Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fellesdoer!

#1

Floksa sa for siden:

Etter en nær døden opplevelse i en familiepark kjenner jeg at dette irriterer meg grønn. Der sto vi da, 30-40 damer og jenter i kø. Mens det var ledige doer på herredoen.
Med fire fødsler bak meg og begynnende overgangsalder er jeg ikke særlig flink pike når det kommer til å holde seg. Så jeg gikk på herredoen.

Hvorfor har vi fortsatt denne idiotiske inndelingen?
Kan ikke kvinner og menn vaske hendene sammen?
Urinalene kan jo være bak en vegg om man vil ha urinal.

Ja til fellestoaletter!!!


#2

celebelen sa for siden:

Ville spurte meg om hva som var forskjellen på dame- og herredoen, for ikke lenge siden. Jeg forklarte at det noen ganger var pisserenne til herrene, men at forskjellen heller var liten - og at det ofte bare er å gå på den som er ledig.

Egentlig helt utrolig at det ikke er fler fellestoaletter, det er jo mye mer effektivt.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg går ofte på herretoaletter. De lukter verre, men må man, så må man.


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg går alltid på herretoalettet hvis det er sånne enkeltrom. (Det vil si: jeg går på dametoalettet hvis det er ledig, men står ikke og venter utenfor et ledig herretoalett på at dametoalettet skal bli ledig.) Jeg unngår vanligvis herretoalettet hvis det er sånne fellesrom med pissoar.

Jeg er helt enig: det hadde vært mye mer effektivt med fellestoalett, og eventuelt egne rom eller avluke for pissoar.


#5

Millen sa for siden:

Synes det er mer og mer fellestoalett jeg da.


#6

rine sa for siden:

Jeg går på herredoen hvis det er ledig der og lang kø på damedoen. Har aldri tenkt at det ikke er greit? Men, det lukter alltid verre der, så jeg venter ofte heller fem minutter ekstra slik at jeg kan puste mens jeg tisser. :nemlig:
Hvorfor er det egentlig så mye vondere lukt på herredoer? :blånn:


#7

Niobe sa for siden:

Som forhenværende vasker av både dame- og herredoer, så har jeg utarbeidet en teori som går ut på at det langt oftere havner urin på andre steder enn de foretrukne, på herredoene. Det fører til lukt som gjerne setter seg i gulv og vegger, og som forverres med årene.


#8

rine sa for siden:

Det høres sannsynlig ut, ja. Jeg var inne på tanke om at det kanskje hadde noe med hormoner og påvirkning på urin og avføring å gjøre. :harikkepeiling:


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg er egentlig glad for at dette er kjønnsdelt. For herretoaletter lukter jo så vondt.

Men jeg gjør som deg. Hvis det er for lang kø så går jeg på hettetoalettet hvis det uansett er vanlige doer.


#10

Polyanna sa for siden:

Jeg er litt delt, for jommen er jeg glad for at det finnes rene damedoer som man kan velge, der man slipper å holde pusten slik man må på herretoaletter...

Men jeg bruker også herredoen der det er hensiktsmessig og nødvendig.


#11

Niobe sa for siden:

Mye ordner seg jo om vi lærer fremtidige menn bedre toalettvaner enn forhenværende generasjoner. Jeg tror det er i ferd med å bedre seg.


#12

Tangerine sa for siden:

Jepp. Gutten min sitter.


#13

Tallulah sa for siden:

Veldig mange av stedene jeg frekventerer har fellestoaletter, og de verken lukter ille eller er grisete.

Min erfaring er at doer er oftest grisete etter voksne menn (50+) som både skvetter og ikke gidder å ta ned ringen etter seg, eller etter damer i 30-åra som absolutt skal stå og tisse og også skvetter her og der. Ofte turister.


#14

Polyanna sa for siden:

Damer som står?! But why?!!


#15

Tallulah sa for siden:

Fordi de tror NARKOMANE har sittet på setene og at de blir SMITTET MED AIDS om de setter seg ned. True story om da jeg skulle på tur til Oslo med barneteatret mitt fra bygda jeg bodde i på indre østland en kort periode. Så da står de på huk i stedet og spruter utover alt, og gjør at ingen andre heller vil sette seg ned og spruter ut over alt osv. osv.


#16

Polyanna sa for siden:

Herregud. :dåne:


#17

Guava sa for siden:

Jeg går på enkeltdoer selv om det er herredo, om jeg må. Erfaringen er nok som flere her skriver at det er mer søl på herredoer. Litt mindre bruk av dokost også.
Jeg har i nøden løpt inn på herredo med pissoar også og blitt skjelt ut etterpå av en mann som stod ved pissoaret da jeg skulle ut.

Jeg synes egentlig det er greit at det er adskilte doer mange steder, særlig på utesteder på kveldstid, men mange steder er det helt unødvendig.


#18

rine sa for siden:

Det er ikke alltid jeg setter meg helt ned på doskålen på offentlige toaletter. Ikke fordi jeg er redd for HIV-smitte (ingen tror vel lenger at man får HIV av et toalettsete, selv ikke om man er født utenfor Ring 3?), men jeg gjør det hvis setet er ekkelt fra før og det ikke er tilstrekkelig å tørke av med et toalettpapir. Jeg har akkurat litt klaring mellom rompa og doringen, og synes ikke det er spesielt vanskelig å la være å sprute ned ringen. Jeg klarer jo å kontrollere trykket, liksom. :knegg:



#20

Tallulah sa for siden:

På Øya er det kraner med vann og antibac rett utenfor doene. Så godt som alle går innom.


#21

Guava sa for siden:

Lurt. Det var temmelig fraværende der jeg var.


#22

Magica sa for siden:

Jeg er tilhenger av fellesdoer - og går på herredo hvis den er ledig.


#23

Mikkeline sa for siden:

Jeg liker at doene er kjønnsdelte, men går på herredo om det er nød. Veldig glad for kjønnsdelte toaletter på jobb f.eks.


#24

Timar sa for siden:

Helt enig. Det lukter ofte mer på herredoer, og doene er oftere grisete. Eventuelt gjelder det kun doer på steder der køen på damedoen er så lang at jeg stuper inn på herredoen.. Så ja, jeg foretrekker damedoer. Der lukter det kun blomster. :nemlig:


#25

Tallulah sa for siden:

Jeg trodde ingen gjorde det i ‘87 heller, men så feil tok jeg. Dere får skylde min antipati for bygdenorge på disse to damene. :nemlig:


#26

Pesten sa for siden:

Do er do. Må jeg så går jeg på herredoen hvis det er lange køer på damedoen :sparke:


#27

veobra sa for siden:

Enig. Det lykter i alle mer på herretoalett. Jeg har gått mot fellesstoalett på jobb av den grunn.


#28

Pappalille sa for siden:

På skolen min er det bare fellesdoer og det lukter ikke vondt i det hele tatt. Veldig greit.


#29

Teofelia sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor lukt skal være et argument for deling. Hvorfor skal bare damer skal få gå på do som lukter greit? Det er da masse menn som aldri griser til toalettene. Hvorfor skal de måtte tåle vond lukt mer enn damer som ikke griser?

Ja til mest mulig effektiv utnyttelse av toaletter. Og best mulig utnyttelse får man ved å åpne alle doene for alle, alltid.

Menn må gjerne få ha pissoarene i fred da.


#30

Mex sa for siden:

Jeg syns man godt kunne hatt flere felles doer ja.
Her hjemme i Norge bruker jeg ofte herredoen om det er lang kø på damedoen. Men jeg har lært meg at dette ikke er helt stuerent i andre land som feks USA. Her må man fint stå i kø.


#31

rine sa for siden:

Fordi de fremdeles har flest lederstillinger og tjener bedre. :nemlig:

:knegg:


#32

Tallulah sa for siden:

Man kan jo ha et rom med pissoarer, og fellesdoer ellers. Så slipper dokøen blie ENDA lengre av menn som bare skal tisse og syns pissoarer funker.

Det er jo bare å forbedre renholdet.


#33

Floksa sa for siden:

Pissoar bak en vegg er jo helt kurant ja.

Jeg tipper fellesdoer vil ha en oppdragende effekt på grisete gutter. Det er jo i så fall vinn vinn


#34

Fakse sa for siden:

Jeg tenker at det er viktig at dere som har sønner lærer guttene å sitte når de tisser. Dette er en stor fordel med tanke på reinhold hjemme og ute, men det er jo også en god vane å ha inne om man blir eldre eller syk.

En eldre mann jeg kjenner hadde en fortvilende opplevelse da han fikk problemer med prostata. Strålen når han tisset gikk alle veier, så han fikk en kjempejobb med å vaske hver gang han var på toalettet, men han hadde stått hele livet, så han fikk ikke ut en dråpe om han prøvde å sette seg ned. Man kan jo også bli svimmel eller ustødig med tida, og da er det greit å kunne sitte, ikke ha vennet kroppen til at man må stå for at det skal komme noe.


#35

løve70 sa for siden:

Fellesdo er helt ok synes jeg. Støtter også at det kan være egne pissoarer. Jeg er forresten enig i at herredoer ofte er mer grisete - ser ingen grunn til at det er sånn, men det er også min erfaring. Jeg går så absolutt på herredo dersom det er kø på damedoene.


#36

Elise sa for siden:

Da jeg gikk på høyskolen, byttet de fra å ha kjønnsdelte toalett til å ha felles. Jeg syntes ikke det var en fin overgang... Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det, men det er noe med ukjente mannfolks gris når man skal kle av seg trusa. :vetikke: Vi har fellestoaletter på jobb, og jeg har ingen problemer med det til vanlig, annet enn når jeg ikke alltid klarer å gå inn rett etter det har vært en mann der. Jeg føler at det er små urindråper hengende igjen i lufta som jeg innånder. :spy:


#37

Strå sa for siden:

Jepp, sånn var det. :riktig:


#38

Floksa sa for siden:

Er det så vanlig å stå å tisse for menn altså? Jeg kjenner knapt noen som står annet enn når de er ute. Alle mine sitter.
Men jeg innser at jeg ikke har all verdens referansegrunnlag. :lol:
Dog har jeg opplevd å høre at "bare pyser sitter når de tisser".
Det må være noe av det dummeste jeg har hørt.


#39

veobra sa for siden:

Jeg diskuterer sjelden dovaner med mennene jeg kjenner. Men husker fra barnehagen at de sukket. Enkelte gutter nektet å sitte og dette hadde de lært og hadde støtte til hjemmefra. Så jeg tenker at de absolutt finnes. Jeg ser også at ringen står oppe på herretoalett på jobben.


#40

Timar sa for siden:

Jeg tror absolutt det er vanlig at gutter står og tisser, ja? Min har ikke fått lære noe annet enn å sitte, og det virker som om en del av kompisene syns det er litt rart når de er på besøk. Men jeg gidder virkelig ikke vaske mer do enn jeg må!


#41

Maverick sa for siden:

Tok dette bildet på et kvinnetoalett her om dagen. :jupp:


#42

polarjenta sa for siden:

Jeg har en som sitter og en som står. Han som står nekter å sitte uansett hvor mye jeg argumenterer for at det er bedre å sitte.


#43

Teofelia sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg syns det er du som eier problemet her. :hehehe:



#45

Lille meg sa for siden:

Hva med at han som står da kan få lov til å ha som jobb å vaske toalettet også? Jeg tenker at det er en passende stra.. eh, konsekvens. :nemlig:


#46

polarjenta sa for siden:

Det blir nok hans jobb når vi skal utvide jobbene her i huset.


#47

rine sa for siden:

Men, altså: Når dere skriver "står", så menes det altså "står oppå doringen"? :what:


#48

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg mener står i hockey med bena på gulvet og rumpa hengende over doringen. Damer som gjør det burde i allefall løfte ringen slik menn gjør.

Bildet til Mave tipper jeg henger på sted med mange turister fra land der hull i gulvet er mer vanlig.


#49

Maverick sa for siden:

Det finnes omtrent ikke turister der det bildet ble tatt, men internasjonalt miljø er det jo utvilsomt.

Er mulig det er valgt en overdreven visuell utforming på do-stillingene for å få frem poenget. :jupp:


#50

Candy Darling sa for siden:

Det er en kjent illustrasjon fra andre himmelstrøk. :knegg:


#51

vixen sa for siden:

Veldig kjent skilt ja. Hang slike overalt på new zealand for det bodde mange fra sør-asiatiske land der som var vant til do på bakken der man huker seg ned. Var borti en del slike i Singapore. Så på flyplassen der hang det slike skilt inne på hvert avlukke.


#52

Tallulah sa for siden:

Man skal ikke lenger enn til Frankrike før man finner stå-doer på noen rasteplasser. Eller til øst-europa. Betydelig færre nå enn på åtti- og nittitallet, men det er fremdeles noen her og der.


#53

Susse sa for siden:

Vi har fellesdo på jobb. Null stank, null gris, virkelig ikke noe problem! Tror det har hatt oppdragende effekt på gutta der.
Hjemme sitter alle og tisser, noe annet er ikke tema, men jeg diskuterer dette ofte med foreldre på jobb ( jeg er helsesøster) og særlig en del menn er opptatt av at gutta skal stå å tisse. Hjelper lite å argumentere mot der.

(På langsbygda i Malyasia og på Borneo var det nesten bare stå-doer med kun spyling med dusj som var tilgjengelig. Noen steder tynt, håpløs papir heldigvis. Noe skikkelig griseri etter min mening. I tillegg kliss vått på gulvet og igjen steder å henge opp f.eks sekken. Ergo stå i hockey med svær ryggsekk, sandaler, buksa på knærne og livvredd for å skli i vannet på gulvet som var 90% andres tiss. )


#54

mkj sa for siden:

Jeg ferdes i miljø hvor det er motsatt. Må si det itørriterer meg at mennene bruker damedoen, av samme grunner som Niobe beskriver.


#55

Mjau sa for siden:

Jobber på kulturhus med kun felles toaletter. Syns det er veldig greit. Men får enkelte kommentarer på at folk foretrekker delt.

Her hjemme sitter gutta på do. Den voksne står år han er borte. Og det skjønner jeg. Da slipper man jo å evt sette seg på svette eller nedtissede seter. Tipper sønnen også blir sånn. Og ville gjort det samme selv.


#56

Nasse sa for siden:

Vi har fellesdoer på jobb etter at vi fikk nybygg. Helt greit syns jeg.

På offentlige steder (kjøpesentre, restauranter og lignende) har jeg opplevd at dametoalettene kan like gjerne være grisete også. Papir overalt og urin på ringen, fordi noen tror, som tidligere nevnt, at man får diverse sykdommer ved å sitte på doringen. Men jeg tror ikke det er kvinner i 30-årene som gjør det, fordi da jeg var liten fikk jeg beskjed om å ikke sitte rett på doringen. Jeg måtte ha et papir på eller stå, nettopp fordi min mor trodde vi kunne få alskens sykdommer.


#57

løve70 sa for siden:

Dette er gjengs på omtrent alle toalett i Malaysia, så jeg antar det er et reelt problem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.