Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du i kjøttkakene?

#1

Tøsa sa for siden:

Hva har du i kjøttkakene? Hvilke krydder?


#2

Magica sa for siden:

Nå er jeg også spent, skal lage kjøttkaker i morgen. Lenge siden sist, gitt.


#3

Veronal sa for siden:

Vi pleier å lage italienske kjøttboller - da bruker vi hvitløk, basilikum, soltørket tomat, parmesan og pinjekjerner. Vet ikke om det kvalifiserer som kjøttkaker.


#4

juzzy sa for siden:

abonnerer


#5

Canisa sa for siden:

I kjøttkakene (som i mors kjøttkaker) bruker jeg finkakket løk, litt hvitløk, salt og pepper. I tillegg har jeg egg og potetmel.


#6

Katinka sa for siden:

Veronal: Det hørtes ut som en deilig miks.
Er det noen som orker å fortelle om kjøttkakelaging fra bunnen av? :blånn:


#7

kiddo sa for siden:

Til vanlige kjøttkaker tar jeg kjøttdeig, heller over griljermel (par spiseskjeer) og melk (par desiliter). Lar det stå og svelle litt, blander så i grillkrydder (Santa Marias Allround) og pepper, blander litt sammen og tar så i et egg før jeg mikser litt mer. Man må ikke mikse for lenge, for da blir de seige. Spe med mer melk dersom røren er for tykk, den skal være grei å lage fine kaker av med skje og stekes i pannen. Det er også godt å ha i hakket løk :)

Italienske kjøttboller lager jeg med karbonadedeig, timian, revet parmesan og salt/pepper, samt bittelitt presset sitron.


#8

Magica sa for siden:

Nå har jeg etter tips kjøpt griljermel, og der stod det faktisk oppskrift på kjøttkaker på baksiden. :)

Noen flere hete tips for å bli skikkelig husmor og lage mors kjøttkaker?


#9

Tøsa sa for siden:

Jeg lager en del kjøttkaker, slik som jeg har lært det av mamma. Er litt lei dem, så fint med nye tips.

Jeg finrasper en løk. 400 gr kjøttdeig, salt, sort pepper, muskat, bitte litt ingefær, potetmel, litt og litt vann. Kjører alt sammen i foodprocessoren. Lager brun saus på gamle måten, bruner mel og har litt løk i, også. Syns løken gir grei smak på sausen.

Steker kjøttkakene på middels varme, omtrent 4 min på hver side. Koker de etterpå i sausen.

Hva har dere som tilbehør?

Vi har poteter, gulrot, erter eller broccoli og tyttebærsyltetøy. Noen ganger lager ulike stuinger til. Gulrotstuing, ertestuing eller kålstuing.

Ser masse gode tips er kommet her!


#10

Søster sa for siden:

Cumin, hvitløk og koriander. Andre krydder etter humør.

Variant hvor jeg hakker soltørkede tomater og svarte oliven er poppis her. (dette blir kjøttboller, ikke -kaker, når jeg tenker meg om)


#11

Svaggen sa for siden:

Ikke noe avansert, bare salt, pepper, finhakket løk og allroundkrydder.
Jeg våger ikke å kødde med mors kjøttkaker..... ;)


#12

@nne sa for siden:

Jeg lagde en stooor porsjon i dag med baade farse og kjoettdeig.

1 kg farse
800 gram kjoettdeig
1,5 dl ex virgin olivenolje
2 egg
1 roed loek, hakke foerst
ganske mye purre, finsnitte foerst
pepper
chilli
salt

De siste 3 har jeg ikke maal paa. Man kan eventuelt vaere litt forsiktig med krydringen foerst og steke seg en proevekake, deretter kan man bare etterkrydre til man er fornoeyd.

Kjoerte alt i kjoekkenmaskin. Disse er litt sterke og veldig gode.
Jeg er litt lat, saa jeg fyller ofte stekepannen med deig. Klemmer det utover og steker en stor kake. Skjaerer i snipper naar vi skal spise. Da har jeg tid til aa pakke vekk resten av deigen og rydde litt paa kjoekkenet mens kaka steker. :)


#13

Doxa sa for siden:

Kjøttkaker - 4 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
2 ss potetmel
1 1/2 dl vann eller melk
2 ss smør til steking
6 dl vann
1 buljongterning

Jeg pleier å erstatte 1/4 av mengden kjøttdeig med medisterdeig (ca 100g). Medisterdeigen binder kakene bedre sammen/de blir lettere å forme samt holder bedre på fuktigheten.
Jeg lager somregel en kjempeposjon slik at endel kaker også havner i frysa.
:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.