Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Redigere film - hjelp!

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg har to cd'er som inneholder min bestemors gamle super8-filmer. I forbindelse med en familiegreie i sommer, har jeg tenkt å redigere filmene - sette dem i kronologisk rekkefølge og legge på lyd og noen effekter.
Når jeg vil åpne filene på cd'ene i iMovie, får jeg beskjed om at de ikke kan importeres.

Jeg fant en nettside som sa at jeg burde laste ned Wondershare filmora for å gjøre om filmfilene til et format som i Movie vil akspetere - men det funker ikke - maskinen går i vranglås når den begynner å laste ned filene fra Cd'ene med Filmora.

er det noen av dere kloke og smarte Fp-folk som kan fortelle meg hvordan jeg skal gjøre dette?

(Jeg bruker en ekstern cd-spiller - Samsung - om det har noen betydning.)

:lost:


#2

Pøblis sa for siden:

Er det ingen på hele kloke FP som kan hjelpe meg? :leppe:


#3

Lille meg sa for siden:

Hvordan har det gått, Pøblis? Jeg har ikke peiling på dette, men kan kanskje sette igang andre ... Får du i det hele tatt sett på CD-ene? Er det et format som en PC klarer å lese?


#4

Pøblis sa for siden:

Ja, macen min - eller egentlig den eksterne DVD-spilleren klarer fint å vise filmene. Men jeg har ikke finnet ut hvordan jeg skal gjøre filene lesbare for iTunes enda. Gyver på igjen i kveld.


#5

Adrienne sa for siden:

Hvilken format er filmene i? Altså på CD-en? Får du kopiert over på Mac fra CD først, kanskje det kan hjelpe? For får du det til kan du i prinsippet bruke nesten hva som helst til å konvertere til noe iMovie kan lese. Jeg har diverse freeware til slikt, men vanskelig å gi råd når jeg ikke vet hvilket format filmene er på originalt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.