Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kjøper du økologisk av mat?

#1

kamp sa for siden:

Hva prøver du å kjøpe økologisk av matvarer?


#2

frukt sa for siden:

Bare egg. Men det hender jeg kjøper andre ting om ikke prisen er avskrekkende.


#3

Floksa sa for siden:

All utenlands hermetikk. Mais, hermetiske tomater ect. Egg, dersom vi må kjøpe.


#4

Charlie sa for siden:

Hvis det er lettvint å finne fram og ikke noe særlig prisforskjell velger jeg økologisk, ellers synes jeg mye er gjort ved å velge norske, lokale produsenter. Nå er jeg litt nerd på å lese opprinnelsessted og -gård. :ja:


#5

frukt sa for siden:

Ja, jeg er og mer opptatt av å kjøpe norsk eller lokalprodusert.


#6

Input sa for siden:

Jeg er ikke så veldig positiv til økologisk produsert mat, så utover egg, velger jeg det aldri.


#7

Strå sa for siden:

Jeg prøver å kjøpe lokalt eller norskt først og fremst, men jeg synder en del på det. Økologisk velges om jeg får tak i det, pris spiller mindre rolle, vi er bare to i husholdningen.


#8

Anne C sa for siden:

Det er nok for det meste egg som er økologiske her hos oss.


#9

Myria sa for siden:

Bare egg.


#10

zinatara sa for siden:

Kjøper egg økologisk, ellers er det bare matvarer som ikke finnes tilsvarende jeg kjøper. F.eks. peanøttsmør som bare inneholder peanøtter og litt salt og noen av produktene fra kolonihagen hos rema.


#11

Malama sa for siden:

egg og melk. H-melk til eldstemann i alle fall i den grad de har det på butikken, for han smaker forskjell og liker økologisk best.


#12

millact sa for siden:

Inhenting, ikke fast i alle fall.


#13

Hot Lips sa for siden:

Egg og bananer, uten unntak. Ellers jeg ofte kortreist, norsk, økologisk - i den prioriteringsrekkefølgen.


#14

trøtt sa for siden:

Ingenting.


#15

Lille meg sa for siden:

Egg - uten unntak. Har de ikke økologiske egg, går jeg en annen plass.

Hva tenker dere om økologisk kylling i så henseende?


#16

Strå sa for siden:

Når det gjelder dyr i det hele tatt trumfer dyrevelferd miljø for meg. Som regel tenker de som fokuserer på dyrevelferd også på miljø, så det er ikke vanskelig egentlig. Konkret når det gjelder hønsefugl så er god plass og ordentlige gulv viktig, det synes jeg er vanskelig å vite noe om. Derfor kjøper vi nesten ikke hønsefugl.


#17

Lille meg sa for siden:

Jeg har forstått det slik at generelt sett har norske bønder ganske god dyrevelferd i utgangspunktet, og i Norge er det forholdsvis høye krav. Derfor er ikke forskjellen så veldig stor mellom "vanlig" og økologisk drift. Jeg har forstått det slik at det i stor grad er for verpehøns at det faktisk har noe å si om man driver økologisk eller ei.

Men er det noen stor forskjell for kylling? Jeg ville gjerne kjøpt meg ferdig grillede økologiske kyllinger i butikken, men det tror jeg faktisk aldri at jeg har sett ...


#18

Pegasus sa for siden:

Banan. Ellers ingen verdens ting.


#19

veobra sa for siden:

Sitroner hvis jeg skal bruke skallet. Innbiller meg at det er lurt.


#20

Daisy sa for siden:

Ja det er det.

Sitroner, egg og mel er vel det jeg kjøper mest økologisk. Og jeg driver med en del fermentering og da går det bedre med økologisk. Så rødløk, kål og gulrøtter hvis jeg skal fermentere det.


#21

Strå sa for siden:

Dyrevelferd er bra i Norge sammenlignet med andre land, derfor og kortreist er gode argumenter for norskprodusert kjøtt. Høns er litt vanskeligere syns jeg, det blir fort hakking og mer for ingjerede frittgående enn for burhøns har jeg forstått. jeg tror jeg skal satse på de virkelig frittgående hønsene til fetter'n min.


#22

Charlie sa for siden:

Interessant nok har man snakket økologi IRL mens denne tråden utvikler seg, og fått følgende påstand:

«Økologi er noe av det mest egoistiske man kan gjøre, fordi uten kunstgjødsel vil matvareproduksjonen gå kraftig ned, og det vil først og fremst gå ut over de som har minst fra før».

Kjør debatt. :sparke:


#23

Strå sa for siden:

Det er vel strengt tatt et større problem at det kastes mat nok til å fore en milliard mennesker. Det er fordelingen som er problemet, ikke egentlig produksjonen. Dessuten trenger vi de insektene osv som kunstgjødsel truer.


#24

Floksa sa for siden:

Pissprei.
Det aller, aller meste av dagens matproduksjon foregår i småskala bygget på økologiske prinsipper, men uten fancyshmancy navn.
Kunstgjødsel er en ikke-fornybar ressurs (delvis) og det er jo ikke slik at industrilandbruket er særlig bærekraftig på sikt. Jorda må ha tilført organisk materiale for å leve og yte. Det får den fra husdyrgjødsel, ikke fra kunstgjødsel. Dagens husdyrproduksjon har mange kjipe sider, men å SLUTTE helt med husdyr ville vært en økologisk katastrofe.
De konvensjonelle avlingene har ikke økt på mange år. Fordi monolandbruk ikke er bra for jorda, men det tar veldig lang tid å se konsekvensene.


#25

Floksa sa for siden:

Og, om noen lurer. Jeg driver konvensjonelt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.