Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flekkfjerning for viderekomne

#1

daffy sa for siden:

Jeg har to flekkfjerningsutfordringer for viderekomne jeg håper noen kan hjelpe meg med:

  1. Oljemalingsprutflekker på regnkåpe. Regnkåpen hang i nærheten av den gamle baderomsdøren som vi malte med hvit oljemaling. Tror det var oljemaling ihvertfall, er det ikke det som er mest vanlig på dører? Flekkene er bare hint/ litt sprut av maling, ikke store dråper liksom. Stoffet i regnkåpen er noe alla det som er i Ilse Jakobsen regnkåpene omtrent. Whitesprit? Er det noe håp i det hele tatt?

  2. Mye mer irriterende enn en 10 år gammel regnkåpe er malingflekkene sønnen min har fått på den nye Reimatechdressen sin i dag. Barnehagen males på dagtid samtidig som barna leker ute, og da måtte jo dette bare skje. Dressen er jo like hel og varm og vanntett, men hvis det går an å få bort flekkene blir jeg glad. Jeg har lagt dressen i maskinen uten å starte den, for plutselig ble jeg litt usikker på hvilket vaskemiddel man bruker på slike dresser? Så her lurer jeg altså på to ting; 1) hvilket vaskemiddel brukes på Reimatechdresser (vinterdress) og 2) hvordan få bort flekkene på ermene. Whitesprit?
    [INDENT][INDENT][/INDENT][/INDENT]


#2

Marge sa for siden:

Prøv med whitesprit ja, og du må ikke bruke vanlig vaskemiddel til reimatec. På barnebutikker og sportsforretninger selger de Techwash. Tviler egentlig på at du får vekk flekkene, kanskje du du klarer å skrape de vekk? Kjipe greier :(


#3

Ole Brumm sa for siden:

Whitesprit vil muligens ta bort fargen på tøyet så vær forsiktig.


#4

Kneazle sa for siden:

Jeg har funnet ut at vanlig matolje er like effektivt som white spirit når det gjelder å fjerne oljemaling fra hendene. Kanskje det er verdt et forsøk på klærne også? :vetikke:

Her har du ihvertfall en link til et flekkfjerningsleksikon :)


#5

daffy sa for siden:

Whitesprit nå brukt. Neste spørsmål er da hvordan fjerne whitespritlukt?


#6

daffy sa for siden:

Dette er visst den store flekkfjerningseksamensuken for meg. I går stanget jeg klossete nok inn i en hengende lykt og fikk hvite stearinflekker over hele den svarte ullkåpen min.

Jeg kjenner to triks for å få bort stearin, 1)kokende vann- det går ikke på ull og 2)fryseboksen - ikke plass til jakken i de få fryseskuffene vi har under kjøleskapet.

Så da lurer jeg på om noen har noen andre tips eller triks dere tror funker på stearin?


#7

gullet sa for siden:

Legg på en avis eller noe som kan være litt "trekkpapir" og stryk over med varmt strykejern.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.