Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Hva kan man gjøre med hardt brunsukker?

#1

Skilpadda sa for siden:

Er det noe man kan gjøre med brunt sukker (demerarasukker) som har ligget i åpnet pose og blitt steinhardt, for å få det noenlunde mykt igjen? Varme det, mikrobølge det, ha vann i det eller noe annet? (Helst noe raskt, siden jeg egentlig trenger det omtrent nå. :o)


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Pakke det godt inn og bruke hammer kanskje? :kreativ:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg leste hva man kunne gjøre for å få det HELT fint igjen og det funket faktisk veldig bra. Desverre er det så mange år siden og jeg husker det faktisk ikke. :hjelpsom:

Vent litt, pakke det inn i et fuktig kjøkkenhåndkle, hele pakken altså? Jeg må tenke litt her.


#4

Martis sa for siden:

Jeg lurer på om ikke mamma brukte å putte en brødskive på toppen, så sugde sukkeret fuktigheten ut av brødet og ble mykt igjen? Men jeg aner ikke hvor lang tid det tar...

Hammertrikset er jo raskt og enkelt, men sukkeret blir ikke mykt av den grunn :dulte:


#5

Skilpadda sa for siden:

Noe med fuktighet høres rimelig ut, ja. :nikker: Det må jo være uttørking som gjør at det har blitt hardt. Jeg skal prøve å pakke inn hele klumpen i et fuktig håndkle og se hvor mye det hjelper på kort sikt - ser det ut til å ta for lang tid, får jeg stikke ut og kjøpe nytt sukker.


#6

Beathe sa for siden:

Noe med å legge sukkeret i en liten bolle og stramme et fuktig håndkle eller noe over. Tror jeg.

Men jeg tror du bare kan stikke i butikken med en gang - tror neppe håndkletipset er noe quick fix...


#7

daffy sa for siden:

Hva med å ha det i matmikseren og kjøre det fint igjen?


#8

Beathe sa for siden:

Eller så husker jeg jo at i mine yngre, fattige og tobakkrøykende dager puttet appelsinskall i rulletobakken dersom den var blitt tørr. Funket fint det!


#9

Veronal sa for siden:

Sukkeret kan like gjerne ha blitt hardt pga. fuktighet og ikke pga. tørking (smeltet litt i kantene, så har fuktpåvirkningen avtatt og sukkeret har krystallert igjen). Jeg ville heller gått for hammermetoden for å pulverisere det.


#10

Toffskij sa for siden:

Den metoden har jeg brukt flere ganger ( :sparke: ) med stort hell. Gjerne kombinert med hammermetoden først. :løsningsorientert kjøkkensjuske:


#11

daffy sa for siden:

Hva skal du lage med brunt sukker da? :nysgjerrig:

Husker oppskriften på de syndig deilige blåbærhavrekjeksene du la ut for lenge siden.


#12

daffy sa for siden:

Skal det være komma mellom syndig og deilig i forrige innlegg?


#13

torsk sa for siden:

Slå det heller sammen til et ord, det passer bra.


#14

Skilpadda sa for siden:

Poden og jeg skal lage "fruktsnurrer", som det er oppskrift på i kokeboken hans. Det ligner på kanelsnurrer, med en halvgrov hvetedeig med honning i, fylt med banan, aprikosbiter, brunt sukker, revet appelsinskall og kanel. Vi har aldri laget dem før, men det høres godt ut. :)

Nope, for "syndig" er et adverb som står til adjektivet "deilig" (det er ikke kjeksene som er syndige, men de er deilige på en syndig måte). Hvis begge hadde vært ment som adjektiver, skulle det vært komma, men da måtte begge vært bøyd i flertall - "de syndige, deilige blåbærhavrekjeksene".


#15

Anda sa for siden:

Kan ikke hjelpe (hadde gått for hammerforsøket) men er imponert over spikkevirksomhet midt i krisen.

:heiagjeng:


#16

Mei sa for siden:

Jatakk den oppskriften vil vi gjerne ha :neie:


#17

malena sa for siden:

:jupp:


#18

Nenne sa for siden:

Jeg har gått for hakke- og hammermetoden i øyeblikket og for innkjøp av nytt dagen etter for å være klar til neste gang.


#19

Skilpadda sa for siden:

Innpakking i fuktig håndkle en times tid gjorde den ytterste delen av sukkeret mykt og fint og jeg fikk skrapet av de hundre grammene vi skulle ha. :riktig:

Fruktsnurrene står i ovnen nå og lukter godt. :nam: Dere skal få oppskriften i egen tråd.


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg har gjort det en gang. Resultat: Kjøpe ny matmikser. Så det ville jeg ikke tatt sjansen på igjen.


#21

Filifjonka sa for siden:

Skilpadda, har du forresten oppskriften på de kjempegode havre(?)kjeksene du serverte den gangen vi var hos deg? Jeg husker ikke at det var blåbær i dem, men det var kanskje de omtalte syndigdeilige?


#22

Skilpadda sa for siden:

Det er ganske sikkert de samme, og det var antagelig bare rosiner i dem dere fikk. De er fryktelig gode, ja, og definitivt det som før i reklamen het "næringsrike" (= stappfulle av kalorier :knegg: ). Oppskriften ligger i denne tråden.


#23

Filifjonka sa for siden:

Takk, de skal jeg jammen prøve. Hadde glemt dem. De var veldig gode, og at de er, eh, næringsrike får man vel bare ta med på kjøpet! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.