Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gave til fransk 2-åring med norsk preg?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg har fått i oppdrag å kjøpe en gave til en fransk jente i 2-årsgave og bestillingen lyder leke eller annet som er litt norsk. Bøker utgår da ingen av foreldrene snakker norsk. Klær er visst heller ikke aktuelt. Jeg kjenner ikke familien, det er min svigermor som ønsker dette, men hun har ikke noen tanker om hva hun vil jeg skal kjøpe. Pris max 400 kr.


#2

Teofelia sa for siden:

LEGO? Det er jo så godt som norsk. :knegg:


#3

Che sa for siden:

Elgebamse?


#4

Addison sa for siden:

Husfliden har fine ting med norsk motiv, drikkeflaske, matboks, kosedyr (elg, troll, hva har du).


#5

Filifjonka sa for siden:

Sengetøy eller trepuslespill med dyrene i Hakkebakkeskogen.


#6

Pamina sa for siden:

En barnesølje?

Noe slikt koster 339,-



#8

Billa sa for siden:

Noe Knerten-greier? Redningsskøyta Elias?


#9

Minerva sa for siden:

Min første tanke var også en elgbamse.

Melkesjokolade?
Puslespill med Norskt motiv

Finnes sikkert noe i en typisk suvenirbutikk


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg tenker også i retning Egner, typ barnetallerken med Klatremus-motiv. På Sprell har de også en del leker som kan passe. Bukkene Bruse-tredukker (som vel bare gir mening om barnet får høre eventyret, men ...), for eksempel.


#11

liefje sa for siden:

Karius og Baktusfigurer. Og boken på fransk.


#12

Lhi-My sa for siden:

Takk for svar. Typiske souvenierer er helt uaktuelt, det er så lite norskt som det kan bli. Jeg synes ikke en elgbamse made in Taiwan er norskt, jeg. De samme bamsene selges feks i tyske dyreparker der de har elg.

Egner-bok på fransk er en god ide, eventuelt sammen med figurer. Noen som vet hvor i Oslo sentrum slikt kan kjøpes enkelt? Sprell har vel ikke bøkene på fransk?


#13

millact sa for siden:

De store bokhandlerne har dem nok, Tanum eller Norlie.


#14

Charlie sa for siden:

Store bokhandler har ofte noen norske klassikere på andre språk i barneavdelingen, ja. Støtter en liten barnesølje også, kan brukes til mye og er litt eksotisk. Ellers går vel norske toåringer med ull fra Janus og Bergans barnehagesekk,hvis det skal være praktisk.



#16

liefje sa for siden:

Jeg husker ikke om vi har fått tak i Karius og Baktusfigurer, jeg rotet litt, men det vi har fått, er Flåklypa Grand Prix film og figurer kjøpt i den lille lekebutikken i Bygdøy allee. Det ga vi med stor suksess til venner i Tyskland. Dog var barna eldre enn det er snakk om her. For Karius og Baktus finnes kopper og asjetter og sånt i alle fall.

Bøker og DVD på andre språk enn norsk, har jeg pleid å bestille på Amazon, men mye utsolgt/ut av produksjon ser jeg vha et kjapt søk, så du må nok lete litt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.