Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste tips mot jord/leire/grønske

#1

Bluen sa for siden:

To av husets beboere har vært på fotballskole der de fikk utdelt hvitt fotballtøy fra topp til tå - og deler av øvelsene skulle så utføres i sokkelesten på gressbanen. :rolleyes: De hvite strømpene er alt annet enn hvite, gitt. Noen triks for å få dem reine igjen?


#2

007 sa for siden:

Smør/saus inn flekkene med rikelig(!) med flytende Blenda. Legg plagget (sokkene?) i bøtte med varmt vann og flytende Blenda (også her rikelig mengde) over natten. Vask på så sterk varme som plagget tåler dagen etter, da også Blenda. (Innlegget er ikke sponset.)


#3

Bluen sa for siden:

He-he, takk, 007! :knegg: Det er en grunn til at det aldri kjøpes hvite klær her i huset.


#4

Palmen sa for siden:

:knegg:


#5

My sa for siden:

Hvite fotballdrakter er en underlig ide. Laget til 05-jenta har hvite bortedrakter (hoveddrakta er heldigvis marine). De er bare sånn passe hvite etterhvert. :himle:


#6

Millen sa for siden:

Vanish i bøtter og spann og Blenda hvitt.


#7

veobra sa for siden:

Zalo fjerner mye. Jeg tar zalo rett på flekken og lar det ligge. Gjerne til dagen etter eller enda lenger. Vasker så normalt.


#8

tink sa for siden:

Her i huset sverger vi til zalo. Omtrent som beskrevet med blenda, virker sikkert bra det også.

Og tørk i sola. Dersom plagget er hvitt og skal være hvitt, så vil sola kunne gjøre underverker. Dersom plaggene er i bomull ville jeg prøvd klorbleking, tror ikke det anbefales på teknisk treningstøy, men er ikke sikker.


#9

mkj sa for siden:

I de disse cuptider: skjorte full av møkk og håndballklister: smør godt på med olje (matolje) smør så på med zalo. Deretter vask i vaskemaskinen, alt ble borte.


#10

arrow sa for siden:

Sånne hvite knestrøper i polyester? Jeg tar dem i utgangspunktet på 40 grader og lengste vaskeprogram i maskinen, hvitvaskpulver er utvilsomt bedre enn flytende. Fotsålen blir ofte ikke helt ren etter avfarging fra fotballsko eller hva det enn er; før eller siden går de på 60C. Den blå eller svarte stripen kan farge litt av men ikke mye. Fargede trøyer og sokker for seg, hvite i egen vask selv om de som oftest har en eller to blå striper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.