Vi skal ha pinnekjøt i dag, og eg skal sjølvsagt ha både raudkål, surkål og rabbestappe til. Er det nokon som har tips til korleis få til mjuk og saftig konsistens på rabbestappa? Mi vert ofte litt småkornete og melka skiljer seg litt frå stappa. Kva gjer eg feil? Kokar eg rabba for kort tid?
Korleis lagar du di beste rabbestappe?
Jeg bruker fløte istedetfor melk, og bruker litt kraft fra pinnekjøttet. Den blir med andre ord ikke spesielt light. Jeg moser også en kokt potet oppi, uten at jeg husker helt hvorfor jeg gjør det. (Det er vel noe mamma har sagt at jeg skal gjøre.) Jeg har aldri hatt problem med at den blir kornete.
Det er ei viss moglegheit for at eg er utolmodig når eg er svolta, og dermed kanskje ikkje kokar kålrabien heilt lenge nok :sparke: Det kan vel sikkert forklare den kornete konsistensen? Takk for tips Monsoon. :blomst:
Jeg vet ikke om kanskje det samme gjelder for kålrotstappe som for potetstappe, at man ikke skal koke med salt i vannet? Da blir ihvertfall potetstappe vannete og kornete.
Hvor lenge bruker du å koke kålrabien da Alfa? Vi skjærer den i tja.. ca. 2 cm terninger og koker oppimot 20 min. Vi bruker 2 gulrøtter på en middels stor kålrot, og har melk, salt, pepper og litt smør oppi.
Takk for gode tips. Eg skal prøve å koke utan salt, MinaX. Det har eg ikkje tenkt på før. No står pinnekjøtet og putrar, og det luktar himmelsk. Berre så synd at vi ikkje skal ete før halv sju i kveld :utolmodig:
Eg bereknar alltid for lite tid, så eg endar opp med å ta den litt for tidleg. I dag skal eg setje den på kok ein time før mat og heller la den halde varmen i vatnet dersom den vert raskt mør :nemlig:
Jeg eeelsker kålrabistappe, det er det beste som finnes. Jeg koker kålrabien i biter til den er helt mør, heller av vannet, tilsetter evt. litt kraft fra pinnekjøttet om det er det vi skal ha til, har i litt fløte og MASSE smør og moser i vei med en potetmoser. IKKE stavmikser, da blir det ikke like godt, av en eller annen grunn.
Ja, og så salt og pepper etter smak. Aldri gulrøtter, hvit saus eller annet oppi, fysj. Den blir nok kornete om du koker den for lite ja, det har jeg aldri gjort og har heller aldri opplevd at den er blitt kornete.
Den må kokes lenge nok, ja. Lengre enn man pleier å koke kålrabi når man bare skal spise den. Vi har oppi ei gulrot, ei potet (den binder stappa litt sammen), fløte, kraft og pepper.
Kunne ikke vært mer enig. Og salt og pepper, og en liten dæsj sukker hvis kålrota ikke er spesielt søt.
Og bruk manuell stapper - ikke stavmikser, da blir det "limete". Rør godt rundt, så den fluffer seg litt.
Jeg skal liiiite ha kålrabistappe til vossakorven i morra. Pinnekjøtt til uka. :hyper:
Jeg har heller aldri hatt rødkål og surkål til slikt, men siden jeg elsker begge deler MÅ det jo bare bli godt? :D
Vi har kalkun annenhvert jul (det året vi feirer her hos meg), og da er det selvsagt obligatorisk med rødkål. :mmm:
Jeg lager den sånn som Iset, muligens med litt mindre smør, og gjerne med en potet eller to. :) Syns det er en mye bedre variant enn den som er med hvit saus.
Så klart ein skal ha surkål og rødkål til pinnekjøt. Noko anna skulle tatt seg ut :nemlig:
Rabbestappa vart himmelsk :lykkelig:. Rabbe og gulrot kokte lenge og utan salt, og mykje fløte, smør og litt ribbefeitt gjorde verkeleg susen for smak og konsistens. For første gong drakk eg rødvin til pinnekjøt. Det gjekk faktisk an, men det vert nok øl til julemiddagen ja.
Jeg bruker både gulrot og kålrabi. Jeg koker med lite vann, hviskjelen er full av gulrot og kålrot i små biter, er det bare noen cm med lettsaltet vann.
Når man spiser festmat er det ingen grunn til å være gniten. Jeg tømmer av vannet, har i en røslig klatt smør, masse masse pepper, en dæsj fløte og bruker stavmikser. Smak til med salt. Økogrønnsaker gir stappe helt uten bittermsak.
Vi bruker en stappe med: Kålrot, gulrot og søtpotet (yams)
Det blir kjempegodt! Kok det opp i små biter i lettsaltet vann. Ha også oppi litt av pinnekjøtt kraften når du moser. Blir kjempegodt :)
(Fløte eller Creme fraiche er også godt i)
Jeg bruker kålrot, en potet og tre små gulrøtter (øko). Skjærer i små biter og koker 20-25 minutt, litt smør eller fløte eller begge deler i foodprosessor + salt, pepper og evnt. litt hvitløk.
Et lite meldryss kan hjelpe til med å "binde" den litt. Det trengs selvsagt ikke i potetmos, siden potetene selv inneholder stivelse. Men siden kålrabi ikke har (like mye) stivelse, så kan det være greit å ha litt mel i. Jeg bruker ca en ss til en middels stor kålrabi, kanskje litt mindre. Prøv med litt, rør inn, la det småkoke et par minutter, og se om du evt. må gjenta. Fløte og smør er en selvfølge!
Jeg må bare si at jeg ble utrolig snytt i dag! Vi skulle feire mini-julaften hos svigers fordi min svoger reiser til Thailand på torsdag og blir borte i en hel måned fremover. Så det ble servert full julemiddag med ribbe og alt tilbehør, og riskrem med mandel i til dessert.
Kålrabistappe stod selvsagt på bordet, men den så veldig lys og tynn ut, så jeg spurte hva som var oppi den? Joda, KÅLRABI, PEPPER OG OLJE!!! Olje!?! Jeg spurte om hun ikke pleide å ha smør i, men da sa hun at de prøvde å slanke seg, så da hadde de kuttet ut smør og sånt. Eh. Greit at de vil slanke seg, men skal man invitere folk på middag, til og med julemiddag av alle ting, er det vel ikke akkurat tiden for å spare inn på kalorier? ÆØsj, jeg ble skikkelig snytt (selv om jeg selvsagt ikke viste det, jeg har da folkeskikk).
Sist, da vi spiste kjøttkaker hos dem, hadde de sløyfet saus fordi svigerfar hadde høyt kolesterol. Han kunne vel da for fader latt være å spise saus da!!
Ja, jeg er hormonell, men jeg liker ikke når folk tukler med den kjære og kjente gode maten. :snurt:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.