Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fonduehjelp

#1

~TM~ sa for siden:

Jeg vurderer å ha fondue til middag i morgen. Vi fikk en fonduegryte til bryllupet 2001 og den er fremdeles ubrukt, så det er vel på tide å gjøre noe med det. Jeg antar nemlig at storebror vil synes at det er morsom mat. (Raclette får vi vel servere ham snart også.)

Men...

Jeg trenger tips til hva vi kan putte oppi, ha ved siden av osv. Jeg har lyst til å lage buljongbasert og ikke oljebasert fondue(det er vel både sunnere og mindre søl med buljong?), men siden jeg er en fonduejomfru tar jeg i mot alt av tips og råd.


#2

torsk sa for siden:

Jeg ser fonduegryta di, og høyner med 2 fonduegryter og et stk. raclettejern, alle bryllupsgaver fra 1999. Vi har planer om å bruke minst en av dem snart. Tror jeg.


#3

Marge sa for siden:

Åhh, husker vi spiste fondue da jeg bodde i Frankrike, var kjempegodt. Raclette også var utrolig godt, men hvordan det ble laget og hvilket tilbehør husker jeg ikke. Finner du ikke tips i noen kokebøker?


#4

Nessie sa for siden:

Lenge siden jeg har spist fondue nå. Blitt kun Raclette i det siste.

Jeg har aldri prøvd buljong. Bare olje.
Og det er som sagt lenge siden... noe tips på nett da?


#5

Mei sa for siden:

Jeg spiste fondue for første gang nå i høst - olje, og det var knallgodt. Vi skal overta foreldrene mine sin ubrukte fonduegryte så fort som mulig slik at vi kan ha det oftere.

Vi fonduerte (!?) sopp, cherrytomater, paprika, diverse kjøtt, sølvløk, surret bacon rundt ting... og og.. vi hadde i allefall mye å spise! Det beste var nesten tilbehøret. Salater, dressinger, brød og gratinerte poteter.

Nam!


#6

Føniks sa for siden:

Vi har gått over til bulljongbasert pga barna. Jeg bruker kalvefond, hvitløk og løk som jeg koker opp i fonduegryta i ca 30 min så det blir skikkelig smak. Oppi brukre vi småpølser, biff, kyllingbryst, paprika ol. Kjempesuksess her ihvertfall. Ved siden av har vi Amadinepoteter, eller Rattepoteter og så kjøper vi ulike sauser som Fondua , hvitløk, bbq ol. De fleste store butikker har godt utvalg av sauser.


#7

Ole Brumm sa for siden:

Buljong varianten har jeg aldri prøvd, må nesten ha ting som skal kokes ferdig da? Aner ikke, men dersom det kommer noen gode tips her kan jeg alltids prøve.

Som zol har vi til olje fondue: sopp, kjøtt (kylling, svin, storfe osv), asparges, paprika, bacon, sølvløk, rødløk, asparges også videre. Alt som kan stekes er brukendes.
Tilbehør: salat, grønnsaksbiter, ris eller poteter. Rømme og dipper av alle mulige varianter (dersom du ikke vil lage mange kan man få kjøpt fondue saus/dipp pakker), aiolie, barbeque, tsatziki, salsa osv.


#8

Nenne sa for siden:

Buljongbasert fondue heter Fondue chinois i motsetning til oljebasert som heter Fondue bourginion. Bare som tips hvis du skal søke.

Til Fondue chinois er det vanligst å bruke fint skåret kjøtt, typisk vil reinsdyrskav ha riktig størrelse og tykkelse.

Jeg har forresten masse oppskrifter på fonduesauser hvis du er interessert. :)


#9

Ole Brumm sa for siden:

Ja takk. :blafre:


#10

Nenne sa for siden:

Dip til fondue

Grunnsaus:
1 pk majones
1 dl piska kremfløte
sitronsaft
salt og pepper

Grunnsausen kan for eksempel tilsettes følgende:

  1. Hakka paprika og paprikapulver
  2. Persille, gressløk og pressa hvitløk
  3. Ketchup og Worchestersaus
  4. Karri og mer majones
  5. Finsnitta purreløk
  6. Hardkokte finhakka egg, paprikapulver og klippet persille

Alternativt:

Hermetisk paprika (ikke med eddik) og/eller fersk paprika i terminger kokes med salt, pepper og paprikapulver. En stor løk hakkes og surres til den er myk og blank. Avkjøles. Kraften fra paprikaen slås over løket og blandes med et par spiseskjeer tomatpuré. Smakes til med Worchestersaus og paprikaen tilsettes til slutt.

Det er også mulig å bruke ananasbiter, tyttebær, pickles eller sylteagurk, mais eller sopp.

Til Fondue Bourginion bruker jeg ofte fersk sopp og løkbåter. Serveres med loff eller baguetter, ris eller potetgull.


#11

daffy sa for siden:

Fonduedessert som vil falle i smak hos både store og små er sjokoladefondue som drer ken dyppevfruktbiter i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.