Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjømat, trenger tips til godt tilbehør

#1

Heiko sa for siden:

Vi skal ha gjester til sen middag i morgen og vi skal servere sjømat. Det vil si kreps, krabbeklør og reker. Dette har i servert flere ganger før, med stort hell. Alikevel føler jeg at jeg gjerne vil ha en ny vri når det gjelder tilbehør.

Det vi bruker å ha er loff/brød, salatblader, dill, majones, hvitløksmajones, kapersmajones ( :nam: ) og sitron.

Noen med forslag til godt tilbehør?


#2

Marge sa for siden:

Eggerøre, pai, grove rundstykker...


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Avocado skåret i båter er godt til. Samt créme fraiche med hakket sjalottløk, hvitløk og kanskje en boks lodderogn blandet inn.


#4

AprilRyan sa for siden:

Mos sammen avokado med litt rømme, litt majones, masse sitronsaft, rød hakket chili, salt og finhakket persille.


#5

Alfa sa for siden:

Kvitvin :blond:


#6

Alfa sa for siden:

Eg trur kanskje eg ville ha prøvd ein type fransk potetsalat med små terningar av avocado, eple, selleri og kokte poteter + god olje (eller majones, rømme og créme fraiche-blanding), sitronsaft, salt og peppar.


#7

Mikkeline sa for siden:

Hvitløk og chilimajones. Majones og cremefraiche halvt om halvt, masse hvitløk, chilisaus og pepper. Nydelig!


#8

Mikkeline sa for siden:

Eggesalat er også kjempegod til sjømat! Ha gjerne litt karri i majonesen.


#9

daffy sa for siden:

Safranrisotto (eller gurkemeie som det i praksis ofte bli) er godt til sjømat.


#10

Pamina sa for siden:

Underskriver denne - med skikkelig safran er det fantastisk godt, en løk eller to surret i olje sammen med hel safran og risen, tørr hvitvin , og god fiskebuljeon eller grønsaksbuljong til å spe resten. Parmesan og smør i til slutt.

Det er så godt!


#11

emm sa for siden:

Denne tråden ble jeg sulten av :nam:


#12

Heiko sa for siden:

Her var det mange gode forslag. Tusen takk :blomst:

Avocado skal testes og créme fraiche med hakket sjalottløk, hvitløk og lodderogn. Safranrisotto hørtes også deilig ut. Hvitvin er en selvfølge :D

Flere forslag mottas med takk.


#13

Heiko sa for siden:

Mmm. ja. Gleder meg til i morgen :nam:


#14

Frantzen sa for siden:

Aioli!
Et must til reker ihvertfall :nam:


#15

petra sa for siden:

Sjampinjong med tomat, løk og en dråpe fløte.

Dette trenger du: 400-500 g sjampinjong
2 løk
3 fedd hvitløk
1 boks (280 g) tomat eller 2 tomater uten skinn
1 ts pepper
1 dl fløte
60 g ost

Stek sjampinjong og løk godt i en panne med 1 ss olje.

Legg i tomater og bland alt godt sammen. Ha alt over i en ildfast form. Hell over 1 dl fløte, dekk med 60 g ost.
Sett inn i ovnen på 200 grader, ca 20 minutter eller til osten har smeltet.

Denne miksen smaker veldig godt til de fleste retter, eller som hovedrett med brød til.


#16

him sa for siden:

tex-mex stil med guatemole (


#17

Heiko sa for siden:

Aioli, er ikke det hvitløkmajones? Eller er jeg på viddene?


#18

Frantzen sa for siden:

Nei, det er ikke på viddene. Majones, hvitløk og rømme. Og en dæsj med sennep.


#19

Pepper Lemon sa for siden:

[quote=him;649428]tex-mex stil med guatemole (


#20

Harriet Vane sa for siden:

Ser at måltidet er over, men kan til annen gang slå et slag for denne vinaigretten til kamskjell og kreps:

Vaniljevinaigrette
olivenolje
1 finhakket sjalottløk
soyasaus

1/2 vaniljestang
litt sitronsaft
litt sukker

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i en bolle med (2 dl) mild olivenolje. Ha i hakket løk, en liten dæsj (1 ss først, prøv deg frem) soyasaus og (1 ts) sitronsaft og ( 1 ts) sukker. Smak til, og ha i mer av det som mangler.



#22

Heiko sa for siden:

Denne falt virkelig i smak i går, tusen takk!


#23

Heiko sa for siden:

Denne hørtes spennede ut. Jeg tar den med meg til neste gang vi skal spise sjømat.


#24

Heiko sa for siden:

Du skulle ha tatt turen på landet du også, det hadde vært mat nok til deg (og et par-tre til). :)


#25

Skilpadda sa for siden:

Det skal være sikkert og visst. :knegg: Og BM og jeg kunne sikkert med hell delt hvitvinen vår med Tinetoff (og kanskje et par-tre til andre også, når jeg tenker meg om :p).


#26

Toffskij sa for siden:

Ja, nå kan dere angre. :knegg:


#27

Heiko sa for siden:

Siden vi skal spise sjømat i morgen drar jeg frem denne gamle tråden. Madam Mim vil din vaniljevinaigrette passe til krabbe og kongekrabbe?


#28

Heiko sa for siden:

Pene er de ikke, men godt smaker de. :glis:


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Kongekrabbe er godt, men himmel og hav for noen priser! Det er jo hummerpris for tiden jo. Eller, det var i hvert fall det på butikken i januar, som var sist jeg handlet. Hva serverer du til? Vi hadde brød, aioli og grønn salat da vi hadde kongekrabbe som forrett. Det smakte veldig bra.


#30

Pasta sa for siden:

Potetsalat med masse egg i syns jeg er godt til reker.


#31

Heiko sa for siden:

Jeg har en far med en fetter som driver med fangst av kongekrabbe. Det vil si at jeg har fryseren full, og det har ikke kostet meg en krone. :glis: Brød og aioli er det vi også bruker å servere ved siden av.


#32

Miss Norway sa for siden:

Som sushifrelst serverer jeg alltid en skål med soya og wasabi til all sjømat, rå eller kokt. Godt å dyppe omtrent all sjømat i; spesielt ferske kokte reker.


#33

Harriet Vane sa for siden:

Perfekt til kongekrabbe!

Til krabben ville jeg brukt (lett) creme fraiche med sitronsaft, litt salt, pepper og sukker. Ha i et grønt surt eple skrellet og i bittesmå biter og en hakket vårløk eller to. Jeg synes noe syrlig er godt til krabbe.


#34

Nabojenta sa for siden:

Asparges med parmesan og parmaskinke

For 1 personer.
Ingredienser:
4 grønne asparges
3 skiver parmaskinke
parmesan
VINAIGRETTE:
2 dl ekstra virgin olivenolje
0,5 dl balsamicoeddik
Tilberedning:
Skrell aspargesene fra midten og nedover. Brekk av den nederste enden, ikke blomsten. Legg de i kokende vann og kok i 1 minutt hvis de er fingertykke. Doble koketiden hvis de er tykkere.
Legg aspargesen midt på tallerkenen. Bland ingrediensene til vinaigretten og hell over.
Legg over skivene med parmaskinke. Skjær parmesanost i flak og legg oppå og rundt aspargesen.


#35

Heiko sa for siden:

Tusen takk for gode tips damer!


#36

Mauser sa for siden:

Når skal jeg komme?


#37

Heiko sa for siden:

I 18-tiden serveres maten Mauser, men du kan gjerne komme litt før om du vil. :)


#38

Ru sa for siden:

Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg nesten ha trodd at det var deg jeg skulle til i kveld, Heiko. :knegg:


#39

Heiko sa for siden:

:paranoid:


#40

Ru sa for siden:

Jeg skal ikke så langt avgårde, ta det helt med ro. Men jeg skal spise sjømat hos gode venner. :glis:


#41

Tertit sa for siden:

Vi lager tydeligvis aiollien veldig forskjellig. Du har ikke nøyaktif oppskrift? Hadde vært artig å prøvd flere varianter.

Sånn lager jeg aiolli: 1 pk. majones, en eggeplomme, en HEL hvitløk, ørlite salt og litt hvit pepper. Hakk hvitløken i små biter og bland alt godt sammen. La det helst stå i kjøleskapet natten over. Smaker HIMMELSK til grillmat, men tipper det er godt til reker også.


#42

Ru sa for siden:

Jeg lager aioli med å ta en pakke majones, en dl. rømme, og knerter oppi et par hvitløksfedd, litt salt, litt pepper og muligens en dæsj sitronsaft.


#43

Heiko sa for siden:

Men aioli skal vel strengt tatt lages fra bunnen av, eller? Med olje, eggeplommer og slikt? :undrer:


#44

Ru sa for siden:

Mulig det, men det blir bare suppe når Ru prøver.
:innser sine begrensninger:


#45

Harriet Vane sa for siden:

Hvis det blir suppe, må du bare ta en ny bolle, ha i en eggeplomme og spe suppa så blir det bra. Samme temperatur på eggeplommer og olje er det vesentlige.

Jeg bruker

2 eggeplommer
pisker sammen med hakket eller revet hvitløk
en knadd potet
spe med først noen dråper olje og så litt mer og mer til passe røre, ha i salt og pepper og ferdig.


#46

DM sa for siden:

Noen jeg pleide å gå på sjømatparty hos før lagde en aldeles herlig fiskesuppe til! Tror basisen var Toro sin fiskesuppe og så brukte de bare fløte og hadde i reker og hvit og rød fisk. Den var bare himmelsk.


#47

Ru sa for siden:

DM: Jeg kjenner en sånn en jeg også. Kokk er han også, men det hindrer ham ikke i å bruke Bergens fiskesuppe fra Toro som basis. Fyll på med fløte, fisk i biter og reker.


#48

Tertit sa for siden:

Bruker du en hel knadd potet? Hvor mye olje?

Tror jeg må prøve både din og Lille Ru sin. Rart det er så mange måter å lage det på. Har aldri hørt noen ha hverken rømme eller potet i aiolli før.


#49

Harriet Vane sa for siden:

En liten mandelpotet og et par dl. olje.


#50

Tertit sa for siden:

Takk, Madam Mim! :takker:


#51

Ru sa for siden:

Hva er en knadd potet?

:kjøkkenjomfru:


#52

allium sa for siden:

Hva slags olje?


#53

Katinka sa for siden:

rømmer skrubbsulten ut igjen


#54

Heiko sa for siden:

Mim: denne var bare fantastisk deilig til kongekrabbene! Juste og BM holdt nærmest på å spise seg inn i evigheten. :D
Den syrlige eple/creme fresh blandingen passet veldig godt til krabben. Som bonus var den også riktig god til kylling.


#55

Gammel bruker sa for siden:

Dessuten er spisemoden mango fantastisk til kongekrabbe! :jupp:


#56

Heiko sa for siden:

Ingen ting er om å dra frem gamle tråder for å få nye innspill. :glis:

Til helga drar Juste og jentene til svigermor og jeg skal ha hjemme-alene-fest. Der skal igjen serveres sjømat. Utfordringen denne gangen er at en av gjestene ikke spiser skalldyr. Hva kan jeg så lage til han, som eventuelt også kan spises med det tilbehøret man bruker til krabbe, kreps og reker? Er det i det hele tatt mulig?


#57

torsk sa for siden:

Røkelaks, gravlaks eller lignende? Ellers har jeg hørt at torsk rett og slett alltid er best.


#58

Veronal sa for siden:

Sjøpølse? :hjelpsom:


#59

Heiko sa for siden:

Torsk er rett og slett alltid best, ingen tvil om det! :hjerter:

Jeg har jo deilig røkelaks i fryseren. Fisket og røkt av min far, det er faktisk verdens beste røkelak. Det var et bra tips.


#60

Heiko sa for siden:

Nja, skeptisk.

:knegg:


#61

Mauser sa for siden:

S u l t e n ! !


#62

Heiko sa for siden:

Ups. Det så nesten ut som en trussel. Litt lenge til lunsj Mauser? :knegg:

Lurer på om det ikke bør ordnes et FP-sjømat-treff.


#63

Skilpadda sa for siden:

:hyper: Med (hav-)skilpadde, torsk, sitron og safran, da, regner jeg med?


#64

Heiko sa for siden:

:rofl:


#65

Beckett sa for siden:

Haha! Jeg ble også veldig sulten av denne tråden, og kjente at fiskesuppe plutselig ble et veldig aktuelt middagstips for i dag. Og rekene i kjøleskapet havner nok i magen til lunsj. :nam:

#66

Mauser sa for siden:

:hyper:

Jeg har allerede forgrepet meg på lunsjsnickersen min, så nå er det bare to ost- og skinkehorn igjen. Samt mengder av sur gul Coopkaffe.


#67

Maverick sa for siden:

Passer ikke alfaCharlie'er inn i et sjømat-treff? :leppe:


#68

Skilpadda sa for siden:

Jo, klart, men kanskje ikke som del av menyen? :gruble:


#69

Maverick sa for siden:

Åh. :blond: Du har meget mulig et poeng der.


#70

Heiko sa for siden:

alfaCharlie'er skal spise, drikke, skravle og ta seg ut, altså perfekt til sjømat-treff.


#71

Maverick sa for siden:

...komme med bløte vitser, kanskje?

(åh, en bløt vits om en bløt vits. :rødme: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.