Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerboktråden 2018: Hva skal du lese i sommer?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, hva får bli med i feriekofferten, tursekken eller strandbagen? Eller har du lest noe du anbefaler andre? Si gjerne en setning om boka slik at andre (jeg! :glis: ) kan bli inspirert.

Jeg holder for øyeblikket på med med Berge, av Jan Kjærstad. Det handler på et vis om 22. juli, uten å gjøre det. Snedig skrevet om tiden rundt terrorangrepet, og forbausende morsom selv om bakteppet er fælt.

Ellers har jeg nettopp lest Tante Ulrikkes vei, og anbefaler den sterkt. Godt skrevet bok, som både er gjenkjennelig og sår og fin. Godt skrevet om menneskelige mekanismer, å være ung, ha for mye ansvar, gleden og byrden ved å representere og rett og slett en viktig bok.

Nå leter jeg etter noe ala A Tale for the Time Being og Were'd you go, Bernadette? som har vært mine favoritter fra de foregående sommerne.


#2

Divine sa for siden:

Jeg holder på med Tracey Thorns selvbiografi kalt Bedsit Disco Queen. Jeg er stor fan av henne, og hun skriver bra, så jeg koser meg veldig med denne.

Skal deretter lese Tante Ulrikkes vei, og så tenkte jeg å prøve meg på Et dukkehjem, faktisk. Etter det vet jeg ikke.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg har lest de første fem Jan Guillou-bøkene om Brobyggerne og deres etterfølgere. De to neste ligger klare. Jeg har også den siste boka i Ken Follets århundretrilogi igjen, så den er også på planen. Så får vi se hva som ellers byr seg.


#4

emm sa for siden:

Må få med meg "To søstre" av Seierstad. Den har ligget lenge å ventet på meg. Ellers er jeg litt blank, henger her for inspirasjon!


#5

Cuyahoga sa for siden:

Jeg skal gjenlese mye John Irving, og muligens Nadime Gordimer. :memory lane:


#6

Floksa sa for siden:

Gert Nygårdshaugs femte bok i serien om miljøteroristene og Mariposa gruppen kommer 10 august. Jeg skal bestille signert eksemplar i posten. Herregud som jeg gleder meg!!
Ellers skal jeg lytte ferdig Jan Guillous serie Det store århundret. Den siste boka i Roy Jacobsens serie De usynlige kommer som lydbok 26 juni. Gleder meg til den! Jon Irvings Til Jeg finner deg.
Helga Flatlands Bli vis du kan, reis vis du må. Også har jeg fått anbefalt Edvart Hoem. Tror han skal bli et fint bekjentskap.


#7

mkj sa for siden:

Hvis jeg får ro i kroppen til å lese fysiske bøker så skal jeg lese krigsseilerbøkene til Jon Michelet.

Går ellers mest i lydbøker, mye "billig" amerikansk krim som fungerer godt til mitt pendlerbruk.

Hvis noen har Storytel så vil jeg forresten anbefale boken om Mikael Persbrandt som han leser selv. Aldri før hørt en så god opplesning.


#8

Fakse sa for siden:

Jeg er halvveis i Åttidallet av Ketil Bjørnstad, og håper å komme i mål med den. Tiden vil vise.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja! Takk for at du minnet meg på disse, det skal jeg se om jeg kan få tatt tak i også. Jeg må se til å få lest Marthe Michelets bok om deporteringen av jødene også: Den største forbrytelsen.


#10

Novla sa for siden:

Åh! Det har ikke jeg fått med meg - yeeey! :vilha:

Jeg skal lese Elizabeth Jane Howards "Cazalet Chronicles", samt litt krim (holder på med Elizabeth Georges nyeste, og har ferske bøker fra Peter James og Sharon Bolton på vent).


#11

Toffskij sa for siden:

Akkurat nå leser jeg Michael Ondaatjes nyeste, Warlight (som lover godt). Den neste på lista er kanskje Elizabeth Strouts My Name Is Lucy Barton (elsket Olive Kitteridge). Ellers vurderer jeg Preti Tanjea: We That Are Young (King Lear i moderne indisk setting).


#12

Cuyahoga sa for siden:

Åh, Warlight må jeg lese!


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har akkurat startet på Tante Ulrikkes vei og gleder meg til den.

Ellers er jeg i tråden for å få tips.


#14

Mei sa for siden:

Anbefaler veldig Pust for meg (Cecilie Enger) og Den glitrende snøen ved verdens ende (Eowyn Ivey).

Jeg har også nylig lest Tante Ulrikkes vei, Du er så lys og Ingen savner Edward Niema. Greie bøker det også, men kan ikke måle seg med de to førstnevnte.


#15

Macky sa for siden:

Jeg holder på en triologi skrevet av Sarah Lark, har lest «Den lange hvite skyens land», og holder nå på med «Kivien kaller», så blir jeg vel å lese siste bok «Maorienes sang»


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også Elisabeth Strout lastet ned på Kindle, sammen med Vernon Subutex (Virgine Despentes) og Marit Eikemos Gratis og uforpliktende verdivurdering.

Også har jeg en del igjen av Gai-jin av James Clavell, og har lyst å reise til Japan. :trasser:


#17

veobra sa for siden:

Denne skal jeg lese.


#18

apan sa for siden:

Jeg driver med Klassen av Marte Spurkland og håper jeg får lest den ut før jeg må levere den igjen. Videre står jeg i kø på Tante Ulrikkes vei og håper den kommer til ferien. Om jeg får lest de to, skal jeg være fornøyd tror jeg.


#19

millact sa for siden:

Holder på med Agnes i Senga av Heidi Linde. Det er en fornøyelig bok.


#20

Ru sa for siden:

Jeg vet ikke. :gal:
Jeg har vært på andre-verdenskrig-kjøret en stund nå, egentlig litt tilfeldig. Siste boken jeg leste var Syrinpikene. Jeg kjøpte den til og med på norsk. (Det er så lite meg å kjøpe engelske bøker på norsk. :knegg: )

Må fylle opp Kindlen før ferien i hvert fall. Og så får vi se. Følger med her etter tips. :nikker:


#21

GinaK sa for siden:

Dersom du ikke vet det så er det en siste bok også. :hjerter:

Et håp ved verdens ende. Utrolig fin historie alle bøkene.

Jeg liker historiske bøker med lang historie som varer lenge.
Nå leser jeg Middelaldertriogien av Ken Follet. Har akkurat begynt på bok 2, Katedralen.


#22

rine sa for siden:

Nå måtte jeg google Tante Ulrikkes vei, den tror jeg at jeg også må prøvd å få lest i sommer. :jupp: Ellers har jeg lyst til å lese Maja Lunde-bøkene i løpet av ferien, og også prøve å få avsluttet Arv og miljø (Vigdis Hjort) som jeg startet forrige sommer. Har lest bøker i mellomtiden, altså, men Arv og miljø tapte den gang i kampen mot mer interessante saker.


#23

Stompa sa for siden:

Jeg har Tante Ulrikkes vei høyest på lista. Dessuten skal jeg lese opp igjen tre Ibsen-stykker som vi skal bruke på Vg3 til høsten (Peer Gynt, Hedda Gabler, Vildanden), og så blir det nok litt lettbeint chick lit og litt tyngre litteratur som er norskfag-relevant.


#24

Mei sa for siden:

Sarah Lark er notert på min liste. Tror jeg har førsteboken faktisk. Liker også tykke bøker, føljetonger og lange historier. Liker ikke å begynne på nye bøker og være i den fasen hvor jeg ikke vet om jeg liker boka og om det er verdt å lese videre. Leser fryktelig fort, også når jeg prøver å la være.


#25

amylin sa for siden:

Tante Ulrikkesvei er en utrolig god bok. Kjente igjen veldig mye i den boka.

Jeg aner ikke helt hva jeg skal lese i sommer. Har litt lyst å gi Game of Thrones en sjanse til. Kanskje jeg skal gyve løs på Ken Follett sin Century-serie? Ellers har jeg lånt en del bøker på biblioteket i dag, men tror ikke det er så mange av de som blir med på ferien.


#26

Teflona sa for siden:

Har med Tante Ulrikkes vei i kofferten, samt Selfie (krim). Skal også lese A little life på Kindlen.


#27

amylin sa for siden:

Å, A Little Life satte spor hos meg. Den tok meg lang tid å fordøye og satt lenge i.


#28

Teflona sa for siden:

Hørt mye godt om den, har spart den til ferien!


#29

Orkide sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt Tante Ulrikkes vei. Den gleder jeg meg til og det blir nok den eneste skjønnlitterære boken jeg klarer å lese i sommer. Ellers blir det bare faglitteratur :student:


#30

Fløyel sa for siden:

"Omgitt av idioter" av Thomas Erikson.


#31

Engasjert sa for siden:

De tre første er jo en trilogi. Når jeg leser beskrivelsen av Et håp ved verdens ende, oppfatter ikke jeg at det er en fjerde bok i samme serie.

Men du anbefaler den også? Jeg leste de tre første i fjor sommer, og var helt fengslet!


#32

Engasjert sa for siden:

Da havna Tante Ulrikkes vei på Kindlen min. Der ligger det mye krim fra før. Jeg har nesten lest meg gjennom alt av Peter James. Det er lettleste bøker med gode plott, men når du leser dem fort etter hverandre, er det litt irriterende når noen fraser går igjen i bøkene. Men det er sikkert ikke meningen at man skal lese hele bibliografien i løpet av en vår.


#33

GinaK sa for siden:

Nei, den er frittstående men handler om barnebarnet. Eller mulig det er oldebarnet. Mange tråder fra de tidligere bøker blir tatt opp og det er en fin avslutning. Imponerende reise. Kjempefin altså om du likte de forrige.


#34

Engasjert sa for siden:

Takk, da havner den også på Kindlen. Likte de tre andre veldig godt, og trenger avveksling fra krim :-)


#35

Lavender sa for siden:

Mannen har lånt Elena Ferrante, kvelande kjærleik til meg. Jeg kom hjem fra Ark med Ken Follet, den evige ilden og så ble jeg glad for å finne Edvard Hoem, liv andre har levd. Det er bok fire, og jeg som trodde det var triologi jeg leste.

Nå har jeg to kilo bøker, skulle hatt Kindle.


#36

Engasjert sa for siden:

Kindle er topp! Jeg bruker den hjemme og synes det er praktisk, men når jeg skal på ferie og kan ta med mange flere bøker enn jeg tror jeg rekker å lese, er det bare gull :-)


#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan også slenge meg på anbefaling av T.U.V., særlig i disse Malkenes-tider. :jupp:


#38

Musemus sa for siden:

Åh, jeg skal ha med bøker for fire uker på stranda. Hadde med 6 stk ifjor - og må nok kanskje ha med én til i år.
Har tenkt på Tante Ulrikkes vei, Arv og Miljø og Fremdeles Meg.
Tips gjerne om andre bra bøker. 😍


#39

Fjols sa for siden:

Har lastet «Tante Ulrikkes vei» og «En moderne familie»til lesebrettet mitt, det må nok bli et par til og da tenkte jeg på «Tjenerinnens beretning» og «Opprinnelsen».


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.