Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Steka blir ferdig lenge før tida!

#1

Tallulah sa for siden:

HVa skal jeg gjøre for å holde den varm i to timer? Evt. hvordan varmer jeg den opp igjen?

Elg følger altså ikke tidsbestemmelsene for hvor lang tid okstestek trenger i følge Espelid Hovig. Det går mye fortere!

Og hvorfor skal den ikke pakkes inni aluminiumsfolie?


#2

Alfa sa for siden:

Faren med å pakke den inn er vel at den "steiker" meir inni folien etter at den er tatt ut. Om du tek den ut litt før den er ferdig for så å pakke den inn så må vel det gå bra? Den held vel varmen i to timar då?


#3

Helle sa for siden:

Stek serveres gjerne kald og da... Med varm saus og varmt tilbehør. Det hadde jeg gjort.


#4

Benzo sa for siden:

La den hvile, skjær opp i skiver, som du senere varmer innpakket i alufolie.


#5

Fluke sa for siden:

:nikker: Det har jeg gjort med svinestek med stort hell, og tanten til mannen gjør alltid dette med sursteiken, så jeg vil tro det funker med alle typer.


#6

Benzo sa for siden:

Jepp, funker veldig bra. Lært av kokken. :)


#7

Tallulah sa for siden:

Hvor mye varmer jeg det på og hvor lenge?


#8

Nessie sa for siden:

Jeg delte opp den (etter den hvilte) la den i aluminiumsfolie, og så varmet vi det.
Husker ikke på hva jeg.. 100 grader?


#9

Benzo sa for siden:

Lav varme, slik at kjøttet blir gjennomvarmt. 50-75 grader pleier jeg å bruke.


#10

Michelle sa for siden:

Det gjør jeg ofte.


#11

Polyanna sa for siden:

Til en annen gang: Hvis jeg ser at tempen øker for raskt, så bare setter jeg ned ovnstemperaturen drastisk, gjerne ned til det kjernetemperaturen skal bli til slutt.


#12

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Jeg tok den ut på 65 grader og lot den ligge i stekeposen sin. Temperaturen steg til 72 grader før den begynte å synke, og når jeg serverte den var den rundt 50 grader. Saftig og fin!


#13

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ser det gikk bra, men en annen gang: bare ta den ut når den har fått temperaturen sin og la den hvile UTEN FOLIE til dere skal spise. Eller du gjør som Polyanna, skru ned når du oppdager at det går fortere en du trodde. Bare bra at den hviler lenge, og nei, den mister ikke varmen sin, varmen og saften fordeles bedre og to timers hviletid er helt fint. Folie fortsetter stekingen, og gjør steken seig når den skal skjæres opp. Men når den er oppskjært kan du pakke den i folie og varme skivene litt. Av en eller annen grunn blir den ikke seig av det.
Stek kan gjerne serveres kald. Alt det andre er jo varmt.

Hørtes godt ut, da :)


#14

Tallulah sa for siden:

Det ble veldig godt! Jeg sitter nå og nyter rester på brødskiva med sennep og parmesan. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.