Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Før julen ringes inn - 19

#1

Kalenderpiken sa for siden:

[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON

    1. årgang -

19

[1 Høst] [2 Palmen] [3 Tink] [4 Heilo] [5 Candy Darling] [6 Pøblis]
[7 Harriet Vane] [8 Maverick] [9 Pappalille] [10 Skilpadda] [11 Koma] [12 Nessie]
[13 Ru] [14 Inagh] [15 Kalenderpiken stepper inn] [16 Che] [17 Tallulah] [18 Matilda]
19 Toffskij [20 Svanen] [21 Kanina] [22 Tangerine] [23 Albertine] [24 Tåtti][/CENTER]

Denne høsten har vi bodd i Oxford. Oxford har alltid vært en av mine store forelskelser, eller i hvert fall siden jeg leste Dorothy Sayers’ Gaudy Night og umiddelbart skjønte at dette stedet var noe for meg. Nå er det selvsagt noe annet å ha hverdagslivet sitt et sted enn det er å være der som romantisk turist, men jeg synes fortsatt det er romantisk, selv om trafikken er helt idiot, og de vakre gamle husene unektelig også er nokså trekkfulle. (På kontoret mitt er det en sprekk i veggen ved siden av vinduet som man kan se rett ut gjennom. Trenger nesten ikke vinduet. Ah, these Georgian houses!)

Så min kalenderluke er fem julekort fra Oxford.

1. Snø

Det er jo nesten juks å stille med snøbilder, siden det ikke har ligget snø her på sju år. Men i år kom den altså, midt i desember. Det var nok til at folk tok med seg kajakken og stekebrettene sine ut for å ake. Det var nok til at ikke bare museene, men også alle skolene ble stengt. Det var fem centimeter. Ungene kommer aldri til å glemme at skolen gjerdet inn en bitteliten haug med livsfarlig snø med stripete sikkerhetsbånd à la mordåsted. Det var uforglemmelig.

2. Snømenn

Man kan mistenke at de stengte skolene fordi de skulle bygge snømenn. I hvert fall forsvant det meste av snøen på rekordtid inn i tusenvis av snømenn. Vi bygde en snøkatt med overlegen norsk teknikk (vi skjønte at man måtte kitte over jordstriper og høstløv med nysnø for en elegant hvit finish) og fikk ovasjoner fra forbipasserende. Alle collegene hadde selvsagt snømenn også, Magdalen hadde en med hatt, og All Souls hadde en med MA-kappe. Man må ta disse tingene alvorlig.

3. Desemberlys

Broad Street, Sheldonian og Bodleian, New[1] College Lane og spirene på All Souls er skamløst vakre hver dag, men i desemberlys?

4. Cherwell

I sentrum havner nå alle, men en av de beste tingene med å bo her, er å sykle til jobb langs Marston Cycle Path (som har ferister og tidvis et oppmerksomt kupublikum), og som tar seg utmerket ut både i morgendis og måneskinn. Eller å gå gjennom universitetsparken langs Cherwell, nå som alle puntene[2] er i opplag og bare ender bryter vannflaten. Det er ikke ille.

5. Gloria in excelsis

Men kanskje er det aller finest om natta likevel. Radcliffe Camera flombelyst. Småløpende studenter i kappe (eller i det minste smoking) på vei til collegejulemiddag.[3] Magdalen og Christ Churchs juletrær.[4] Eller taket på Christ Church Cathedral under årets julekonsert. Venite adoremus.


[1] New College er fra 1397. Sjikkli nytt.
[2] Det var egentlig stemning i heimen for å kalle dette kalenderbidraget «Julepunt», men de er altså ryddet bort for sesongen, så hele det fine ordspillet gikk i vasken.
[3] Hvis de kommer på sykkel, selvsagt uten lykt, rekker du kanskje akkurat å se skjortebrystet i tide før de meier deg ned.
[4] Jeg leste en nettdebatt om hvilket college som var hvilket Hogwarts-hus her om dagen. Det var stort sett bare én ting alle var enige om, og det var at Christ Church måtte være Slytherin. De har tross alt 13 britiske statsministre på samvittigheten. Så det var altså der Dumbledore hadde kontoret sitt, sånn egentlig.


#2

Blondie sa for siden:

Åh, Oxford! :elsker: Så magisk, takk for en titt inn i den britiske hverdagen deres.


#3

Inagh sa for siden:

:hjerter:


#4

nolo sa for siden:

Deilig luke. :hjerter:


#5

Nenne sa for siden:

Så moro å få se! :)


#6

Dali sa for siden:

Takk for titten! Fine bygg!


#7

Matilda sa for siden:

Finfin luke! Jeg følger en del instakontoer som er helt til å drømme seg bort i, dine bilder er vel så vakre i så måte. :hjerter:

(Jeg følger dessuten en Oxfordbasert lærer og hagedame, hun hadde også undervisningsfri to dager på grunn av snø. :humre:)


#8

Pamina sa for siden:

Det er noe med England, altså, og ikke minst Oxford. :hjerter:


#9

Appelsin sa for siden:

:hjerter:
Oj så fint! Jeg var i London forrige uke, og så spør av alle snømennene der :humre:


#10

Høst sa for siden:

Oxford. :hjerter: Takk. :)


#11

Timar sa for siden:

:hjerter: Oxford, altså! Takk for flott luke!


#12

Millen sa for siden:

Takk for fin luke. :)


#13

Fersken sa for siden:

Takk for titten og fine bilder. :hjerter:

Må humre litt over reaksjonene på litt snø (og is).


#14

Bluen sa for siden:

:hjerter:


#15

Toffskij sa for siden:

Vår skole nøyde seg heroisk med én stengt dag, dagen etter åpnet de seint, hadde tutor group (typ klassens time) halve dagen, og gjetet ungene rundt i skolegården i bevoktede grupper så de ikke skulle skli på isen eller (gisp!) kaste snøballer.


#16

Skilpadda sa for siden:

Så nydelig! :hjerter:


#17

Martis sa for siden:

Takk for titten! Så fint det ser ut.
Jeg måtte flire av beskrivelsen av den farlige snøen, er jo litt som nordlendinger tror østlendinger reagerer når det kommer litt snø i Oslo. :knegg:


#18

Toffskij sa for siden:

Ja, engelskmennene er helt klart ekstremsøringer. :knegg: (Jeg kjenner et par kanadiere her, og vi fniser og himler med øynene i skjønn forening.)


#19

Gaia sa for siden:

Engelskmenn og snø, ass. :hehehe: Det ser jo virkelig ut som dere har det helt vidunderlig, og lever i en eller annen sjarmerende britisk TV-serie. :hjerter:


#20

Maverick sa for siden:

Åh, frysninger! :elsker:


#21

Tallulah sa for siden:

Haha, jeg kan tenke meg at ungene syns denne tilnærmingen til snø var noget overdreven. :knegg: Når det er sagt, så kommer Hiawata alltid sur hjem fra skolen når vaktmesteren til slutt strør issklia de bruker friminutt på friminutt på å polere og lage, fordi den til slutt blir så glatt at skolen ikke ønsker flere brukne armer og hodeskader.


#22

Pelle sa for siden:

Herlig luke!!


#23

Mex sa for siden:

Herlig luke! :hjerter: Takk for titten.


#24

Nessie sa for siden:

Å, jeg har så lyst til England :elsker:
Takk for fin luke! :D


#25

Addison sa for siden:

Så herlig luke! :hjerter: Må til England igjen snart!! :elsker:


#26

Palmen sa for siden:

Takk for titten! :hjerter:


#27

Pappalille sa for siden:

Fin luke. =) Ond snø! :knegg:


#28

Anda sa for siden:

:hjerter:


#29

Eia sa for siden:

Åh! :hjerter:


#30

Trixie sa for siden:

Takk for fin luke.


#31

Canisa sa for siden:

Nydelig luke. Takk for titten :hjerter:


#32

vixen sa for siden:

Oxford


#33

Kanina sa for siden:

:love: :forelska: Tusen takk for nydelig luke!


#34

gnuri sa for siden:

:hjerter: Tusen takk for finfin luke. Som nordlenning flirer jeg høyt av all den farlige snøen :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.