Faren med å pakke den inn er vel at den "steiker" meir inni folien etter at den er tatt ut. Om du tek den ut litt før den er ferdig for så å pakke den inn så må vel det gå bra? Den held vel varmen i to timar då?
:nikker: Det har jeg gjort med svinestek med stort hell, og tanten til mannen gjør alltid dette med sursteiken, så jeg vil tro det funker med alle typer.
Til en annen gang: Hvis jeg ser at tempen øker for raskt, så bare setter jeg ned ovnstemperaturen drastisk, gjerne ned til det kjernetemperaturen skal bli til slutt.
Takk for tips! Jeg tok den ut på 65 grader og lot den ligge i stekeposen sin. Temperaturen steg til 72 grader før den begynte å synke, og når jeg serverte den var den rundt 50 grader. Saftig og fin!
Jeg ser det gikk bra, men en annen gang: bare ta den ut når den har fått temperaturen sin og la den hvile UTEN FOLIE til dere skal spise. Eller du gjør som Polyanna, skru ned når du oppdager at det går fortere en du trodde. Bare bra at den hviler lenge, og nei, den mister ikke varmen sin, varmen og saften fordeles bedre og to timers hviletid er helt fint. Folie fortsetter stekingen, og gjør steken seig når den skal skjæres opp. Men når den er oppskjært kan du pakke den i folie og varme skivene litt. Av en eller annen grunn blir den ikke seig av det.
Stek kan gjerne serveres kald. Alt det andre er jo varmt.