Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lego som går ut av bruk - hva nå?

#1

Kaprifol sa for siden:

Hva gjør dere med lego som har gått ut av bruk? Vi har en del, og det ligger hulter til bulter i en kommode og i noen bokser. Ikke som opprinnelige eller fullstendige byggesett.

Selger man?
Gir bort en boks med ymse?
Er folk interessert i å overta?


#2

Timar sa for siden:

Hvis det er vanlig byggelego/duplo så tror jeg nok du kan få solgt det, men hvis det er rester etter byggesett, så får du i beste fall gitt det bort. De klossene er ikke nødvendigvis like anvendelige som "vanlige" klosser. Og så tror jeg de fleste har mer enn nok sånne halve byggesett selv.. :cool:


#3

Kaprifol sa for siden:

Nettopp! Dette må være et allment kjent problem. Hva gjør dere?


#4

Anne C sa for siden:

Jeg tar vare på all lego. Jeg satser på at vi får et barnebarn eller to, og da har de noe leker her. Alle barnebarn til foreldrene mine har lekt med leker fra vi var små.


#5

Teofelia sa for siden:

Når den tid kommer, så blir det satt på loftet til eventuelle barnebarn. Lego og Brio-toget er vel de to lekene jeg tror mest på at vil være like aktuelle for neste genereasjon.


#6

Acino sa for siden:

Hele ting fra byggesett som går i stykker og ikke blir bygd opp igjen går i sammen med resten av legoen. Mine synes ofte det er gøyere å bygge fritt enn å leke med ferdige ting.


#7

mina sa for siden:

Legoen har ikke vært i bruk på en stund her, så jeg tenker å sette alt på loftet til barnebarna vi forhåpentligvis får :)


#8

Erica sa for siden:

Vi har satt det i kjellerboden i påvente av flere barn i familien (as in barnebarn).


#9

Myria sa for siden:

Nå er vårt i bruk fremdeles og kommer til å være det en del år til, men planen er å ta vare på alt av Lego med tanke på barnebarn.


#10

star sa for siden:

Jeg driver for tiden med husets Lego. Har planer om å selge noe, så der sjekker jeg at alle delene er på plass. Resten taes vare på. Her er det meste i original form da. Så jeg sorterer etter serie.


#11

Guttemammis sa for siden:

Samme her, vi har enormt mye lego og duplo som skal bli tatt vare på til forhåpentligvis fremtidig(e) barnebarn. Samme gjelder togbane og andre leker.


#12

Anne C sa for siden:

Lego, Duolo, Drio og sånne dyre Schleich dyr tar vi vare på. Og Cars-bilene. Ellers har vi gitt bort alt annet til små fettere.


#13

millact sa for siden:

Nå er alt satt på loftet, usortert. Spares på.


#14

Sol sa for siden:

Jeg har tatt vare på alt, pent samlet i tette plastbokser. Lego er de eneste lekene jeg har spart på, i tillegg til noen hjemmelagede dukkeklær.


#15

Isbjørn sa for siden:

Alle settene som barna har fått og kjøpt opp gjennom årene er samlet i en haug på rommet til 11-åringen. Det er jo moro å bygge ett sett 1 gang, så leker man bittelitt med det før det blir stående i ei hylle. Eller det blir demontert og lagt i legohaugen.

Barna (og jeg) har holdt på mer med fri konstruksjon og det virker mere engasjerende på sikt.


#16

Einhyrningur sa for siden:

Det selges i boksevis på Facebook til nokså høye summer ser jeg.


#17

Lyppa sa for siden:

Vi har enorme mengder, og det er komplett umulig å finne deler til et spesielt sett. Har solgt en stor kasse for noen tusenlapper, resten er foreløpig på loftet.


#18

millact sa for siden:

Å finne deler kan vi bare glemme. Det er en salig blanding av Lego City og Lego Friends og diverse annen lego.


#19

Anne C sa for siden:

Vi har en salig blanding av alt vi og, det er sånn gutta har likt å leke med lego. Det er sånn jeg husker det fra jeg var liten også. Gutta har alltid hatt en forkjærlighet for legofigurene, og var egentlig mest opptatt av de.


#20

millact sa for siden:

Jeg har en kasse lego på loftet fra da jeg var liten. Der er det ratt, små hjul, gule og røde vi duet og sprosser og endel romfartslego. Mine to har hatt glede av det også. Det er helt annerledes enn det som selges nå.


#21

Olifant sa for siden:

Jeg solgte en salig blanding på Finn.no nylig. Så det lå mye ute på kilopris og la meg på gjengse pris. Det ble henta på dagen.


#22

Veslemøya sa for siden:

Jeg halverte legomengden i fjor. Ga bort to store bokser til jobben, og sparer resten til attpåklatten. Brukes når elevene har belønning i form av leketime, eller på konstruksjonstasjon i stasjonsundervisningen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.