Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Basehopping - hva syns dere?

#1

frukt sa for siden:

Det er for tiden et basehopp-arrangement på Kjerag, og i dag døde en av deltakerne. Det er det 13. dødsfallet ved Kjerag siden 1996.
www.aftenbladet.no/lokalt/i/G1mBMQ/-Na-hopper-de-fra-Kjerag-igjen---to-timer-etter-dodsfallet (for abonnenter)

Selv er jeg nokså negativ til basehopping. Det er ingen nødvendig aktivitet, og når det går galt på en plass som Kjerag krever det store ressurser å hente ned folk. Både helikopter og alpin redningsgruppe involveres.
Men det er jo også mye annet som er farlig, og ikke livsnødvendige aktiviteter så å forby basehopping fullstendig er kanskje ikke riktig? :vetikke:


#2

Madicken sa for siden:

Jeg er svært skeptisk til bergingsressursene denne "sporten" utløser.


#3

Nenne sa for siden:

Basehopping kan man godt forby, ev. bare tillate dersom de som skal hoppe er forsikra i "huet og ræva" som man sier her omkring, sånn at alle redningsaksjoner er fullfinansiert av hopperne.


#4

Pelen sa for siden:

Enig, og jeg er gammel fallskjermshopper.

#5

Polyanna sa for siden:

Men de må dekke redningsoperasjonene, må de ikke?


#6

frukt sa for siden:

Aner ikke?


#7

Tallulah sa for siden:

Jo, jeg tror at det er strenge krav til å få tillatelse nå. Og hopper man uten, så vil man få krav i etterkant. Det hjelper jo ikke mot den psykiske påkjenningen det er å hente ut mennesker som er knust mot en fjellvegg, ei heller senker det risikoen til redningsaksjonen.


#8

Bluen sa for siden:

Det er minimalt med forståelse fra denne kanten, kjenner jeg, for en slik "sport".


#9

Strå sa for siden:

De må gjerne drive sporten sin, det er et relativt fritt land, men å forvente at andre skal risikere livet for å hente dem når de sitter fast/slår seg i hjel, er over min forstand. Det blir litt som Himalayaklatrere, det er en ganske risikabel aktivitet, også for redningsmannskapet. En klatrer tillot seg å være skuffet over at redningen kom sent, leste jeg i et intervju her i vinter/vår. Redningspatruljen mente været var for risikabelt. Sårry for avsporingen.


#10

Simone sa for siden:

Pengar er ein ting, men dei som skal redde hopparane blir også utsatt for fare. Det er eint ting som ikkje kan målast i pengar.
Eg tenker at det bør forbys heilt. På sikt vil bøter og straff føre til at problemet blir gradvis mindre, men det vil likevel vere nokon som hoppar og ein kan vel ikkje berre la vere å hjelpe dersom det skjer ulykker, sjølv om det er forbudt å hoppe?


#11

-ea- sa for siden:

Det er jo ikke flust av redningspersonell heller, det er jo de samme folka som må forlate sin daglige jobb og rykke ut nok en gang, enten de er betalt eller ei.
Så jeg ser ikke at betaling for redningsaksjon hjelper noe særlig, risiko og slitasje på folk blir ikke mindre.


#12

Pegasus sa for siden:

Det ser veldig moro ut, å hoppe altså. At risikoen er høy, får man ta på sin egen kappe. Men det med hjelpepersonell som må hente ned skadde og døde- ikke greit. Så vet ikke helt hva jeg synes. Jeg er litt blandet.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg så nå mest for meg at slikt redningspersonell var ansatt av for eksempel forsikringsselskapene jeg da. Ikke at frivillige skulle gjøre jobben. Det ville nok koste en formue, så mange basehopp ville bli unngått fordi det ble for dyrt.


#14

Maverick sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det i tråden her skrives "sport", og ikke sport, det er da definitivt en sport. Man kan jo godt mene at det er en teit sport, selvfølgelig.

Krav om forsikring som fullfinansierer redningsoperasjoner hadde vært veldig greit å ha som obligatorisk, men hvis man skal begynne å forby basehopp, skal man forby fjellklatring? Og offpiste-kjøring? Og havpadling? Eller turister i utfordrende fjellruter? Det er mye aktivitet som potensielt utløser dyre og belastende redningsaksjoner.


#15

Madicken sa for siden:

Ja, nå kan jeg bare snakke for min egen del, men jeg skriver "sport" fordi jeg synes det er en teit sport. :jupp:


#16

rine sa for siden:

:nemlig:

Og så er det jammen forskjell på havpadling, fjellturer og basehopping, altså. Det er rett og slett en mye farligere sport, og den utløser dyre og risikable redningsaksjoner.


#17

Polyanna sa for siden:

Offpistekjøring krever da menneskeliv rett som det er. Og veldig krevende redningsaksjoner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.