Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jaaaaa!

#1

DM sa for siden:

Jeg klarte i dag å lage skikkelig løse deilige kjøttkaker!

Jeg har jobbet lenge med å perfeksjonere kjøttkakeoppskriften min, og i dag fikk jeg dem akkurat slik jeg ville.

Nøkkelen: Jeg hadde bare ekstra mye farris i dem. :D


#2

Kirsebær sa for siden:

Hjemmelagede kjøttkaker er noe av det beste jeg vet, men hvor kommer farrisen inn i bildet? (Jeg er forsåvidt god på å lage kjøttkaker. Det og fiskegrateng kan jeg. That's it...)

Får jeg se oppskriften din?


#3

DM sa for siden:

Farrisen kom av at jeg så mim hadde øl i sine kjøttkaker. Så da fant jeg ut at Farris Bris med Lime sikkert var et godt alternativ. :D

Jeg har 750g kalkunfilet, 2 sjarlottlauk og 1/2 hvitløk i kjøkkenmikseren til det blir kjøttdeig.

Så har jeg det over i en bolle, og tilsetter to egg, en god slump Herbamare urtesalt, masse muskat, litt koriander og cummin, og rører godt sammen, så tilsetter jeg 2 ss potetmel, og 3-4 dl farris (rører mens jeg sper med farris). Jo mer farris, desto løsere kjøttkaker. :)


#4

Kirsebær sa for siden:

Ikke helt tradisonelle kjøttkaker, men veldig spennende greier. Skal prøves!

og selvsagt blir kjøttkakene løsere jo mere væske du har oppi...


#5

DM sa for siden:

Tok meg litt tid å skjønne det... :cool:

#6

Adrienne sa for siden:

Dette skal jeg prøve, jeg gikk nemlig i går og lurte på om det gikk an å lage kjøttdeig i kjøkkenmikseren. Det blir ikke i dag, men neste uke så tipper jeg det blir kalkunkjøttkaker til middag en dag.


#7

Polkadot sa for siden:

Takk for oppskrift, desembermamma. Må prøve ut den :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.