Ene plata på vår koketopp har tatt kvelden, og da selvfølgelig den største, og den som er mest brukt. Så nå må vi ha ny, og det litt kjapt. Jeg påsto hardt her at induksjon blir dyrt for oss, siden vi da må bytte ut det meste av kasseroller, men nå tok jeg en magnettest, og det er faktisk bare en som ikke vil funke. Så da er jo den saken klar.
Ja. Aldri noe som er treigere. IKEA har gode grytesetti, forøvrig, men jeg blir sprø av selve koketoppen vi har derfra. Den er overømfintlig for vann, så ethvert drag av en kjøkkenklut, uansett hvor godt vridd opp den er, medfører uling og avslåing. :gaah:
Jeg hadde aldri valgt noe annet.
Jeg ser flere i min omgangskrets har valgt gass ved oppgradering av kjøkken, men disse tilhører gruppen "langt over middels, nær ekstremt" interessert i matlaging.
Det blir så bra. Induksjon er veldig raskt, og hvis du senere tester en vanlig kokeplate så undrer du deg over at du må vente så lenge før platene «responderer».
Ja, jeg kjenner til det der. Min far har induskjon som jeg har brukt når jeg er der, og det er stor forskjell ja. Her hjemme kan jeg jo gå ut og ta en røyk, eller stikkepå do, mens jeg venter på at vannet skal koke, eller smøret smelte. Det kan jeg ikke der :p
Nei, dette blir nok bra!! Vi ligger i grenselandhva sikringskurs angår, men selger mente det skulle gå bra. I verste fall går sikringen om vi kjører alle platene samtidig på full effekt, og det er noe jeg så godt som aldri har behov for.
På vår platetopp kan man også stille inn sånn at den aldri vil trekke mer enn hva sikringen vår tåler. Så om vi setter alle platene på full så senker den de. Det funker fint og gjorde at vi slapp eletriker.
Vi har hatt induksjon i to år nå og jeg syns det er kun en fordel med den; den er lett å tørke av og ingenting brenner seg fast i den. Når det gjelder panner; det svir lett i bunnen om du ikke passer godt på; melkemat som hvit saus eller sjokoladepudding er direkte problem. Det tok litt tid å bli kjent med ny koketopp, men den funker for såvidt akseptabelt.
Ulemper; boosterfunksjonen er fristnede å bruker, funker kun til vann og ødelegger panner i lengden. Ingen panner er godkjent for boosterfunksjon i den forståelse at ingen kjøpsgarantier gjelder om de er ødelagt av den. Selv om man varmer opp på lavere og setter på booster funksjonen etter hvert er der ingen garantier. Le Creuset har tatt bort garanti for bruk av boosterfunksjon både på emaljert støpejern og på den blanke stålkjelen deres. Årsaken til at det går raskere å koke opp vann er at den trekker mer strøm og gir mer Watt. Det er lett å generalisere, en god koketopp er god inkludert kjeramisk og de med støpejernsplater.
Det er noe rart med induksjon, stålet kan bli glovarmt langs en side av pannen og kjøliger på den andre. Det kan frese når vann helles fra pannen på den varme siden, så mye at det må være mer enn 100C.
Liker du å langtidskoke kjøtt og gryteretter har induksjonstopper en tendens til å slå seg av av seg selv; man må sjekke oftere enn man er vant til. Det skjer ikke alltid, men irriterende ofte.
Det er i praksis ingen fordeler med induksjon bortsett fra at den er lett å rengjøre. Den skulle steke gjevnere, ha gjevnere varmefordeling, mindre sjanse for å svi maten, etc. Ingenting av det har vært tilfelle her. Jeg koker nå risengrynsgrøt på en eldre komfyr i underetasjen for de det er mye lettere å unngå brunsvidd pannebunn.
Vår induksjonstopp har et superminimalt desig, slik at av-på sensoren knapt syns. Jeg ville valgt en med litt mer synlige funsjonssensorer enn min.
Jeg har aldri hatt problemene arrow nevner. Det er riktignok en tilvenningssak å bruke induksjon, siden det blir mye fortere varmt enn vanlige kokeplater, men jeg lager hvit saus og grøt helt uten problem. Jeg bruker selvsagt bare booster-funksjon når jeg skal koke opp vann, og alle grytene mine har tålt det uten problem, og jeg langtidskoker hele tiden.
Jeg innviet ny induksjonsplatetopp i dag. Det er litt tilvenning, selv om jeg har hatt induksjon tidligere også. Men jeg kunne ikke tenkt meg noe annet.
Da har vi endelig fått den skikeklig i drift. Vi slet i helga med at det gikk supert å koke på en plate, men tvert vi satte på en plate til, så gikk hele greia i error. Viste seg å være en mangel i koblingen av det elektriske.
Vi lurer på om dette er noe som ligger automatisk i vår. Ved bruk av to plater så går alt så det suser, men setter vi på en til, så kommer det lyder som tyder på at den demper ned kraften. Vi ligger litt under anbefalt på kursen, så det er vel ikke usannsynlig. Vi må sjekke opp litt rundt det der.
Jeg kokte grøt på lørdag, i en kasserolle jeg vet det lett svir seg i. Den jeg har brukt til grøt funker nemlig ikke på induksjon. Nå var jeg jo klar over dette med kasserollen, så jeg sto vel og rørte mer enn normalt i den. Jeg har i noen tilfeller brukt denne kasserollen før også, og da rørt masse, men det har brent seg åkke som. Nå var det så vidt det var noe som satt fast i bunnen på den. Mulig flaks, men jeg øyner et håp om at induksjon er bedre i så måte her.
Boosterfunksjonen tviler jeg på at kommer til å bli særlig brukt her. I såfall kun til vann. Koker ekstremt for opp uansett, og siden vi er i grenseland på sikringen, så ser jeg ikke det store behovet.
Jeg har bare hatt den i to år, men den oppfører seg slik. Er noen merker bedre enn andre? Jeg har en bekjent som nølte litt når jeg spurte, men hun har opplevd det samme som meg. Riktignok har hun bare skrytt av sin i mange år før jeg kjøpte min.
Jeg opplever sjeldnere at ting svir seg nå enn tidligere. Mye fordi når jeg nå skrur ned effekten, så senkes temperaturen umiddelbart - i motsetning til «gammel» ovn.