Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag når man går fra hytte til hytte

#1

Sissel sa for siden:

Datteren min skal ha sommerjobb i turistforeningen, og skal gå fra hytte til hytte og vaske, tømme doer o.l.

De hyttene de skal på i neste uke er alle ubetjente, så de må ha med seg middag for 4 dager. De vil helst ikke ha Real turmat, så vi prøver å komme på noe lurt som er lett å bære og holdbart. Noen som har noen gode forslag? Gjerne halvfabrikata, siden dette er ungdommer som har gått/jobbet hele dagen, så jeg regner med at det er begrenset hva de orker/gidder, men jeg er opptatt av at hun skal få i seg noe skikkelig mat.


#2

Maverick sa for siden:

Pannekakemix og bacon kan funke. (Jeg er fan av REAL da, har ikke funnet noe annet som metter like godt for like lett vekt.)


#3

Candy Darling sa for siden:

Vel, det har gått mye i nudler, potetmos og tomatsuppe, forråsiresånn. :knegg: Og knekkebrød med varm tubeost.


#4

frukt sa for siden:

Omelett, lapskaus på boks, pølse og potetmos, Snurring, posesuppe, pasta med pesto.


#5

Candy Darling sa for siden:

Hermetikk er tungt, ass. Særlig når det er snakk om dagesvis.

Men er det kun ubetjente hytter, eller er det også selvbetjente der man kan kjøpe fra lageret?


#6

Sissel sa for siden:

Ja, jeg tenker at de skal få slippe å bære på hermetikk. De starter uka med 4444 trapper opp Flørlitrappen, og fortsetter dagen etter med en 6-7 timers tur.


#7

frukt sa for siden:

Joda, men en boks veier jo ikke all verden. Trenger ikke ha lapskaus alle dagene liksom. ;)


#8

Input sa for siden:

Om dere har tid til det, er det ikke supervanskelig å tørke mat selv.

Jeg har aldri giddet å ha med hermetikk, det tar både volum og vekt, og gir i tillegg mye søppel som jeg må ta med meg hjem igjen. Jeg foretrekker at sekken blir lettere å pakke og bære underveis.

Vi brukte mye kjøttdeig (før vi sluttet å spise kjøtt) og pasta. Tørket kjøttdeigen selv, har med fullkornsmakaroni og tomatpuré på tube, og f.eks. løk eller gulrøtter. Det er ikke superspennende, men det metter godt. Å ha pannekakepulver på en flaske og tilsette vann funker også veldig fint, og bacon tåler noen dager i sekken. Det samme kan man gjøre med andre posesupper. Egg er fint for å få i seg proteiner. Men vi har også pleid å spise en del Real, det har lavt volum og lav vekt.


#9

Minerva sa for siden:

Vi har tidligere levd på Toro-poser med Pasta de Parma da vi gikk fra hyttte til hytte. Skulle vi flotte oss hadde vi med en skinkeboks (hermetikk) og delte i småbiter og puttet oppi.


#10

noen sa for siden:

Herlig sommerjobb! Ungdommen nå til dags altså! :hjerter:

Jeg ville tatt med lett "posemat" som gryter, pannekaker o.l., men jeg er ikke så kresen. Helst ville jeg tatt diverse Real, men det koster litt. Jeg ville også tatt med polarbrød e.l. til niste. Jeg klarer ikke spise nok knekkebrød til å fylle opp lageret når jeg går lange fjellturer. Polarbrød, majones og svartpølse er min favoritt. Det holder seg på varme dager, og man får både salt, karbo, proteiner og fett.


#11

noen sa for siden:

Ja, også sjokoladekake så klart. Jeg var på langtur i helgen og hadde 1/3 langpanne med denne i sekken (men da var det ikke bare jeg som spiste altså):
www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1690

:gladspøkels:


#12

Sissel sa for siden:

På denne turen er det kun ubetjente. De andre ukene hun skal jobbe er det heldigvis ihvertfall noen selvbetjente.


#13

Sissel sa for siden:

Ikke sant - jeg er misunnelig! Og så det fine været som er meldt fremover...


#14

Candy Darling sa for siden:

Må jo også slå et slag for mulepose, altså hakket sjokolade og nøtter/mandler/peanøtter og kjeks (og rosiner for de gærne) i en liten plastpose. Veldig fint å snacke på når man blir litt lav og ikke orker å stoppe for å spise.


#15

Sissel sa for siden:

Jepp, det tipset plukket hun opp da hun hadde samme sommerjobb i fjor. :)


#16

noen sa for siden:

Ja, det må jo bare bli helt topp! En ting de kanskje er klar over, men husk å få med nok vann når de går fra hyttene. I distriktet her er det i hvert fall skikkelig smågnagerår, og da tar jeg ikke sjansen på å drikke fra bekker. I været som er nå, er det veldig kjipt å gå tom for rent vann. På turen i helgen klarte jeg nesten ikke fylle på nok væske. Jeg og 13-åringen hadde med saft som vi kunne blande inn i vannet, for drikke kan også være energi.


#17

Sissel sa for siden:

Godt tips vedr. vann. Vi har småposer med saftpulver som hun skal ha med seg. Greit å ha litt med smak i når man skal være borte såpass lenge.


#18

noen sa for siden:

Hvor får man tak i det, og smaker det ok?




#21

Anda sa for siden:

«Mulepose»! :hjerter:


#22

Frances sa for siden:

Jeg har hatt med fjorland til de to første dagene på tidligere turer. Bare å hive posene i kokende vann, og middagen er klar. Lettere enn hermetikk.


#23

allium sa for siden:

1 pose grønnsakssuppe
1 pakke potetmos
Pølser

Lag suppe. Ha i potetmospulveret og la det svelle. Rør og tilsett pølser.

Ellers liker jeg istepulver i drikkevannet.


#24

Sissel sa for siden:

Takk for gode tips!

Fasiten ble:

Meksikansk gryterett med kjøttdeig (kjøttdeigen stekes og fryses, og spises første dagen)
Tomatsuppe med makaroni og skinkeboks
Grønnsakssuppe med potetmospulver og skinkeboks
Spagetti med spagettisaus og bacon

Mulepose er pakket, og det eneste som er uklart nå er om det skal pakkes ull eller ikke. :) Snakk om flott sommervær!


#25

Input sa for siden:

Pakk ALLTID ull på fjellet!


#26

Sissel sa for siden:

Ja, jeg tror det er pakket ned altså, men det virker bare så bortkastet når det er over 20 grader, og meldt det resten av uka. :)


#27

Sissel sa for siden:

Vi bare si at dette var ukas favoritt. Denne middagen etter en tur på 8 timer gjorde visstnok veldig godt i trøtte kropper. Tips som skal brukes senere også. :) De hadde skinkeboks istedenfor pølser da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.