Meta sa for siden:
Siste forbruksdag på baconet var den sjette, og kulturmelka gikk ut på dato i går. Jeg tenker altså å bruke melka i en kake... I kveld.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Meta sa for siden:
Siste forbruksdag på baconet var den sjette, og kulturmelka gikk ut på dato i går. Jeg tenker altså å bruke melka i en kake... I kveld.
safran sa for siden:
Melken hadde jeg ikke hatt noen skrupler med å bruke om den ikke har skilt seg eller lukter vondt. Baconet, mja. Lukt på det.
Fluke sa for siden:
Melka hadde jeg brukt om den oppførte seg riktig, men baconet hadde jeg kastet (er hysterisk for dårlig kjøtt etter en lei matforgiftning en gang).
Dixie Diner sa for siden:
Jeg hadde brukt begge deler tror jeg. Lukt på baconet først. Melken kan absolutt brukes, kulturmelk ER jo allerede surt. Jeg bruker vanlig melk flere dager over datoen også jeg, om den smaker og lukter helt greit. I mat og sånt altså (drikker ikke melk, usj).
Mikkeline sa for siden:
Jeg tror begge deler går helt fint. Lukt på baconet, men jeg tror ikke det er skjemt allerede nå. Det er vel bare en best før dato, og ikke siste forbruksdag?
Left sa for siden:
Samme her.
Meta sa for siden:
Jo, siste forbruksdag. Jeg kaster det, og lager kaken min.
Dixie Diner sa for siden:
Du steker jo baconet, så bakterier dør jo? Jeg hadde ikke kastet en hel uåpnet pakke med noe så digg som bacon. :elsker bacon:
Ibidelma sa for siden:
Hadde stekt baconet jeg. Man legger fort merke til om kjøttet har dårlig lukt. Kulturmelka hadde jeg også brukt siden den skal i en kake som skal stekes.
Meta sa for siden:
Javel da. Men jeg trenger ikke baconet i dag. Dersom det ikke lukter stygt i morgen, bruker jeg det. :lett påvirkelig:
Meta sa for siden:
:knegg: Nå står kaka i ovnen. Det var bare rett under tre desiliter melk igjen, og jeg trengte fire. Heldigvis hadde jeg noe gammel creme fraiche i kjøla også. TENK om den ikke hadde vært utgått på dato, kunne ikke brukt den da. Vi får se hvordan kaka blir. Jeg inviterer ingen tror jeg
Dali sa for siden:
Vet ikke om min kjære nabo er enig med deg i det, som spiste kylling som både var frosset og stekt :urk: Men bacon er kanskje hakket mer holdbart enn kylling :vetikke:
Syrnet melk er iallefall ikke farlig, så lenge den ser sånn tålelig normal ut og ikke lukter søppeldynge.
Benmurphy sa for siden:
Som en venn av meg sier: «Det er ikke et faresignal at melken eller fiskebollene er så gamle at de lyser. Det er når de slokker igjen man skal være på vakt.» Det samme gjelder helt sikkert bacon.
Ben "green and furry" Murphy
Meta sa for siden:
:knegg:
Aminta sa for siden:
:grøsser:
Jeg hadde kastet baconet tvert.
Melken hadde jeg nok også kastet, kjenner jeg meg selv rett, men jeg er hysterisk på datoer.
Mikkeline sa for siden:
Den teorien hadde jeg ikke stolt blindt på.
Men her er det jo bare snakk om et par dager, og baconet er jo både røkt og saltet. Hadde samme spørsmålet handlet om kylling for eksempel, så hadde jeg ikke tenkt på å bruke den.
LilleLeo sa for siden:
Jeg hadde brukt melken, men kasta baconet på dør!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.