Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fruktsnurrer (oppskrift)

#1

Skilpadda sa for siden:

(Oppskriften er hentet fra boken Vi baker! og dette heter egentlig "Brytebrød med aprikoser og banan".)

Gjærdeig av

50 g gjær
1,5 dl melk
1 dl vann
3 dl fin sammalt hvete
ca. 3,5 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts honning
1 egg

Fyll:

50 g smør, smeltes
2 bananer skåret i tynne skiver
2 dl tørkede aprikoser, hakkes
revet skall av 1 appelsin
2 ts kanel
100 g brunt sukker

Bland bananer, aprikoser og appelsinskall i en bolle. Oppskriften sier ikke hva man skal gjøre med det smeltede smøret, så jeg blandet det også i. :knegg: Kjevle den hevede deigen ut til 25x60 cm, fordel fyllet utover (men ikke på den ytterste centimeteren), dryss kanel og brunt sukker over og rull sammen. Skjær rullen i 18 stykker som settes i langpanne til etterheving.

Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter.


#2

Polyanna sa for siden:

Det så godt ut! Smakte det, eller?


#3

Mei sa for siden:

Ble det godt? Er enig i at fruktsnurrer hørtes bedre ut enn brytebrød, og jeg tipper denne oppskriften blir prøvd ganske raskt her i huset.


#4

Skilpadda sa for siden:

De var gode, men jeg tror jeg likte dem bedre enn poden gjorde. Han er ikke så glad i appelsinskallsmaken som jeg; mulig jeg vil droppe skall en annen gang og kanskje bare klemme i litt appelsinsaft i stedet.


#5

Veronal sa for siden:

Takk for god oppskrift. Jeg brukte denne da jeg kom på at det var farsdag i morges. Jeg hadde ikke aprikoser så jeg brukte 1 pakke rosiner og 1 eple i stedet. I tillegg brukte jeg Fibra fullkornsbrødblanding (det var det eneste jeg hadde) i stedet for en blanding av hvetemel og fin sammalt. Brukte 1-2 ts vaniljesukker i fyllet også. Stor suksess hos den unge og gamle mannen. :jupp:


#6

Marge sa for siden:

[quote=Skilpadda;650200] Oppskriften sier ikke hva man skal gjøre med det smeltede smøret, så jeg blandet det også i. :knegg:

:knegg:

Dette skal jeg lage til bursdagen til eldstemann.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.