Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flink å lage mat? Gjett sammen med meg på en oppskrift!

#1

him sa for siden:

Har gående et prosjekt som går ut på å bruke oppskriftene jeg har samlet meg opp gjennom årene. Har vært veldig gøy så langt! Er faktisk blitt riktig så god :stolt: Merker det i hovedsak når jeg er ute å spiser da.

Men her er en utfordring, hva tenker dere om fettet i denne oppskriften:

Burgerbrød:

  • 1 pakke fersk gjær
  • 10 g sukker
  • 1 dl bayer (feks fra Sagene bryggeri)
  • 150 g (1 1/2 dl) melk
  • 100 g potetpuree
  • 500 g hvetemel
  • 10 g røkt salt (feks fra Maldon)
  • 1 egg
  • 100 g bacon- eller svinefett
  • 50 g brunet smør

potetpure, tenker jeg betyr at man koker potetene og moser de. Men bacon- eller svinefett? Det er da nøyaktig samme tingen? Bacon er jo svin, så røkt svinefett?

Kan man kjøpe svinefett, eller må jeg kjøpe feks ribbe eller bacon og skjære det av? Og jeg bør vel smelte fettet før jeg har det i deigen?

(ellers ser jeg det er en kraftpakke med heving her, en hel pakke gjær, 10 gram sukker og 1 dl bayer. Det er nok helt nødvendig for å få alt dette fettet til å løfte seg :humre: )


#2

Tallulah sa for siden:

Forskjellen på bacon og svinefett er jo nettopp at bacon er røkt og saltet. :knegg: Så da er det ikke nøyaktig det samme. Det vil jo sette en litt annen smak på bakverket, men det finnes jo mange ulike typer bacon, mtp hvor saltet og røkt det er.

Smult er svinefett, og det får du kjøpt i noen matbutikker med godt utvalg. Har du en slakter i byen, vil jeg tro du kan kjøpe det der også. Om du skal ha 100 gram baconfett krever det jo endel bacon.

Jeg går ut i fra at de tenker fett som har vært smeltet ja, slik at det enten er rennende eller mykt. Ikke avskjær fra kotelett, liksom. Det er det de mener i alle oppskrifter jeg har sett, i allefall.



#4

Nextlife sa for siden:

Jeg er litt spent på fremgangsmåten her, men fettmengde er ganske likt som briochebrød, men egg mangler ifht til slik oppskrift.
Ellers tenker jeg at det er enormt mye salt og søtt (stivelse)denne oppskriften, garantert smaksrik, men kanskje i overkant salt for mange.
Burgerbrød bakt med mye potet er foresten fantastisk luftig og godt.


#5

him sa for siden:

Har ikke rukket å lage denne enda (jeg driver på med surdeig nå. Har drept to deiger så langt, men øvelse gjør mester! Mulig jeg må ha en pause i alt av matlaging og bare lage coctails. Sprit er jo guds gave til alle som har problemer med matlaging. Kan ikke gå galt, så fin trøst når man plages. :humre: )


#6

Guava sa for siden:

Ang potetepuré så er det viktig å bruke gamle poteter om du koker og moser. Nypoteter funker dårlig. Potetflak av typen som brukes til lefser funker bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.