DM sa for siden:
Jeg klarte i dag å lage skikkelig løse deilige kjøttkaker!
Jeg har jobbet lenge med å perfeksjonere kjøttkakeoppskriften min, og i dag fikk jeg dem akkurat slik jeg ville.
Nøkkelen: Jeg hadde bare ekstra mye farris i dem. :D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
DM sa for siden:
Jeg klarte i dag å lage skikkelig løse deilige kjøttkaker!
Jeg har jobbet lenge med å perfeksjonere kjøttkakeoppskriften min, og i dag fikk jeg dem akkurat slik jeg ville.
Nøkkelen: Jeg hadde bare ekstra mye farris i dem. :D
Kirsebær sa for siden:
Hjemmelagede kjøttkaker er noe av det beste jeg vet, men hvor kommer farrisen inn i bildet? (Jeg er forsåvidt god på å lage kjøttkaker. Det og fiskegrateng kan jeg. That's it...)
Får jeg se oppskriften din?
DM sa for siden:
Farrisen kom av at jeg så mim hadde øl i sine kjøttkaker. Så da fant jeg ut at Farris Bris med Lime sikkert var et godt alternativ. :D
Jeg har 750g kalkunfilet, 2 sjarlottlauk og 1/2 hvitløk i kjøkkenmikseren til det blir kjøttdeig.
Så har jeg det over i en bolle, og tilsetter to egg, en god slump Herbamare urtesalt, masse muskat, litt koriander og cummin, og rører godt sammen, så tilsetter jeg 2 ss potetmel, og 3-4 dl farris (rører mens jeg sper med farris). Jo mer farris, desto løsere kjøttkaker. :)
Kirsebær sa for siden:
Ikke helt tradisonelle kjøttkaker, men veldig spennende greier. Skal prøves!
og selvsagt blir kjøttkakene løsere jo mere væske du har oppi...
DM sa for siden:
Tok meg litt tid å skjønne det... :cool:Adrienne sa for siden:
Dette skal jeg prøve, jeg gikk nemlig i går og lurte på om det gikk an å lage kjøttdeig i kjøkkenmikseren. Det blir ikke i dag, men neste uke så tipper jeg det blir kalkunkjøttkaker til middag en dag.
Polkadot sa for siden:
Takk for oppskrift, desembermamma. Må prøve ut den :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.