisk lest masse om ulike raser. Berner sennen blir for stor og tung, og det blir nok flaten også. Jeg har en liten spjæling på sju kilo vet dere, og selv om store og små hunder går godt overens så er det noe med å ha hunder som ikke har så VELDIG ulike behov. Og dette er jo grunnen til at jeg ikke leter etter oppdrettere som har tervueren for eksempel, som er en rase jeg tenker hadde vært flotte å drive på med agility med. Eller dobermann - som vil se ut som en større versjon av Rick. :knegg:
Trøtt, jeg skal innom en kamerat av meg som har papillon på fôr i løpet av ferien. :jupp:


#10

Embriksmamma sa for siden:

Dobermann er større enn Flat, da - betydelig større stort sett. Hanhundene er svære! Tervueren er ca. like stor eller knøttlitt mindre.
Du vil ikke rett og slett ha en liten Rick til, hvis du er fornøyd med den rasen?
Eller Sheltie, tydeligvis den optimale agilityrasen, skal man tro hundefolket rundt her?


#11

Embriksmamma sa for siden:

... kjenner ei som har en Groendael-hanne til salgs, siste igjen av et kull på ti, mener jeg. Han er så søt, nærmer seg fire måneder, tror jeg.


#12

Bobbelur sa for siden:

Jeg har tenkt på det om jeg vil ha en ett til. Og hadde Tarjei holdt på med oppdrett fremdeles så hadde jeg vurdert det. I stedet har dusten byttet rase og holder på med bc og agility. :grumf og knurr:
Jeg var og så på RIK forrige helg, og der var det mest schäfer og dobermann. Og en rieseschnauzer da - den kom på andreplass. Men ja, dobermann er digre!! Den ene hannhunden der var enorm!

Nå skal jeg ikke ha hannhund denne gangen pga Rick; jeg velger å heller ha et helvete tre uker i slengen to ganger i året fremfor å risikere at Rick blir "sjalu" på hannhund og så må jeg omplassere.
Shelties er jeg klar over. Mye pels der gitt. :knegg: Og jeg avskriver ikke rasen helt, men det er andre jeg vurderer fremfor den. For eksempel norsk buhund, islandsk gjeterhund, mellompuddel (og forsåvidt storpuddel, men de er jo store igjen) og lagotto samt whippet. Jeg tenker det uansett er en stund til jeg skal ha hund, så jeg har tid til å tenke. :jupp:


#13

Heilo sa for siden:

Så bra at han er bedre! :ja:

Vi skal ikke ha hund. :nemlig: Likevel driver jeg og leser mec frem til at en kortklipt puddel kunne være et godt alternativ for førstegangs hundeeiere med mulig allergiproblematikk. Vil ha en hund som vil gå tur og gjerne løpe litt, som er snill og vennlig og lett å oppdra, og som ikke ser "rar" ut. :knegg: Tenker du at puddel er et godt (ikke)valg?


#14

Bobbelur sa for siden:

:knegg: Ikke ha hund ja... :rofl:
Jeg tror at en mellompuddel kan være et godt valg. Men vent med å løpe tur med den til den er ferdig utvokst. De holder ut mer en de skal, disse firbeinte, for å tekkes oss, og det er ikke alltid heldig mtp helsa deres.

Rick er et matvrak, og det er godt at han har blitt bedre. Han har lært seg hvor jeg setter Vom-fôret hans til tining (i kjøleskapet) og at det får han til middag. Så nå setter han seg foran kjøleskapet hver ettermiddag med stor forventning for å få servert. :knegg:


#15

-ea- sa for siden:

Mellompuddel virker ganske ok, sier jeg som ikke har peiling. Men nå ble jeg bestemor til en sånn ifjor, men jeg syns jo den ser rar ut med den lange, spisse snuten.
Sønnen min deltar i rallylydighetskonkurranser med den, men jeg har ikke vært og sett på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.