Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Monteringskostnad for elbil-ladere i sameie

#1

Pelen sa for siden:

Er det noen som vet hvordan man har gjort med monteringskostnaden av elbil-ladere til sameie? Noen ladere skal settes opp og de kan brukes av de som er med på å dele på strømmen/har elbil. Det er få leiligheter i sameiet og i første omgangen blir det fire elbilplasser, men det e risikert hvor mange leiligheter so. Vil være med, det kan være flere enn 4. Hvordan gjør man med kostnaden for monteringen? Deler den per antall leiligheter som vil være med og så følger retten til å lade med leiligheten ved salg?


#2

Timar sa for siden:

Hos oss måtte strømnettet oppgraderes for at folk skulle kunne lade i garasjene sine. Hver enhet måtte betale for sin andel av oppgradering av strømnett enten de hadde behov for det eller ei, og så bestilte de som har elbil installasjon av lader på sine garasjeplasser.


#3

veobra sa for siden:

Jeg tror det blir som hos Timar hos oss. Hver enhet har også egen måler så hver beboer betaler for sin strøm.


#4

Wix sa for siden:

Samme i vårt borettslag også. Mener der var rundt 250-300 k borettslaget skulle betale for å gjøre klart for installering (dette blir jo betalt av alle), og så må hver enhet betale 18 k tror jeg det var for å koble seg på på sin garasjeplass. Pluss strømmen man bruker etterpå.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi har betalt ca 25000 for å få ladestasjon på vår parkeringsplass dit vi straks flytter. Vi må i tillegg betale for strømmen vi bruker.


#6

Pelen sa for siden:

Takk så langt. Her er det ikke garasje uten alle har en plass i bakgården og man har ikke faste plasser. Det er totalt 9 leiligheter.


#7

star sa for siden:

Her må bileier påkoste alt, også det å få lagt opp sånn at de får egen måler. Her har alle fast plass.


#8

Candy Darling sa for siden:

Vi ser på det akkurat nå. Så vidt jeg har skjønt, så er det ikke bare bare at man kjører sololøp, siden det kan være begrensninger på den totale strømmengden man kan ta ut. Dermed kan husstand nr 5 plutselig få helt andre problemer hvis de ønsker montering senere. Vi ser på et system der det blir dimensjonert for en plass hver, men at alle tar kostnaden for hver sin ladestasjon (og selvsagt strømmen).

Jeg skjønner ikke helt hvordan man skal få løst strømforbruket hvis man ikke har faste plasser, evt alle har like mange elbiler?


#9

Pelen sa for siden:

Det er mulig at det blir egne målere, men det gjør det dyrere. Vi har f.eks. slik på jobben at de med elbil betaler 200 kr og de med hybrid betaler 100 kr. Det blir uansett rimelig små beløp så det er mulig at man i et så pass litet sameie kan komme til enighet ettersom det å ikke ha egen måler også sparer hver og en for penger.

#10

Polyanna sa for siden:

Myntautomat, kanskje? :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.